Frangipane taart

Heerlijke taart, gemaakt met amandelspijs en eieren! Hij lijkt vrij ingewikkeld, maar dat is het juist totaal NIET! Probeer het zelf maar!  De taart is gluten en lactosevrij, vrij van ” shit-suikers” en vrij van E nummers en andere kunstmatigheden. De taart is vegetarisch, mits er ook geen eieren gewenst zijn in een dieet.

Dit heb je nodig:

Voor de bodem:

  • 300 gram volkoren boekweitmeel
  • 20 gram fiberfin of psyllium
  • 35 gram Sukrin + ( twee flinke eetlepels stevia sweet Xtra kan ook)
  • een groot ei
  • een flinke scheut avocado olie of kokosolie ( gesmolten)
  • 200 ml water
  • een theelepel vanille bourbon

Voor de vulling:

  • 100 gram mandelmel of amandelmeel
  • twee eiwitten
  • drie flinke eetlepels sukrin +
  • drie eieren, losgeklopt
  • een flinke scheut avocado olie of kokosolie ( gesmolten)
  • een peer, gewassen en in de schil, in dunne plakjes gesneden
  • een kleine appel, gewassen en in de schil, klokhuis verwijderen, in dunnen plakjes gesneden
  • een eetlepel vanille bourbon

SAM_0208

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng alle ingrediënten voor de bodem in een kom goed door elkaar. Blijft de massa te droog/los-korrelig, voeg dan wat extra water toe maar let op dat je alles niet te nat maakt. Vet een platte ronde vorm ( bv vlaaivorm) in met een druppel avocado olie. Stort de massa in de vorm en druk het deeg met licht bevochtigde handen naar buiten toe zodat er een opstaande rand ontstaat.

SAM_0209

Roer de eiwitten, suiker en amandelmeel door elkaar tot een stevige amandelspijs. Voeg de olie toe en kneed dit stevig door. Voeg de losgeklopte eieren toe en roer tot een gladde romige massa. Giet de spijsmassa over de bodem en verdeel. Verdeel de plakjes peer en appel over de spijs en bestrooi tot slot met de vanille bourbon. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen.

SAM_0212

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *