Kokos sneeuw taart

De feestmaanden ( wat tegenwoordig al zo’n beetje ergens in Oktober begint) zijn maanden waarin we net even wat meer snoepen dan anders. Supermarkten spelen daar perfect op in en liggen net na de zomer al propvol met sinterklaas / kerst en nieuwjaars-lekkernijen. Als je last hebt van bepaalde gezondheidsklachten als allergie, intoleranties of als je een bepaalde voedselstroming volgt, zijn al die lekkernijen knap lastig. Want ze bestaan uit meuk, meuk, en nog eens meuk. Gelukkig valt er ontzettend veel zelf op te lossen tegenwoordig, internet staat bommetje vol met tallozer recepten om zelf al deze lekkernijen te maken op jouw eigen wensen.

Tijdens de feestmaanden houden we van taart! We eten gemiddeld in Nederland rondom de feestmaanden zo’n twee tot drie staartstukken / punten meer dan gewoonlijk. Dat deze taarten ware aanslagen zijn op onze gezondheid hoef ik niemand te vettellen, de zoetheid klappert er zowat vanaf als je ernaar kijkt. Mijn tanden gaan gewoon zeer doen, als ik naar al die mierzoete meuk kijk.Daarom maak ik graag zelf mijn feestelijke lekkernijen. Ieder jaar bedenk ik voor de feestmaanden ( sinterklaas / kerstmis / oud & Nieuw ) weer nieuwe, spannende recepten, zodat iedereen op een gezondere manier net zo veel kan gaan genieten van al dat lekkers. Ik probeer mijn recepten 100% meukvrij te houden, wat wil zeggen dat ze geschikt zijn voor iedereen. Ik hou mijn recepten bijvoorbeeld 99,9% veganistisch, maar….maak daarin af en toe wel een uitstapje, omdat veel van mijn fans dat ook kunnen waarderen. Neem deze verrukkelijke feestelijke kokos sneeuwtaart. Dit heb ik gemaakt met verse eitjes die ik zelf vers bij een boer raap. Wil je de taart graag vegan houden? Dan kun je in plaats van eieren bananenpuree gebruiken.

Ik heb verder gebruik gemaakt van vers kokosvlees. Dit haal je uit een verse kokosnoot ( KLIK HIER ) Je kunt deze tegenwoordig gewoon in iedere supermarkt kopen, maar kun je deze niet vinden, kijk dan eens bij de toko. Vind je dat allemaal teveel gedoe? Dan kun je ook vers biologisch geraspte kokos kopen KLIK HIER Hou wel rekening met wat meer dan dat je met vers kokosvlees kwijt bent. De taart is goed voor 8-10 personen.

Wat heb je nodig?

Voor de taart:

 • 50 gram kokosmeel
 • 225 gram rijstmeel
 • 15 gram wijnsteen bakpoeder
 • 15 gram gesmolten zuivere kokoslie
 • vijf grote verse eieren of, indien veganistisch, vier gepureerde bananen
 • drie eetlepels stevia sweet
 • 4-6 druppels stevia ( liefst kokossmaak)
 • 75 gram gepofte quinoa of boekweit
 • 250 ml plantaardige melk-achtige drank of warm water

Voor de topping:

 • het vruchtvlees van een kokosnoot, in de blender fijn vermalen of 500 gram gedroogde geraspte kokos
 • stevia Icing poedersuiker( gemaakt van circa 5 eetlepels erythritol + een eetlepel stevia sweet, in de blender tot poedersuiker vermalen)
 • kokosrasp gedroogd ( optioneel ter garnering )

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 *C. Vet een ronde bakvorm in met kokosolie en bekleed deze met bakpapier. Verdeel het kokos mengsel over de bodem van de vorm en druk stevig aan. Roer alle ingrediënten voor de taart in een kom samen en voeg net zoveel beetjes vocht ( melk of water ) toe tot er een smeuïge massa ontstaat. Stort de massa over de kokoslaag in de vorm en druk goed aan. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Laat afkoelen.

Haal de taart uit de vorm met de kokoslaag boven. Garneer deze met kokosrasp en poedersuiker.

 

2 Reacties op “Kokos sneeuw taart

  • dat kan, zet de temperatuur dan altijd wel lager en hou de baktijd korter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *