kidsproof spruiten puree

Spruitjes…..You love them or you hate them. Het blijft een beetje een moeilijke groente. De bittere smaak kan voor veel mensen zelfs leiden tot braakneigingen. Terwijl anderen juist geen genoeg kunnen krijgen van spruiten, en deze iedere dag wel kunnen eten. Op culinair gebied zijn ze enorm veelzijdig, maar omdat veel mensen de smaak niet zo waarderen worden ze niet erg veel uitgeserveerd in restaurants.

DSC_0449

Als volwassenen er al moeite mee lijken te hebben, dan kun je iets voorstellen bij kinderen. Voor kinderen zijn spruitjes soms een ware nachtmerrie. De geur, en de smaak…..ze vinden het vaak vreselijk en spruiten zijn dan ook de groenten die kinderen niet lusten. Dat is ontzettend jammer want juist spruiten zitten bomvol vitaminen, mineralen, vezels en belangrijke andere voedingsstoffen. KLIK HIER OM ALLES OVER SPRUITEN TE LEZEN

DSC_0452

Ik bedacht daarom een spruitenpuree, die kinderen wel lekker gaan vinden. Ook als je zelf niet al te dol bent op spruiten, maar toch erg graag de gezonde voordelen binnen wilt harken, is deze puree ideaal. Het is namelijk lekker zoet! Door wat  biologische erythritol toe te voegen verkrijg je een zoete smaak, en worden de bittere smaaknoten gemaskeerd. Door er ook nog wat plantaardige melk ( ik koos voor amandelmelk) aan toe te voegen verkrijg je een heerlijke smeuïge romige massa.

DSC_0448

Je maakt het zeer eenvoudig:

  1. kook 500 gram spruiten kort, beetgaar en giet af
  2. gooi de spruiten in de keukenmachine en voeg hieraan twee eetlepels biologische erythritol toe en ongeveer 225 ml amandel of andere plantaardige melk. Laat dit goed door pureren tot de massa romig is geworden.
  3. je kunt er ook nog een half kopje ongezwavelde geweekte en uitgelekte rozijnen doorheen scheppen. Dit geeft zeker voor kinderen een extra lekker tintje!

 

6 Reacties op “kidsproof spruiten puree

  1. Even een vraagje Monique, als je over je keukenmachine hebt, heb je het dan over de Montana knapperd?

  2. Ik was ook niet gek op spruitjes, gewoon gekookt zeg maar, maar sinds ik een aantal lekkere recepten heb ontdekt smul ik ervan.

  3. Ik vind spruitjes tegenwoordig eigenlijk helemaal niet bitter meer smaken, maar vaak zelfs wat zoetig.

  4. Kinderen vinden spruitjes vaak wel lekker wanneer je ze laat dopen in de pindasaus….
    Mijn ervaring met 13 kids( nee niet van mijzelf hoor, oppas kids en 2 eigen😊) Echt een uitkomst 💚

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *