Energie bommen ( vegan)

Dit koekje zit zo bomvol goede voedingsstoffen, dat je wel even vooruit kunt. Zeker na het sporten is deze koek ideaal, het vult de tekorten aan na een pittige workout en verzadigd enorm. Het recept vraagt wel wat meer handelingen, maar je kunt de koeken zeer lang bewaren, zodat je ze bijvoorbeeld voor een week kunt maken.

Dit heb je nodig:

Voor de smoothie:

  • een banaan
  • een rode puntpaprika
  • een flinke hand gewassen bladspinazie
  • een rauwe biet
  • een eetlepel stevia sweet Xtra

Voor de uien snippers:

  • twee grote zoete uien, in stukjes gesneden
  • een eetlepel ceylon kaneelpoeder
  • een theelepel marjolein

Voor de koeken:

  • 300 gram havermout
  • een eetlepel wijnsteenbakpoeder

SAM_6474

Zo maak je het:

Maak de smoothie door alle ingrediënten in de blender te pureren. Fruit de ui samen met de kaneel en marjolein zonder bakvet in een anti aanbak-koekenpan glazig en half zacht.

SAM_6476

Zet de havermout in een klein beetje water, pas op, dat je alles niet te nat maakt. Laat dit kort staan. Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Voeg de smoothie en bakpoeder bij de havermout en roer stevig door. Schep bergjes op de bakplaat. Garneer de koeken met de ui. Bak de koeken in het midden van de oven gaar in ongeveer 25-30 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

Bewaar de koeken in een goed afgesloten trommel op een koele en donkere plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *