Groente slof
Nu dat we meer moeten betalen voor groente en fruit kan het nogal een uitdaging worden om iedere dag groente op tafel te zetten. Gelukkig is het niet onmogelijk. KLIK HIER om mijn handige tips te lezen. Een van de tips is het kopen van ingevroren groenten.
Als je de juiste keuzes hierin maakt, zijn diepvriesgroenten net zo gezond als verse groenten, maar ook in veel gevallen stukken goedkoper. Belangrijk is, om de varianten te kiezen die geen verdere toevoegingen hebben als conserveermiddelen, suiker en zout. En je kunt het beste varianten kiezen van eigen bodem.
Diepvriesgroenten zijn gezond. Sterker: ze kunnen in veel gevallen gezonder zijn dan verse groenten. Verse groenten kunnen bijvoorbeeld door een te lange transport ( vanuit het buitenland) of te lang liggen in de winkels veel van hun voedingswaarden verliezen Als groenten direct van het land worden geblancheerd en ingevroren kan dit veel voedingsstoffen behouden. Het is daarom belangrijk, dat je diepvries-groenten kiest die direct zijn ingevroren.
Deze heerlijke groenteslof maak je zeer snel en eenvoudig en kost nog geen € 2 euro. Uiteraard kun je het duurder maken door bijvoorbeeld geen conventionele maar biologische ingrediënten te kiezen. Maar moet je op je budget letten, dan kun je deze voedzame slof al maken voor zo’n € 2 euro.
Je kunt de slof eten als onderdeel van een warme maaltijd, bijvoorbeeld bij pasta , rijst of aardappelen. Maar het smaakt ook heerlijk als voedzaam ontbijt of lunch! Je kunt de slof ongeveer 3 dagen bewaren in een goed afgesloten doos in de broodtrommel. Maar ook invriezen.
Dit heb je nodig:
- 500 gram havermout
- twee verse eieren ( indien vegan, een kleine banaan gepureerd)
- een zak diepvries mexicaanse melange ( bijvoorbeeld Bonduelle of huismerk Lidl), ontdooid, tenminste 400 gram of meer *
- een flinke sheut sojasaus
- twee eetlepels MO’S FINEST VEGGIE MIX
- warm water
Eventueel voor de garnering: ( optioneel)
- zwart en blond sesamzaad
( * je kunt uiteraard ieder ander gewenste diepvriesgroente gebruiken! )
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 195 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een lange vierkante bakvorm, en bekleed deze met bakpapier. Roer alle ingrediënten in een kom stevig door elkaar terwijl je beetjes water toevoegt. Als de massa smeuïg is geworden deze op de bakplaat storten en met de handen een slof vormen. Dit hoeft niet, als je een bakvorm gebruikt. Bestrooi de slof royaal met sesamzaad. Bak de slof in het midden van de oven gaar in ongeveer 45 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.
Met een nieuwsgierigheid maken we vandaag deze slof. Het resultaat was licht zoetig dat kwam door de groentemix en de banaan. De consistentie bleef behoorlijk plakkerig en we hebben echt af en toe moeite gehad om de slof tussen onze kiezen vandaan te krijgen. Hij zag er prachtig uit toen uit de oven kwam, maar we zouden met dit recept moeten gaan experimenteren om tot de juiste consistentie te komen. Hartelijk dank voor dit recept, groeten!
ik heb enige weerstand ivm kopen bij LIDL…..
Personeel wordt niet echt aux serieux genomen: uitbuitings en racistische strategieen waren tot voor kort aan de orde…
Mogelijks is dit verbeterd…kan jij dat uitzoeken?
En dat BIO label zou dat zo rechtlijnig zijn?
Ik heb sowieso een huiver bij grootindustriepraktijken.
Hopelijk ten onrechte..