Spinazie taart

Deze heerlijke hartige taart kun je eten als lunch of als onderdeel van de warme maaltijd. Het is zeer voedzaam en vullend. Je kunt het maken met een glutenvrij meel, en met een glutenhoudend meel als biologische volkoren speltmeel of biologisch volkoren meel. Ook kun je de taart veganistisch maken of niet. Ik geef twee mogelijkheden. De taart is goed voor 4-6 personen en kun je invriezen. Bewaren kan ook, in een plastic zak ( goed afsluitbaar) op een koele plek ( broodtrommel, bewaardoos)

Dit heb je nodig:

  • 1000 gram volkoren speltmeel of glutenvrij : 1000 gram havermoutmeel + vier eetlepels psyllium ( 100% glutenvrij havermout in de blender tot meel vermalen)
  • twee eieren of een banaan, gepureerd voor vegans
  • 15 gram wijnsteen bakpoeder
  • een snufje keltisch zeezout
  • een eetlepel kerrie masala +  een klein scheutje balsamico azijn
  • 400 gram spinazie ( fijn)
  • warm water circa 500 ml ( plantaardige melk kan ook )

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een ronde grote bakvorm met bakpapier. Roer alle ingrediënten, behalve de spinazie,  in een kom stevig door elkaar tot het punt je het handmatig van de lepel kan overnemen. Kneed de massa flink door. Voeg eventueel nog wat water toe als de massa te loskorrelig blijft. Kneed als laatste de spinazie door het deeg. Stort het deeg in de vorm en verdeel. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-60 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.

Je kunt de taart als hartige taart uit serveren of als lunch eten. Het is een heerlijke aanvulling bij de warme maaltijd. Maar ook verrukkelijk ter vervanging voor stokbrood vooraf, of bij soep!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *