Rijst bordje ( vegan)
Weinig tijd? Maar toch iets lekkers en voedzaams op tafel zetten? Dan is dit recept ideaal! Het recept is geschikt voor twee personen.
Dit heb je nodig:
- twee volle kopjes biologische zilvervliesrijst, gekookt en afgegoten
Voor de saus:
- een rode paprika, in stukjes
- twee bosuitjes, in stukjes
- twee eetlepels vers gedroogde kruiden naar keuze ( ik heb kerrie masala en ras el hanout gebruikt)
- enkele takjes verse basilicum
- een snufje foelie
- een eetlepel arrowroot + twee eetlepels water
- 175 ml water
Voor de garnering:
- een kopje gemengde noten ( ik heb cashew, pecan en walnoten gebruikt)
- een flink handje gewassen bladspinazie
- enkele cherry tomaatjes
Zo maak je het:
Maak een papje van de arrowroot met water en zet apart. Maal de rest van de ingrediënten voor de saus , behalve het water,in de keukenmachine fijn. Doe de massa samen met het water in een pan en breng al roerend aan de kook. Zodra de massa kookt, het arrowroot-papje toevoegen en door laten koken tot de gewenste dikte is bereikt.
Verdeel de rijst over twee borden, en voeg de rest toe. EET SMAKELIJK!