Dorayaki omelet

Dora..wat? Je zult er vast nog nooit eerder van gehoord hebben, maar in Japan is het razend populair.

Dorayaki is een soort Japanse pannenkoek gevuld met anko, een zoete rodebonenpasta, die zowel koud als warm kan gegeten worden. Het gerecht bestaat uit twee pannenkoeken van castelladeeg rond een vulling van zoete pasta van rode adukibonen. Er zijn erg veel variaties op bedacht. Ik heb ook een lekkere variant bedacht, die zeer eenvoudig is klaar te maken. Als ontbijt een super energie bom vol goede voedingsstoffen om je dag goed op te starten. Je kunt de omelet halveren en garneren met wat extra gestoomde groente. Gestoomde broccoli is bijvoorbeeld een heerlijke combinatie! De omelet is goed voor twee personen.

Dit heb je nodig:

Voor de omelet:

  • twee verse eitjes
  • twee flinke eetlepels biologische erythritol
  • 15 gram bakpoeder
  • een scheutje avocado olie

voor de bonenpuree:

  • 300 gram geweekte/gekookte zwarte bonen ( uitgelekt ) *
  • een kleine rode ui, in stukken
  • een teen verse rauwe knoflook
  • een eetlepel MOOS FAVORITES  MIX OF JOY 

( je kunt uiteraard ook andere peulvruchten/bonen gebruiken! )

sam_9545

Zo maak je het:

Kluts alle ingrediënten voor de omelet in een kom samen. Laat een beetje avocado olie in een koekenpan warmen en bak de omelet. Draai deze voorzichtig om, zodat beide zijden goudbruin worden. Maal in de keukenmachine alle ingrediënten voor de puree tot een fijne massa. Besmeer de omelet met een dikke laag puree en klap de omelet dicht.

sam_9548

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *