Frisse spread

Wist je,dat je de bladeren van een bloemkool kunt eten? Sterker: deze bladeren bevatten extreem veel calcium.Het kan dus dienen als goede aanvulling als je geen zuivel nuttigt.Wel is het belangrijk, dat je deze bladeren rauw eet en niet verhit.Dan behouden ze al deze nuttige voedingsstoffen.Ik bedacht met de bladeren van de bloemkool deze heerlijke frisse spread.Deze spread kun je overal voor gebruiken, voor zowel belegging (brood,crackers,toast) als basisingrediënt voor een salade.Laat je verrassen door de zeer bijzondere smaak!

Dit heb je nodig:

  • de bladeren van een bloemkool,gewassen en droog gedept
  • 15 gram verse selderij
  • 10 gram verse peterselie
  • vier eetlepels kerrie masala
  • een eetlepel ceylon kaneelpoeder
  • een eetlepel stevia kristal sweet Xtra
  • een beker ( 400 gram)magere biologische geitenkwark ( biowinkel) of als je geen bezwaar hebt tegen koemelk,400 gram biologische dynamische magere kwark ( ook in de biowinkel verkrijgbaar

Zo maak je het:

Maal in de keukenmachine de bloemkoolbladeren,peterselie,selderij en kruiden en specerijen en stevia zeer fijn.Roer de kwark erdoor.Vul een schone glazen pot met de spread, en bewaar goed afgesloten enkele dagen in de koelkast.

IMG_6826

Tip: uiteraard kun je er zelf nog van alles extra’s aan toevoegen zoals geraspte verse gemberwortel en tal van andere verse kruiden en specerijen!

IMG_6825

Een reactie op “Frisse spread

  1. Hi Monique, lijkt me een lekker en makkelijk recept. Ik heb zelf geen stevia in huis, maar is het ook mogelijk dit te zoeten met banaan? …..En als je gember erin gebruikt dan wellicht met een beetje verse mango erdoor voor een zoete touch! Het is ook wel een recept wat uitnodigt om te experimenteren 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *