kerst puddinkjes

Super eenvoudig en snel om te maken en hhhhhmmmmmm…zoooh lekker als de perfecte afsluiter van een kerstmaaltijd! Bovendien licht verteerbaar! Dit recept is geschikt voor vier personen.

Dit heb je nodig:

  • twee bananen ( middelgrote)
  • een zakje Agar Agar poeder ( 2-3 gram)
  • vier eetlepels biologische erythritol
  • twee eetlepels biologische magere cacaopoeder
  • 225 ml amandelmelk of andere melkvervanging
  • een kopje gojibessen en een kopje moerbeien, geweekt en uitgelekt

Voor de garnering:

  • zacht diepvriesfruit
  • zes eetlepels biologische erythritol, in de blender tot poedersuiker vermalen

Extra nodig; kleine puddingvormpjes ( deze kun je kopen in vele bak-specialzaken, soms gewoon in supermarkten en kijk ook eens in de kringloopwinkel! Daar vond ik de mijne!  Je kunt ook ieder ander gewenst vormpje/bakje gebruiken. )

sam_9334

Zo maak je het:

Pureer de bananen en de melk, cacao, stevia tot een vloeibare massa. Schenk in een steelpan en voeg de rest toe. Breng alles al roerende aan de kook. Zodra de massa kookt, de massa overgieten in de puddingvormpjes en laten afkoelen. Daarna opstijven in de koelkast.

sam_9333

Serveer de puddinkjes met diepvries fruit en poedersuiker.

sam_9337            sam_9336

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *