Chocolade soufflé

OEH! Dit kan niemand weerstaan! Waarschuwing: VERSLAVINGSGEVAAR! 🙂

Dit heb je nodig:

  • vijf eiwitten ( dooiers kun je prima gebruiken ter vervanging voor ei in een ander recept!)
  • twee eetlepels erythritol suiker
  • twee eetlepels stevia sweet
  • een reepje ( circa 45/50 gram)rauwe chocolade ( mijn favoriet: lovechock!)
  • 75 ml koud water
  • twee eetlepels magere cacaopoeder

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een bakplaat klaar met drie soufflé kommetjes,of andere vuurvaste ovenkommetjes.Vet deze goed in met gesmolten kokosolie.Klop in een vetvrij gemaakte kom de eiwitten mooi stijf.Meng de suikers goed door elkaar.Voeg al kloppend steeds kleine beetjes suiker toe ( ongeveer in drie keer) tot er een mooie stevige massa ontstaat.

IMG_6928

Breek het reepje chocolade in stukjes en laat dit au bain marie smelten.Roer de massa goed door en voeg het koude water en cacaopoeder toe,roer tot een mooie vloeibare massa.Schep een flinke schep eiwit bij de chocolademassa en roer dit met luchtige slagen door de chocolade.Hou de slagen zo weinig mogelijk,om de luchtigheid te bewaren.Voeg de chocolademassa vervolgens bij de eiwitten en roer opnieuw door.Vul de kommetjes met de massa en zet deze in het midden van de oven, ongeveer 12 minuten.LET OP: open de ovendeur tijdens het bakken niet,anders storten de soufflé’s direct in.Zodra de soufflés mooi zijn gerezen,de oven uitdraaien en de ovendeur op een kier zetten.Laat de soufflés afkoelen in de oven.

IMG_6927

IMG_6925

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *