Geitenkaas / bonen quiche

Ik ben 98% veganist. Ik maak zo af en toe ” uitstapjes” met bio-dynamische yoghurt, kwark, roomboter en geitenkaas. Daarnaast eet ik verse eitjes die ik vaak zelf mag rapen tussen de rondscharrelende kippetjes door. Ik vind geitenkaas echt ontzettend lekker. Daar mag je mij voor wakker maken. Ik gebruik alleen de bio-dynamische geitenkaas uit de biowinkel. Deze is naast meest diervriendelijk ook veel lekkerder van smaak i.v.m de conventionele geitenkaas uit supermarkten.

Vooral gesmolten vind ik geitenkaas onweerstaanbaar. Vandaar ik er ook vrij veel mee bak. Geitenkaas heeft een ware smaakexplosie. Daardoor kun je de overige ingrediënten zeer simpel houden zodat deze heerlijke smaak niet wordt overschreeuwd in een baksel of gerecht. Geitenkaas laat zich ook perfect combineren met andere smaken, Deze quiche is ontzettend simpel en eenvoudig om te maken, bevat weinig ingrediënten en smaakt juist daarom hemels.

Ik heb de quiche op smaak gebracht met mijn eigen bedachte veganistische variant op de bekende ” zweetvoeten-stink” strooikaas uit Zwitserland. KLIK HIER om naar het recept te gaan. Sinds ik deze heb ontdekt ben ik officieel verslaafd. Het is super-lekker over alles wat je maar meer smaak en pit wilt geven. Deze vegan strooikaas laat zich bijvoorbeeld ideaal matchen met geitenkaas. Je kunt uiteraard kiezen voor andere kruiden en / of specerijen of kruidenmixen. JONNIE BOER heeft bijvoorbeeld ontzettend veel lekkere kruidenmixen, die in vrijwel iedere supermarkt verkrijgbaar zijn.

Wat deze quiche zo bijzonder maakt is de combinatie met peulvruchten. In dit geval heb ik geweekte / gekookte bruine bonen gebruikt, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor zwarte/ witte / rode / kievit/ kidneybonen. Peulvruchten hebben een uitmuntende smaak, die perfect aansluit op de smaak van geitenkaas. Het is helemaal nog niet zo’n bekende smaakcombinatie, maar hopelijk wordt het snel ontdekt. Want lekker? OEH! Proef zelf maar!

Dit heb je nodig:

Voor de quiche:

  • 500 gram havermout
  • twee eetlepels biologische erythritol
  • warm water

Voor de vulling:

  • 400 gram geweekte / gekookte bruine bonen of andere bonen naar keuze
  • mijn zelf bedachte vegan strooikaas of  andere lekkere kruiden ( mixen)
  • 200 gram ( liefst bio-dynamische) geitenkaas plakken

Zo maak je het:

Alhoewel je iedere gewenste dichte bakvorm kunt gebruiken, adviseer ik een langwerpige brownie-vorm. Maak een prop van een vel bakpapier, vouw de prop weer open en beleed de bakvorm ermee. Verwarm de oven voor op 175 graden. Roer de stevia door de havermout en voeg steeds beetjes water toe tot er een stevig maar smeuïg deeg ontstaat. Stort de massa in de vorm en maak in het midden een kuil, met opstaande rand, een beetje als een zwembadje.

Bestrooi de bodem met een laag bruine bonen, strooi er royaal wat strooikaas overheen, en bedek deze eerste laag met plakken geitenkaas. Herhaal deze stap en bestrooi tot slot nog wat strooikaas over de plakken geitenkaas op de quiche. Bak de quiche in het midden van de oven gaar in ongeveer 25-35 minuten, blijf tussentijds controleren. De kaas moet goed zijn gesmolten en de strooikaas moet goudbruin zijn verkleurd. Laat afkoelen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *