Komkommer/preisoep

Pittig en fris! Ik heb het grote geluk iemand te kennen die zelf oer-komkommers kweekt en ze regelmatig kwijt moet 😉 Laten ze bij mij nu van harte welkom zijn! De smaak van deze ECHTE komkommers is niet te vergelijken met de ” snot-palen” uit de supermarkt. Heb jij niet zoveel geluk als ik, dan zijn biologische komkommers uit de biowinkel meest geschikt.

Dit heb je nodig:

( goed voor twee flinke kommen soep)

  • een grote biologische komkommer ( of als je een bofkont bent, eentje rechtstreeks uit de tuin)
  • een kleine biologische prei, in ringen
  • vijf flinke eetlepels vers gedroogde kruiden ( ik heb verschillende soorten kruidenmixen gebruikt van Jonnie Boer)
  • 300 gram geweekte, gekookte en afgegoten kikkererwten
  • een verse tak peterselie, fijn gesneden
  • een verse tak basilicum, fijn gesneden
  • 250 ml water

Zo maak je het:

Hou wat preiringen apart. Gooi de rest van de ingrediënten in een pan, en breng dit al roerend aan de kook. Zodra de massa begint te koken, het vuur laag zetten en met een staafmixer alles glad pureren. Doe het deksel op de pan en laat de soep ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen. Blijf regelmatig roeren.

gy komkommer:preisoep 1

Schenk de soep uit over de kommen, en verdeel de achtergehouden preiringen over de soep. Eventueel extra op smaak brengen met keltisch zeezout en zwarte peper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *