Kokos pindakaas

Dankzij voedseltrends zien we steeds meer bijzondere producten op de markt verschijnen die in origine helemaal niet zo bijzonder zijn. Een goed voorbeeld hiervan zijn de hippe pindakaas-varianten. KLIK HIER om hier meer over te lezen.  Zelfs het bekende pindakaas-merk Calvé heeft onlangs een paar nieuwe varianten toegevoegd aan hun assortiment. Met smaakjes als hazelnoot, salted caramel, chocolade, speculaas, amandel, en pecan. Needless to say, bevatten al deze bijzondere smaakjes bijzondere ingrediënten. Of nou ja, bijzonder…..meer ongezonde ingrediënten als suiker, dextrose , maltodextrine, bruine suiker en volledig geharde palmoliën. Het maakt pindakaas er niet bepaald gezonder op, terwijl we juist met zijn allen zouden moeten streven naar een suikerreductie in ons voedsel.

IMG_3758

Alles wat we nodig hebben, om pindakaas te maken zijn ongezouten ( liefst biologische) pinda’s. KLIK HIER om te zien hoe je dit doet. Daaraan kun je zelf lekkere smaakjes toevoegen. Zoals mijn salted caramel recept  Een kind doet de was 😉 Je betaalt je niet alleen scheel aan al die dure bijzondere potten pindakaas, ook krijg je onnodig veel extra suikers binnen. Door het zelf te maken, hou je de complete regie en kost het je veel minder geld En als bonus: het is 10 x gezonder!

IMG_3853

Deze kokos pindakaas maak je in nog geen 5 minuten. En lekker dat hij is!!!!!  Ik ben er inmiddels aan verslingerd geraakt. Je hebt maar vier ingrediënten nodig.

IMG_3854

Gebruik het liefst een HS blender. Deze zijn meest geschikt voor noten en pindakaas te maken. Doe alles, behalve de kokosrasp, in de kan en maal tot een smeuïge massa. Spatel tot slot de rasp erdoor. Klaar is je kokos-pindakaas!

IMG_3855

Je kunt op deze manier nog tal van andere smaakjes aan je pindakaas toevoegen:

 

  • voeg na malen van de pinda’s cacaonibs toe ( erdoor spatelen) voor een heerlijke chocolade crunch in je pindakaas
  • voeg na malen van de pinda’s vanille bourbon toe, om een heerlijke vanille smaak aan je pindakaas te geven
  • voeg na malen van de pinda’s ceylon kaneelpoeder en/ of speculaaskruiden toe voor een lekkere speculoos-pindakaas of maak hem volgens dit recept 
  • voeg na malen van de pinda’s amandelschaafsel en gojibessen toe
  • voeg na malen van de pinda’s lijnzaad en/ of andere zaden en pitten toe

 

Een reactie op “Kokos pindakaas

  1. Kan dit ook met vloeibare kokosolie? Ik ben niet zo bekend met kokosolie maar toevallig laatst een biologische vloeibare variant gekocht. Deze is smaakloos en licht van kleur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *