Hartige slof ( vegan)

Deze slof bevat ontzettend veel nuttige voedingsstoffen. Het is daarom een ontzettend gezonde versnapering. Ideaal voor de trek tussendoor, als snack, of als onderdeel bij één van de drie hoofdmaaltijden.

Dit heb je nodig:

  • 250 gram havermout
  • 250 gram gekookte en gepelde tomaten
  • 200 gram gemengde noten + noten om te garneren
  • twee eetlepels Vegan strooikaas ( klik hier voor het recept) of andere gewenste kruiden ( mixen)
  • indien nodig: warm water

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 •C, Bekleed een slof-vorm ( verkrijgbaar bij de betere kook en bakwinkels) met bakpapier. Maal in de blender de noten tot een pasta. Voeg dit toe aan de tomaten en de kruiden en roer dit goed door elkaar. Voeg de havermout toe en roer goed door. Als de massa wat te droog blijft, een heel klein beetje water toevoegen, maar maak het niet te nat. Stort de massa in de vorm en druk goed aan. Bestrooi de slof met wat noten en druk deze goed in het deeg. Bak de slof in het midden van de oven gaar in ongeveer 35-40 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen, en snij in stukken.

Wil je de slof wat pittiger? Je kunt dan de volgende dingen aan het deeg toevoegen:

  • een fijn gesnipperd uitje
  • een paar teentjes zwarte of rauwe knoflook
  • een snufje cayennepeper
  • een snufje Keltisch zeezout

 

 

Een reactie op “Hartige slof ( vegan)

  1. Een leuk recept! Ik weet alleen niet goed wat ik met de gepelde tomaten moet doen. Zelf tomaten pellen en vervolgens hoe lang koken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *