Happy pancake-breakfast! ( vegan )

Mijn meest favoriete maaltijd van de dag is het ontbijt. Ik maak daar iedere morgen echt een feestje van. Uiteraard ontbreken de vele groenten nooit, maar in het weekend kan ik soms echt even uitpakken met iets bijzonders. Zoals deze happy pancakes, zoals vriendlief ze gekscherend noemt. Ze zijn inderdaad om vrolijk van te worden, en de dag erg goed en voedzaam te beginnen. Je kunt ze van tevoren maken, als je s’ochtends weinig tijd / zin hebt om ze te bakken. De pancakes zijn op basis van volkoren TEFF en havermout. Dit zijn beide enorm voedzame rakkers die je zeker voor uren fit en energiek houden. Ze zijn ook behoorlijk  vullend. En zeg nu zelf: is het geen klein feestje op de ontbijttafel? De happy pancake is goed voor vier personen.

WAT HEB JE NODIG?

  • 350 gram volkoren TEFF meel of vlokken
  • 250 gram havermout
  • 10 gram wijnsteen bakpoeder
  • twee eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • vier bananen waarvan twee gepureerd, en twee in plakjes gesneden
  • warm water
  • maca poeder
  • cacaopoeder

Hoe maak je ze?

Roer alle ingrediënten behalve de banaanplakjes / cacaopoeder en maca poeder, in een kom door elkaar en voeg beetjes warm water toe tot de massa behoorlijk vloeibaar wordt. Het mag behoorlijk vloeibaar zijn, als een beslag. Laat wat kokosolie in een koekenpan smelten en bak dikke pannenkoeken uit het beslag. Bestrooi steeds een pannenkoek met plakjes banaan, wat macapoeder en wat cacaopoeder.

Snij de pancake in vier stukken en genieten maar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *