Haverpizza

Oef, wat is dit lekker! En…zo klaar, lekker goedkoop en zeer voedzaam! Heb je geen Miso ( gefermenteerde sojabonen-pasta) in huis of vind je dit te duur? Dan kun je ook gewone currypasta gebruiken voor de basis 😉 Geitenkaas kun je zeer voordelig inkopen bij discount supermarkten Lidl en Aldi.
Dit heb je nodig:
VOOR DE BODEM:
- 500 gram havermout ( droog)
- twee flinke eetlepels kerrie masala of andere lekkere kruiden naar keuze
- twee eieren
- een halve oerkomkommer of hele biologische komkommer, gewassen en in de schil, in stukken
- 250 ml water
VOOR DE BASIS:
- een bosje radijs
- een flinke eetlepel Miso ( gefermenteerde sojapasta) of currypasta
VOOR DE GARNERING:
- een grote tomaat, in plakjes gesneden
- drie kwart ( liefst oer) komkommer, in plakjes gesneden
- een handje gewassen bladspinazie
- twee eetlepels vers gedroogde kruiden naar keuze
- optioneel: sojasaus voor wat extra smaak
- twee plakken geitenkaas
ZO MAAK JE HET:
Verwarm de oven voor op 185 graden. Gebruik een ronde pizza-bakplaat of andere ronde vorm. Bekleed met bakpapier. Maal alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine tot een fijne massa. Stort de massa op de bakplaat en verdeel, zodat er een mooie ronde bodem ontstaan. Druk met een lepel wat deeg naar buiten, zodat er een rand ontstaat.
Pureer in de keukenmachine de radijs met de Miso tot een gladde massa. Verdeel over de bodem.
Garneer verder af met alle garnering.Eindig met de twee plakken geitenkaas op de garnering. Bak de pizza in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds steeds even goed controleren.
Zo de bodem heb ik licht voorgebakken voor morgen. Alles ligt klaar om morgen af te ronden.
Wat is eigenlijk de reden vd komkommer door de bodem?
Ook weer vreemde combi’s met radijs enzo maar we gaan ervoor.
Dank je voor de leuke ‘gekke’ recepten
Ik ben ook benieuwd! waarom komkommer in de bodem?
Is heerlijk voor de smaak, maar niemand zegt dat jij dit ook MOET gebruiken. Hou het lekker eruit als je dat niet wilt.