Gevuld speculaas uit de airfyer
Rondom sinterklaas worden we weer plat geknuppeld met honderden recepten voor gevuld speculaas. Deze kun je op allerlei mogelijke manieren maken, van suikervrij tot veganistisch. Maar in de airfryer komen we ze niet vaak tegen. Daar ga ik met dit recept verandering in brengen 😉
Je kunt het heerlijkste gevulde speculaas in nog geen 30 minuten inclusief baktijd in de fryer maken!
Dit heb je nodig:
- 500 gram havermoutmeel
- 15 gram wijnsteen bakpoeder
- twee eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
- drie eetlepels speculaaskruiden
- 300-400 ml plantaardige melk ( bijvoorbeeld amandelmelk)
Voor de spijsvulling:
- 200 gram amandelmeel
- een eiwit of indien vegan, een halve gepureerde banaan
- een eetlepel greensweet-stevia sweet Xtra
Voor de decoratie:
- hele witte amandelen
Zo maak je het:
Kneed alle ingrediënten voor de koek in een kom tot een deegbal. Blijft de massa wat te loskorrelig, voeg dan extra melk toe. Halveer de deegbal in twee gelijke ballen.
Gebruik liefst een kleine vierkante bakvorm, deze kun je vinden in kookwinkels en via internet. Je kunt ook een vuurvaste ovenschaal gebruiken. Bekleed deze met bakpapier. Stort een bal in de vorm en druk deze goed aan. Kneed de amandelmeel, stevia en het eiwit tot een zachte spijsbal en verdeel deze op de koek in de vorm, druk aan. Druk tot slot de andere deegbal op de spijslaag en verdeel gelijkmatig. Druk er wat hele amandelen in. Zet de vorm in de baklift. Zet de temperatuur op 175 • en bak 10 minuten. Controleer of de koek goed gegaard is. Laat afkoelen.
Beste Monique,
Onlangs zag ik een filmpje van hoe jij gevulde speculaas maakte in de airfryer. Het was niet bovenstaand recept; er gingen 3 eieren in. Ik kan het nergens meer vinden; zou je misschien kunnen zeggen waar het staat?
Met vriendelijke groet, Gerdine
https://www.youtube.com/watch?v=pzFNwGC4vfI&t=7s