Gevulde pompoen
Wauw, wat een heerlijk eenvoudig recept! En zo goed inzetbaar! Je kunt het bijvoorbeeld als snack serveren, of als lunch, maar ook als onderdeel bij een warme maaltijd. Erg leuk om bijvoorbeeld tijdens Halloween te maken! Zo kinderlijk eenvoudig, goedkoop, lekker en gezond heb je pompoen nog nooit geproefd!
Dit heb je nodig:
- een hokiado ( oranje) pompoen of kombucha ( groene) pompoen
- 200 gram havermout ( droog)
- een banaan
- een theelepel vanille bourbon
- een eetlepel ceylon kaneelpoeder
- een kopje geweekte sultana rozijnen, uitgelekt
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 185 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de bovenkant van de pompoen eraf. Hol de pompoen uit, verwijder alle zaadlijsten. Gooi het vruchtvlees samen met de havermout, kaneel, vanille, en de banaan in de keukenmachine en pureer tot een gladde smeuïge massa. Spatel de rozijnen erdoor. Vul de pompoen met het mengsel en zet het ” kapje” er weer op. BAak de pompoen in het midden van de oven gaar in ongeveer 35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen. Snij vervolgens in stukken.
TIP:
Je kunt de pompoenpitten ook korts even roosteren en deze over de stukken strooien!
Monique zoals steeds weer een uitgebreide uiteenzetting over een onderwerp.
Duidelijk en overzichtelijk. Hartelijk bedankt.