Ghee/bananencake

Ghee is een heerlijke, bijzondere geklaarde boter met een zeer uitgesproken smaaknoot.Meer over ghee kun je hier lezen. Deze cake maak je supersnel en is ontzettend lekker!

Dit heb je nodig:

  • twee grote bananen in stukken
  • vier flinke eetlepels ghee op kamertemperatuur
  • een kopje geweekte rozijnen
  • twee eetlepels wijnsteen bakpoeder
  • 100 ml havermelk
  • 200 gram boekweitmeel

Om te garneren:

  • twee bananen
  • ceylon kaneelpoeder

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden en vet een vierkant cakeblik in met ghee boter.Klop de bananen,ghee,bakpoeder,melk en boekweit samen in een kom tot een romige massa.Blijft de massa wat te droog, voeg er dan nog wat extra melk aan toe.Stort de massa in de vorm en verdeel.Trek stukjes uit de bananen en beleg de cake met de stukjes.Bestrooi tenslotte royaal met de kaneel.Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 40 minuten, blijf tussentijds goed controleren.Laat op een rooster afkoelen.

IMG_6807

 

IMG_6806

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *