Maak je eigen meukvrije pinaColada ( kokosdrink, alcohol vrij )

Op warme dagen drinken we meer. Niets smaakt lekkerder dan een verkoelend ijskoud drankje op een snikhete dag. De verkrijgbare ( fris) dranken zijn nu niet bepaald gezond te noemen. Ze bestaan vrijwel altijd uit suiker en water, Ook alcoholische drankjes kun je beter mijden als het zo warm is.  Alcohol ontrekt vocht aan het lichaam. Dit komt, omdat alchohol in onze nieren de hormonen beïnvloeden die vocht vasthouden. Hoe verleidelijk een koud biertje of procesco ook is, laat alcohol tijdens de hitte even staan.

Je hebt helemaal geen alcoholische drankjes nodig om een gezellige zomerdag te vieren. Er valt genoeg zelf te verzinnen om toch en lekker zomers exotisch drankje te maken, en onthou ook dat het glas waarin je je drankjes presenteert erg veel invloed heeft op de beleving. Ik bedacht deze kokosdrink. Het is een enorm lekker drankje wat je binnen nog geen 5 minuten maakt. Het kan zo puur worden gedronken, maar als als basis worden gebruikt voor talloze exotische drankjes. Ik ben er inmiddels aan verslaafd geraakt. Maar dat maakt gelukkig niets uit, want het is een gezonde verslaving 😉 De drank is calorie-arm, bevat geen rare kunstmatige stofjes, en is arm aan ( van nature aanwezige) suikers en vetten. Het is dorstlessend, en licht verteerbaar.

IMG_4081

Je hebt DRIE ingrediënten nodig. Om te beginnen kokosrasp. Dit kun je het beste biologisch inkopen. Biologische kokosrasp is vrij van bestrijdingsmiddelen en is goedkoop. Kies liefst, als het mogelijk is, voor fijne rasp.

Daarnaast heb je wat zuivere stevia druppels nodig om te zoeten. Je kunt deze druppels geheel op eigen smaak toevoegen.

Naast de kokosrasp en druppels heb je nog water nodig. THAT’S IT!  Het is daarmee ook een zeer goedkoop drankje! 

 

Het maken is super eenvoudig. Doe een liter water in de kan van je ( liefst hoge snelheids) blender en voeg hieraan 8-10 druppels stevia en circa 45 gram kokosrasp toe. Laat dit op hoogste snelheid zo’n 2/3 minuten blenden. Zet ee kom klaar en drapeer hier een hydrofiele doek of kaasdoek of schone theedoek overheen. Schenk de massa in het doek en knijp de drank uit. Schenk de drink over in een schone fles en bewaar in de koelkast. De drink is ongeveer 5-8 dagen in de koelkast houdbaar, steeds even goed schudden voor gebruik.

Drink hem CHILLED, dus ijskoud! Lekker met een ijsklontje erin of maak er een heerlijke exotische drank van door o.a toe te voegen:

 

 • verse ananaspulp
 • verse aardbeienpulp
 • ander vers vruchtenpulp
 • een scheutje yakonsiroop
 • gevriesdroogde fruit als aardbeien en frambozen

PROOST EN ….ALOHA!

11 Reacties op “Maak je eigen meukvrije pinaColada ( kokosdrink, alcohol vrij )

 1. Heerlijk zomers drankje! Ik heb m meteen gemaakt met m’n chufamix uitgeperst. Lekker snel klaar, dus die ga ik zeker vaker maken. Bedankt voor het recept Monique.

  • gebruik de volgende keer iets minder water, en gebruik wat meer rasp. Het is voor ieder op zich hoe dik het gewenst is. Succes!

   • Bij een blender van 2800 watt is een doek niet nodig. Is inderdaad heerlijk en met de echte groene stevia v de fijngemalen plant er in heerlijk

 2. Monique heerlijk drankje ????
  Het staat koud te worden in de koelkast ????
  Maar wat kan ik nog doen met de overgebleven pulp?
  Het is zo zonde om het weg te gooien!

  • kan beiden. Maar zorg ervoor dat het biologisch is, deze geven een veel betere smaak,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *