Rijst bordje ( vegan)

Weinig tijd? Maar toch iets lekkers en voedzaams op tafel zetten? Dan is dit recept ideaal! Het recept is geschikt voor twee personen.

SAM_7591

Dit heb je nodig:

  • twee volle kopjes biologische zilvervliesrijst, gekookt en afgegoten

Voor de saus:

  • een rode paprika, in stukjes
  • twee bosuitjes, in stukjes
  • twee eetlepels vers gedroogde kruiden naar keuze ( ik heb kerrie masala en ras el hanout gebruikt)
  • enkele takjes verse basilicum
  • een snufje foelie
  • een eetlepel arrowroot + twee eetlepels water
  • 175 ml water

Voor de garnering:

  • een kopje gemengde noten ( ik heb cashew, pecan en walnoten gebruikt)
  • een flink handje gewassen bladspinazie
  • enkele cherry tomaatjes

Zo maak je het:

Maak een papje van de arrowroot met water en zet apart. Maal de rest van de ingrediënten voor de saus , behalve het water,in de keukenmachine fijn. Doe de massa samen met het water in een pan en breng al roerend aan de kook. Zodra de massa kookt, het arrowroot-papje toevoegen en door laten koken tot de gewenste dikte is bereikt.

SAM_7589

Verdeel de rijst over twee borden, en voeg de rest toe. EET SMAKELIJK!

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *