Mais broodjes

Deze broodjes zijn echt onweerstaanbaar lekker. Ze zijn meteen hele goede gezonde energieleveranciers, dankzij de vele nuttige voedingsstoffen. Wil je bijvoorbeeld je dag goed beginnen? Eet dan een broodje met een lekkere groentespread! Ik geef verderop een heerlijk en gemakkelijk receptje om een groentespread te maken die verrukkelijk smaakt op deze broodjes.

Veel mensen mijden maïs. Ze vallen buiten de boot als het om koolhydraat-arme voeding gaat, en maïs is één van de meest genetisch gemanipuleerde voedingsmiddelen in de wereld. Gelukkig is het niet allemaal kommer en kwel en kun je door de juiste keuzes te maken in maïs juist erg veel gezonde voordelen halen uit maïs. KLIK HIER om alles te lezen, zodat je voortaan goede keuzes kunt maken. Waar het op neerkomt is dat je het  beste voor biologische verse maiskolven kunt kiezen. Of kies voor biologische maïs in pot. Hou er wel rekening mee dat alle conserven toevoegingen bevatten, en verse daarom altijd de beste keuze blijft.

Deze maïsbroodjes zijn erg simpel en eenvoudig om te maken. Je kunt ze enkele dagen verpakt in een plastic zak in de broodtrommel bewaren, alhoewel de versheid snel zal verdwijnen, omdat de conserveermiddelen ontbreken. Ze zijn vers gebakken op hun lekkerst. Wel kun je ze invriezen. Je kunt de broodjes gebruiken bij iedere ( brood) maaltijd, zoals een ontbijt of lunch. Daarnaast zijn ze verrukkelijk om broodjes-gezond mee te maken, of broodjes ( vegan) burgers.

Maar zoals ik eerder schreef, zijn ze op hun lekkerst besmeerd met een groentespread. Groentespreads ( of puree) maak je van iedere gewenste groente of groenten , niets is eenvoudiger. Ik eet iedere dag groentepuree. En dat is iedere dag weer anders. Daarom verveelt het nooit en kun je de puree ook als spread gebruiken op brood, crackers en toast. Het mooiste van dit hele verhaal is dat je meteen een flink portie groente binnen krijgt. Niet alleen via de spread, maar ook dankzij de broodjes ( maïs)

Dit heb je nodig:

  • 800 gram gekookte en uitgelekte maïskorrels
  • 10 gram wijnsteen bakpoeder
  • twee verse eieren ( indien vegan: een banaan, gepureerd)
  • 400 gram havermoutmeel ( havermout in de blender tot meel vermalen)
  • optioneel, maar wel lekkerder: twee eetlepels biologische erythritol
  • indien nodig: een beetje water

Om te garneren:

zwart sesamzaad 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 195 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Pureer in de blender 400 gram van het maïs en de stevia glad. Voeg dit toe aan de rest van de ingrediënten in een kom en roer stevig door tot het punt dat je het handmatig over kunt nemen van de lepel. Kneed goed. Mocht het allemaal nog wat te los-korrelig blijven, voeg dan een heel klein beetje water toe.

Draai ronde bollen uit het deeg en leg deze op de bakplaat. Bestrooi de broodjes royaal met het zwarte sesamzaad. Bak de broodjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-45 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.

Deze heerlijke groentepuree laat zich geweldig combineren met deze broodjes. Uiteraard kun je ieder gewenste groente gebruiken. Voor deze puree/ spread heb je nodig:

  • een kleine koolraap, in de schil, in stukken en gekookt, uitgelekt
  • een kleine prei, gekookt
  • circa 200 gram verse bladspinazie

Maal alles n de keukenmachine of blender tot een romige spread.

TAKE A BITE! 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *