Fruities ( vegan)
Deze verrukkelijke koeken zijn gevuld met een avocado-chocoladecréme. Dubbel genieten! Je maakt ze ook nog eens zeer eenvoudig.
Dit heb je nodig:
- twee perziken, gewassen en in de schil gelaten, in stukken ( pitten verwijderen)
- een grote banaan
- een granny smith appel, gewassen en in de schil gelaten, in stukken ( harde kernen verwijderen)
- 10 verse Hollandse aardbeien
- 200 gram zonnebloempitten
- 100 gram volkoren boekweitmeel
Voor de vulling:
- een grote rijpe avocado
- twee eetlepels magere biologische cacaopoeder of rauwe cacaopoeder
- een eetlepel stevia sweet Xtra
Om te garneren:
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Pureer alle ingrediënten voor de koeken in de keukenmachine tot een stevige massa. Maak er ronde koeken van en leg deze op de bakplaat. Bak de koeken in het midden van de oven gaar in ongeveer 30 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat goed afkoelen.
Pureer in de keukenmachine de avocado, cacao en stevia tot een romige massa. Schep steeds op een koek wat van de avocado-chocoladecréme, en druk er voorzichtig een koek bovenop. Bestrooien met poedersuiker.