Vlaamse frieten
Dit kunnen we iedere dag wel eten! Kinderen zijn er dol op! Meukvrij gemaakt zijn ze ook nog eens knettergezond!
Dit heb je nodig:
( voor een flink portie voor twee personen)
- zeven iets kruimige biologische aardappelen
- zes eetlepels gesmolten kokosolie
- keltisch zeezout
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Was de aardappelen en dep ze goed droog.Snij ze in dikke frieten ( laat de schil erom) Gooi de frieten in een kom en bestrooi ze royaal met keltisch zeezout,schud de frieten even goed om. Voeg de kokosolie toe en schud opnieuw stevig om, zodat de frieten goed in de olie zijn gedrenkt.Verdeel de frieten uit over de bakplaat.Bestrooi nog wat met keltisch zeezout.Bak de frieten in het midden van de oven gaar in ongeveer 20-25 minuten,controleer steeds tussentijds.De frieten moeten mooi goudbruin zijn verkleurd en gaar zijn.Laat de frieten kort afkoelen.Serveer direct.
Lekker met homemade mayonaise!
Je kunt de frieten extra lekker maken door ze extra te kruiden. Gebruik daar bijvoorbeeld de verschillende kruidenmixen van Jonnie Boer voor, of gebruik verse en gedroogde kruiden die je zelf het lekkerst vind!
Zelf mayonaise maken? Klik hier
ja rare vraag misschien,maar moeten de aardappels rauw in de oven,of toch eerst gekookt?
Gewoon rauw, Marion.
Waar kan keltische zout kopen, en is dat gezonder dan zeezout??
http://www.selnature.com
Daar kun je ook alles lezen, en waarom keltisch zeezout gezonder is Succes!
Wij noemen geen Vlaamse frietjes maar Monique frietjes. Iedere zondag feest.
Frietjes zijn wat dik om vlaamse frietjes te zijn,lijken me eerder waalse frietjes,vlaamse frietjes zijn heel dun
origineel zijn ze wel zo dik. Vandaar ik ze in origine hou.
Ga deze zeker uit proberen!!! Bedankt Monique!