Kokos kogels ( vegan)

OOOH YUMMIE! Deze kokos kogels kun je echt niet weerstaan! Ze zijn zeer snel en eenvoudig om te maken, zijn zeer vullend en voedzaam en een ware traktatie!

IMG_3612

Je kun t ieder gewenste vormpjes gebruiken, ik heb een cupcake tray gebruikt. Je kunt ook uit het beslag ballen draaien en op een met bakpapier beklede bakplaat leggen.

Dit heb je nodig:

  • 70 gram kokosolie/ zacht op kamertemperatuur
  • een koffiekopje kokosrasp
  • 15-20 druppels greensweet-stevia kokos
  • 150 gram kokosmeel
  • 250 gram havermoutmeel
  • 10 gram ( wijnsteen) bakpoeder
  • een grote banaan, gepureerd
  • warm water

IMG_3611

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Zet de gekozen bakvormen klaar. Roer alle ingrediënten in een kom goed door elkaar , voeg beetjes warm water toe tot de massa stevig en smeuïg is geworden. Vul de vormpjes of draai balletjes en leg deze op de bakplaat. Bak de kogels in het midden van de oven gaar in ongeveer 30 minuten, blijf goed tussentijds controleren, de kogels moeten mooi goudbruin zijn verkleurd. Laat goed afkoelen.

IMG_3610

Je kunt de kogels extra versieren met kokos-snippers voordat ze de oven in gaan!

IMG_3609

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *