Fruitpudding taart
Heerlijke romige taart ! Met stukjes vers fruit en een vanille pudding gemaakt van amandelmelk. Je kunt ook andere melkvervangers gebruiken. De taart is 100% veganistisch, lactosevrij, vrij van kunstmatige en ” natuurlijke” suikervervangers en is uiteraard 100% gluten en meukvrij. Laat hem je smaken!
Dit heb je nodig:
Voor de bodem:
- 200 gram boekweitmeel ( lupinemeel of amandelmeel of rijstemeel kan ook)
- 120 gram havermout ( droog)
- 100 gram gemengde noten ( ik heb cashew, para en walnoten gebruikt)
- 150 ml water
- 15 druppels Greensweet stevia druppels ( ik heb de amandelsmaak gebruikt)
- een banaan
Voor de vulling:
- een halve mango, in stukjes gesneden
- een kleine appel, gewassen en in de schil, in kleine stukjes gesneden
- een kleine of halve banaan in stukjes gesneden
- een kleine peer, gewassen en in de schil, in kleine stukjes gesneden
- 250 ml amandelmelk
- 2 gram Agar Agarpoeder
- twee eetlepels Greensweet stevia Icing poedersuiker
- ( optioneel:) een theelepeltje vanille bourbon
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 185 graden. Vet een ronde vorm ( geen springvorm) in met avocado olie of kokosolie en bekleed met bakpapier. Pureer alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine tot een fijne massa. Blijft het een ” klomp” voeg er dan voorzichtig hele kleine beetjes water extra aan toe maar let op, dat je de massa niet te vloeibaar maakt. Stort in de vorm en boetseer een bodem met een opstaande rand ( een soort mand). Bak de bodem in het midden van de over gaar in 25 minuten. Haal de vorm uit de oven.
Doe alle ingrediënten voor de vulling ( behalve het fruit) in een pannetje en breng al roerend aan de kook. Gooi het fruit op de bodem. Zodra de melk kookt, deze over het fruit in de vorm schenken, en de taart ongeveer 10 minuten in de oven laten nagaren. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen. Na afkoeling ongeveer 3/4 uur in de koelkast laten opstijven.