Gevuld speculaas uit de airfyer

Rondom sinterklaas worden we weer plat geknuppeld met honderden recepten voor gevuld speculaas. Deze kun je op allerlei mogelijke manieren maken, van suikervrij tot veganistisch. Maar in de airfryer komen we ze niet vaak tegen. Daar ga ik met dit recept verandering in brengen 😉

DSC_0472

Je kunt het heerlijkste gevulde speculaas in nog geen 30 minuten inclusief baktijd in de fryer maken!

Dit heb je nodig:

  • 500 gram havermoutmeel
  • 15 gram wijnsteen bakpoeder
  • twee eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • drie eetlepels speculaaskruiden
  • 300-400 ml plantaardige melk ( bijvoorbeeld amandelmelk)

Voor de spijsvulling:

Voor de decoratie:

  • hele witte amandelen

Zo maak je het:

Kneed alle ingrediënten voor de koek in een kom tot een deegbal. Blijft de massa wat te loskorrelig, voeg dan extra melk toe. Halveer de deegbal in twee gelijke ballen.

DSC_0473

Gebruik liefst een kleine vierkante bakvorm, deze kun je vinden in kookwinkels en via internet. Je kunt ook een vuurvaste ovenschaal gebruiken. Bekleed deze met bakpapier. Stort een bal in de vorm en druk deze goed aan. Kneed de amandelmeel, stevia en het eiwit tot een zachte spijsbal en verdeel deze op de koek in de vorm, druk aan. Druk tot slot de andere deegbal op de spijslaag en verdeel gelijkmatig. Druk er wat hele amandelen in. Zet de vorm in de baklift. Zet de temperatuur op 175 • en bak 10 minuten. Controleer of de koek goed gegaard is. Laat afkoelen.

DSC_0477

 

 

DSC_0476

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *