Haverpizza met noten

Wat een heerlijke pizza voor een door-de-weekse-dag!!!! Het mooie is dat hij in een handomdraai is gemaakt. Ideaal om van tevoren klaar te maken, en bij thuiskomst enkel nog in de oven te schuiven!  De pizza is geschikt voor vier/vijf personen. Ook lekker als lunch of als ontbijt!

Dit heb je nodig:

  • 400 gram havermout ( droog)
  • een groot ei
  • een flinke eetlepel kerrie masala
  • 225 ml kokosmelk of water

Om te garneren:

  • twee tomaten, gepureerd
  • een snuf keltisch zeezout + een snuf zwarte peper
  • 100 gram prei in ringetjes gesneden
  • 100 gram wortel in kleine blokjes gesneden
  • twee roosjes bloemkool, in stukjes
  • twee takjes selderij fijn gesneden
  • een halve groene paprika, in stukjes
  • een kleine ui, fijn gesnipperd
  • een teen verse rauwe knoflook, fijn gesnipperd
  • een eetlepel bieslook
  • een paar takjes verse basilicum, fijn gesnipperd
  • een kopje gemengde noten, bijvoorbeeld cashew/wal/pecannoten
  • tamarisaus ( biowinkel)

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Gebruik een ronde platte vorm of een ronde pizza plaat, bekleed met bakpapier. Maal alle ingrediënten voor de bodem fijn in de keukenmachine en stort  in de vorm en verdeel.

w-haverpizza-1

Besmeer de bodem met de tomatenpuree. Meng alle ingrediënten voor de garnering in een kom en schenk er een beetje tamari overheen, hussel goed door elkaar en belreg de pizza ermee. Bak de pizza in het midden van de oven gaar in ongeveer 25-30 minuten, blijf tussentijds controleren. Koud het lekkerst 😉

w-haverpizza-4

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *