Gevulde stol ( glutenvrij)

Deze mag uiteraard niet ontbreken op een feestelijke ( ontbijt) tafel! Tevens een heerlijk tussendoortje voor de kids! Glutenvrij!

Dit heb je nodig:

  • 200 gram boekweitmeel
  • 100 gram rijstemeel
  • 100 gram fijn gemalen pecannoten
  • twee eetlepels psyllium
  • drie eieren
  • warm water
  • twee eetlepels erythrirol suiker
  • een eetlepel stevia  sweet Xtra
  • vier eetlepels kokosolie/vet op kamertemperatuur
  • een kopje geweekte rozijnen
  • een kopje geweekte krenten

Voor de vulling:

  • 100 gram gemalen blanke amandelen ( amandelmeel kan ook)
  • twee eetlepels erythritol suiker
  • een eiwit
  • het rasp van een biologische citroenschil

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Roer alle ingrediënten voor het deeg door elkaar tot een korrelige massa.Voeg beetjes warm water toe tot er een mooie deegbal is ontstaan.Pas op dat je niet teveel water toevoegt.Stort de deegbal op de bakplaat en druk plat.Bekleed het deeg met een stukje plastic huishoudfolie en rol met de deegroller tot een dikke lap.

IMG_6869

Maak een spijs van de amandelmeel,eiwit,suiker en citroenrasp.Maak er tussen de handen een langwerpige rol van.Leg de rol meest naar boven op de deeglap en klap de deeglap over de spijs dicht.Vorm er een passato van.Bak de stol in het midden van de oven gaar in ongeveer 25-30 minuten,blijf goed controleren.Laat afkoelen.

IMG_6866

Bestrooi met stevia frost poedersuiker!

4 Reacties op “Gevulde stol ( glutenvrij)

  1. Monique ik heb die stevia klontjes gekregen van een vriendin,omdat ze de zoetstof niet zo lekker vindt.
    De klontjes kan ik in de vijzel fijnmalen en is het gewoon erythrol suiker,waarom nog een toevoeging van iets anders..is de stof niet zoet genoeg?

  2. Hallo monique ik vind de recepten heerlijk van jouw maar ik heb een paar vraagjes ,is het boek te koop in de boekhandel ,stevia vind ik niet lekker kan ik dat vervangen,en wat en hoeveel ,limburgse vlaaien wil ik bakken ,maar ik wil het biologich doen welke meel kan daar voor gebruiken of heb je een alternatiev voor vlaai bodems alvast bedankt lieve groet anja

  3. Hoi Monique,
    Ik wil dit zometeen maken, maar dan als krentenbrood, dus zonder spijs. Ik zie dat er geen gist en geen bakpoeder in gaat. Kan het dan toch een luchtig brood worden? Heb je nog tips?

    Mvg,
    Hannah

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *