Review MontAna HS blender ” MARK 1″

Wil je een beetje gezond “ doen” dan zijn blenders al bijna onmisbaar te noemen. In een gemiddeld Nederlands huishouden vinden we dan ook wel een blender. Je kunt ze in allerlei soorten, maten, maar vooral vermogen kopen. Dat vermogen is best cruciaal. En zeer bepalend voor wat je ermee wilt gaan doen. 

Blenders zijn er inmiddels in heel veel prijsklassen.  Je kunt een blender al scoren voor nog geen 15 euro, maar ook kopen voor soms méér dan 700/800 euro. Dat zijn uiteraard bizarre prijsverschillen. Waarin zit het verschil? Vooral in het vermogen en de snelheid. 

Uiteraard hoef je bij een blender van 15 euro in aanschaf geen al te goede kwaliteit, vermogen en snelheid te verwachten. Dit wil niet meteen zeggen, dat het ook geen degelijke blender is, zo’n goedkope blender kan het prima doen. Maar veel vermogen heeft het niet. Afhankelijk van wat je ermee wilt gaan doen kan zo’n blender dan niet aan je verwachtingen voldoen, omdat het niet goed fijn vermaalt, alles niet goed pureert, of al vrij snel defect raakt.Vaak begeven de messen het, of gaat het apparaat roken en stinken omdat het zijn vermogen overschrijdt. Als je graag zelf wat gezondere dingen wilt gaan maken, dan is een degelijke blender echt nodig. Een “ huis-tuin-keuken” blender werkt prima om smoothies te kunnen maken, maar voor het grovere en grotere werk moet je een stapje verder gaan. 

En dat stapje verder zijn de hoge snelheidsblenders. Wat zijn nu precies hoge snelheidsblenders? De naam zegt het al een beetje: het zijn blenders met een zeer krachtige motor/vermogen, wat ervoor zorgt dat alles in zeer korte tijd tot gruis/moes/meel wordt vermalen. Door deze hoge snelheid/vermogen kan je ook steenharde producten fijn vermalen, zoals avocadopitten, noten, gedroogde peulvruchten, harde graansoorten, en zelfs kokosnoot. Dankzij een duizelingwekkend snel toerental ( gemiddeld 20 tot 30.000 per minuut) heeft de hogesnelheidsblender geen enkele moeite met knoert-harde ingrediënten. Natuurlijk zijn hoge snelheidsblenders ook veelzijdiger in gebruik. Zo bevatten de meesten een programma om zelf hete soep te maken. Door de snelheden wordt alles wat je in de kom gooit, vermalen en gelijk verwarmd. Binnen nog geen 5-8 minuten heb je een kom heerlijk verse warme soep gemaakt van wat jij zelf wenst. Hoge snelheidsblenders hebben veel programma’s. Van smoothies tot warme melk/cappuccino’s, van hete soepen tot groente-smoothies. Ieder merk heeft zo zijn eigen programma’s. Nog een voordeel van hoge snelheidsblenders is de tijdsduur. Een gewone blender kan hooguit 2 minuten draaien, een hoge snelheidsblender minimaal 8-10 minuten.

Ik mocht van MontAna de MARK 1 hoge snelheidsblender gaan testen. Ik heb eerder met andere hoge snelheidsblenders gewerkt, en ik was dus best nieuwsgierig naar deze, en of het erg veel verschillen heeft met de hoge snelheidsblender waar ik eerder mee werkte. Deze blender is om te beginnen een stuk goedkoper dan mijn vorige. Heeft dat gevolgen? Kan het meer of minder? Heeft het een zelfde vermogen? Ik ging het uitvissen! Een review! 

SAM_9757

WAT IS DE MONTANA MARK 1?

De hoge snelheidsblender van MontAna is afkomstig uit dezelfde stal van de airfryer. Het is een eigen merk van een bedrijf in Lelystad.  Onder hun eigen merk MontAna verkopen ze diverse luxe apparaten van hoogwaardige kwaliteit. Er wordt gewerkt met keurmerken, certificeringen en er wordt rekening gehouden met mens, dier en milieu tijdens productieprocessen. Zo bevat de airfryer bijvoorbeeld geen vervelende teflon laagjes. En bevat deze blender messen die zijn gemaakt uit hoogwaardig edelstaal. Het is mede door deze gegevens dat ik graag voor MontAna kies. 

De productbeschrijving ziet er als volgt uit:

 • Super high speed motor voor grondig blenden met enkelvoudig lang blender mes.
 • Unieke voorgeprogrammeerde “groente functie”om hi-fibre sap te maken
 • Volledige automatische functie met tijd en snelheid drukknoppen met exacte instelling
 • Verlichte knoppen om makkelijker programma’s te selecteren
 • 2 liter container, effectief 1 liter
 • Container van BPA free Tritan materiaal geschikt voor koude en hete vloeistoffen
 • Extra lang single High carbon Japans edelstaal blender mes voor verpulvering alle vezels en cellen
 • Extra zware rubber base op het motor draagvlak voor extra stabiliteit
 • Drievoudige beveiliging
 • 5.5 kg
 • Afmetingen: h-435 mm, b=240 mm, d=260 mm
 • Vermogen 1680 watt > 32000 omwentelingen per minuut
 • 2 jaar garantie op apparaat
 • 7 jaar garantie op motor

 

SAM_9758

De programma’s

De blender heeft, vind ik persoonlijk, een prachtig bedieningspaneel. Het is ook nog eens heerlijk in het Nederlands! De knoppen lichten op, zodra het apparaat in werking wordt gesteld. Je kunt zelfs in het donker je smoothie bereiden 😉 De programma’s zijn als volgt:

– GROENTEN: dit programma zorgt ervoor dat al je groenten binnen nog geen twee minuten volledig zijn vermalen tot een drinkbaar goedje

– SOJA( of andere melkvervanging) MELK: Dit programma draait 6 minuten, en zorgt bijvoorbeeld voor een heerlijke gloeiend hete soja latte in de morgen! 

– SAUS: in 1 minuut heb jij tomatenketchup, mayonaise, zigeunersaus enz

– SMOOTHIE: de blender zorgt binnen 30 seconden voor een verse smoothie

– SOEP: binnen 8 minuten een kom dampende soep op tafel

– NOTEN: de meest hardste noot wordt binnen 35 seconden gekraakt! 

 

 

DE BEDIENING:

Naast het schermpje zitten de bedieningsknoppen. Rechts kun je tijd en snelheid handmatig instellen, links vind je de aan/uit knop, de “ high speed” knop om iets wat je meer power wilt geven te verhogen, de automatische knop, en de “ pulse” knop om zelf je snelheid te bepalen of iets wat “ tikjes” extra wilt geven. Het is duidelijk, en overzichtelijk. Er zijn geen draaiknoppen, geen ingewikkelde toeren, gewoon een knopje indrukken en het apparaat doet alles wat je wenst. 

De motor is, net als mijn vorige hoge snelheidsblender, 1680 Watt ( 2PK) . Dit zorgt voor een optimale vrijkoming van alle voedingsstoffen, zodat bijna 100% van de belangrijke sporenelementen opgenomen kunnen worden door het lichaam. Mede dankzij het deksel, die is voorzien van een siliconen afdichting kan er weinig tot geen zuurstof in de blenderkan terecht komen waardoor oxidatie van alle voedingsstoffen wordt geminimaliseerd en vitaminen worden behouden. De machine heeft ook geen enkele moeite met het crushen van ijs/ijsklontjes. De blender draait tot 30.000 toeren per minuut. Deze snelheid kun je overigens geheel zelf bepalen met de speed knoppen. 

SAM_0038

De blender wordt geleverd met een stamper. Deze stamper kun je in de kom steken terwijl hij draait. De stamper raakt de messen niet. Met de stamper kun je alles aanstampen, in het rond draaien, en bijsturen. Deze stamper vind je ook bij andere hoge snelheidsblenders. Mijn vorige snelheidsblender had een thermometer in de stamper, waarmee je bv je soep op juiste temperaturen kunt blenden. Mijn ervaring was echter dat ik deze nooit gebruikte, omdat het soep-programma dit prima deed. 

SAM_9759

De messen ( pas op, VLIJM scherp!) zijn gemaakt van hoogwaardig edelmetaal ( carbon steel)  Het zijn twee grote messen. Mijn vorige snelheidsblender bezat een zestal kleinere mesjes op elkaar. Het materiaal is, opmerkelijk, exact hetzelfde. Resumerend: vrijwel alle onderdelen, en ook de bediening, en programma’s zijn precies hetzelfde als mijn vorige HS ( hoge snelheid) blender. Deze blender heeft alleen twee grotere messen in plaats van zes kleinere, heeft geen thermometer in de stamper, maar voor de rest is hij praktisch hetzelfde. Opmerkelijk, dat zeker, gezien de prijsverschillen. 

HOE WERKT IE?

Ik besloot mijn testen te starten met een vuurdoop voor iedere blender: ijs crushen. Ik had een bakje water in de vriezer gezet. De volgende dag was dat een flinke klomp ijs. Ik heb de tijd op 30 seconden op hoogste snelheid ingesteld. Het resultaat zie je hieronder in de foto collage…….Daar kun je een lekkere slush puppy mee maken! 

SAM_9825  SAM_9826 SAM_9827

Volgende test was een smoothie. Ik maak smoothies met 99% groente en hooguit 1% fruit met lage fruitsuikers, bijvoorbeeld aardbeien en rode bessen. Ik heb voor mijn smoothie veel verschillende soorten groente gebruikt ( spinazie, wortel, komkommer, bloemkool, broccoli) en een paar diepvries aardbeien. Ik sla in de aardbeien-tijd kilo’s aardbeien in, en vries deze in om de wintermaanden door te komen 😉 Superhandig! 

SAM_9792  SAM_9793  SAM_9795

Ook hier had de blender totaal geen moeite. De diepvries aardbeien werden direct verpulverd en ik had geen splintertje ijs meer in mijn smoothie. Ik heb de smoothie knop gebruikt, 30 seconden was ruim voldoende om een gladde smoothie te verkrijgen.

SAM_9798

Lekker soepje maken dan. Ik besloot een stronk broccoli, een paar roosjes bloemkool, mijn 07 alleskunner kruiden, en een ui en teentje knoflook te proberen. Het soepprogramma duurt 8 minuten. Na de 8 minuten is de soep loeiheet. Je moet dan ook oppassen dat je je vingers niet brandt. Heerlijk!

SAM_9800

Mijn volgende test was een soort warme melk met vers fruit, om de sojamelk knop te testen. Ik drink geen koffie en bedacht daarom een heerlijke mix van havermelk, kiwi, avocado en een granny Smith appel, Dit heb ik 6 minuten laten draaien. Het resultaat was verrukkelijk !!!!!

SAM_0035     SAM_0036

Tot slot wilde ik iets hards testen. Dit zijn anijs sterren geworden. Anijspoeder is ontzettend moeilijk verkrijgbaar en daarom vermaal ik zelf anijs sterren tot poeder. Dit lukt in 8 seconden op hoge snelheid…WAUW! 

SCHOONMAKEN

Het blijft een crime bij alle apparaten: het schoonmaken. Laat dat nu bij deze blender een “ makkie” wezen! Dit zorgt absoluut bij mij voor meer vrolijkheid, want het weerhoudt mij vaak ervan om apparaten te gebruiken als ze zowat een uur van je tijd innemen om schoon te maken ( denk aan de slow juicer!!!) Deze blender is zo onwijs snel schoon te maken dat je hem maar wat graag sneller pakt om bijvoorbeeld kleinere dingetjes te vermalen. Na gebruik vul je de kan met water. Zet de blender enkele seconden op hoge snelheid en al het “ vuil” laat direct los van de kan en de messen en het deksel. Dan is het enkel nog een kwestie van omspoelen en drogen. Voor mij in elk geval IDEAAL! De machine zelf neem je af met een schone licht vochtige doek, liefst zonder schoonmaakmiddelen. Droog daarna goed af. De bovenkant kun je ook met een licht bevochtigd doekje reinigen. De kan mag in de vaatwasser maar ik raad het je af. Dit zal de levensduur van je kan doen afnemen. 

 

VOOR EN NADELEN

Delen kon ik niet echt bespeuren. De machine heeft juist enkel voordelen:

– Hij is licht, stil, en compact, neemt niet veel ruimte in beslag. Staat zeer stabiel, er zit een lange stekker aan

– Heeft geen grote hoogte waardoor hij ook vrij gemakkelijk is op te bergen

– zeer eenvoudige bediening. 

– Nederlandse bedieningspaneel en gebruiksaanwijzing

– Eenvoudig schoon te maken

 

WAT VIND IK ERVAN?

Ik ben vooral verbaasd. Verbaasd, dat deze snelheidsblender vrijwel hetzelfde is als de HS blender die ik eerder heb getest, maar 300 euro duurder is. De enige verschillen zijn, dat de MontAna HS twee grotere messen heeft, de andere HS heeft er zes. Dit geeft echter in gebruik geen enkel verschil. In de stamper zit geen thermometer, maar deze heb ik bij de andere HS blender echter nog nooit echt gebruikt omdat de programma’s goed op temperatuur zijn afgesteld. Voor de rest heeft de MontAma hetzelfde vermogen, en programma’s. Ik vind het echt een fors verschil in prijs. Voor de MontAna betaal je  €449 euro ( nieuwe look met touchscreen )  voor de andere HS  betaalde ik €698 euro. 

Ik vind deze MontAna een stuk prettiger in gebruik. Hij is compacter en staat steviger op het apparaat waardoor het programma niet wordt onderbroken doordat de kan “ wiebelt”. Dat gebeurde bij de andere HS nogal vaak. Ik heb hem een poosje in bezit en ik heb hem inmiddels veel vaker gebruikt dat de andere HS, die ik al bijna twee jaar heb. Een superfijn apparaat, voor als je meer wilt dan enkel smoothies maken! Hij kan werkelijk ALLES fijn malen. Dit betekent dus ook dat je zelf je meel kunt malen van peulvruchten, noten en granen. Dat je ijs kunt “ gruizen”. Dat je knoert-harde avocadopitten fijn kunt malen in 8 seconden. Dat je in 8 minuten een soepje kunt maken van restjes uit je koelkast. Een kopje hete soja latte in de morgen in 6 minuutjes. De mogelijkheden zijn oneindig. TIEN DIKKE THUMBS UP! 

SAM_9829

  Notificatie: Ik ontving de blender gratis voor dit review. Er zijn geen commerciële doeleinden mee gemoeid, ook geen inkomsten. Er zijn ook geen inkomsten via kortingsacties. Dit review is onafhankelijk geschreven. 

 

MEER LEZEN?

BLEND IT! Hert exclusieve receptenboek voor de Montana hoge snelheidsblender!

ZO GEBRUIK JIJ JE BLENDER OPTIMAAL!

MAAK IN NO-TIME DE HEERLIJKSTE SOEPEN MET JE MONTANA BLENDER! 

 

WAAR TE KOOP ?

De Montana Mark 1 hoge snelheidsblender kun je bestellen bij www.puurenfit.nl. Je krijgt daar meteen gratis het exclusieve receptenboek BLEND IT!!! t.w.v €17,95 cadeau! KLIK HIER om te bestellen. 

MAART 2022: DE NIEUWE LOOK!

Enkele weken geleden belde Aad van Montana mij enthousiast op, want hij had leuk nieuws! 😃 Ik ging er rechtop voor zitten om vervolgens bijna van mijn stoel te vallen……er was namelijk een kers-verse nieuwe uitvoering in-de-maak! Gelukkig bleef alles technisch / motorisch hetzelfde, maar Montana wilde graag een make-over van het design en de verpakkingen wat gaan upgraden naar nog meer milieuvriendelijk. Al meteen toen ik de eerste foto’s zag van het nieuwe design was ik opnieuw verliefd. En nu…..nu is hij er ! Ja ja! Puur & Fit mag als eerste jullie deze mega-mooie nieuwe uitvoering gaan aanbieden!

WAT IS ER VERANDERD ?

Wat is er veranderd ? Nou, om te beginnen eigenlijk niets. De HS blender is technisch / motorisch bekeken gewoon precies hetzelfde. Dus geen nieuwe functies of andere toepassingen of aanpassingen. Dit was gewoonweg niet nodig. De Montana Mark is wat betreft de machine zelf een up-grader en een Rolls Royce.
Wat wel is veranderd is de kast. Dit is van knopjes naar touch screen gegaan. Dit geeft de blender een luxere uitstraling en meer gebruiksgemak. Daarnaast wordt meteen bij deze lancering het nieuwe logo van MontAna geïntroduceerd. Dit logo gaan we dus voortaan op alle nieuwe Montana apparaten zien.
Wat nog leuker is, zijn de veranderingen in de verpakking. Alhoewel dit al zo milieuvriendelijk mogelijk gebeurde vond Montana dat er meer mogelijk was. Zo is de verpakking voortaan ECO vriendelijk. Dit betekent dat het allemaal 100% recyclebaar is en wordt gemaakt uit gerecyclede materialen. Dit betekent dat de gift-doos en omdoos zijn verdwenen. De blender komt nu enkel in een doos met een milieuvriendelijke opdruk. Zelfs beetje saai, want de kleuren zijn ook verdwenen op de doos. Montana vond deze stap erg belangrijk, en zal in de toekomst nog meer gaan veranderen waar er iets te veranderen valt.

MIJN EERSTE GEBRUIK

Ik kon uiteraard niet wachten om deze nieuwe liefde in mijn keuken te mogen ontvangen. Mijn oude knapper-T heeft overigens een goed huis gevonden waar hij erg wordt geliefd dus daar maak ik mij geen zorgen om. Al meteen bij die eerste blik sloegen de vonken al over! Wauw! 😍 Wat een PLAATJE om te zien! Dat gaat prachtig staan in mijn kast.
Het touchscreen was voor de eerste keren even wennen / omswitchen van knop naar tik, maar na een paar keer het touchscreen te hebben gebruikt werd het eigenlijk al meteen vertrouwd. Hert enige wat wel is veranderd is de PULSE knop. Bij de vorige kon je deze knop ingedrukt houden om de hoogste speed zelf te regelen. Zodra je de PUILSE-knop weer loslaat stopt de machine. Bij de nieuwe versie met touchscreen moet je eerst op de PULSE tikken, en daarna op de AAN / UIT knop. Verder is hij inderdaad 1:1 hetzelfde gebleven. Ik heb voor de eerste keren wat granen en zaden tot meel vermalen en dat gaat net zo soepeltjes als de voorganger. Ook de aardbeiensorbet die ik daarna maakte ging perfect, de bevroren aardbeien waren in no-time fijn.
WAUW! 🤩 En OF ie een upgrade heeft gehad zeg! Wat een beauty, Ik denk dat ik zeer snel gewend zal zijn geraakt aan het touch screen. Over de touch screen gesproken : De HS blender komt met een bescherm kaartje. Vergeet deze niet te verwijderen 😁😁….Klinkt een beetje “ Ja. DUU-HUUUH!” Maar ik moest ook toch even twee keer kijken hoor !  🥴🥴 Vergeet ook DE STAMPER niet uit het piepschuim bescherming te halen, want die wordt ook vaak over het hoofd gezien en mee weg gegooid met de doos . Just saying ! 😄

60 Reacties op “Review MontAna HS blender ” MARK 1″

  • Super Monique, ik koop hem zeker , maar moet spijtig nog wachten tot eind januari. wij wonen in Zuid Spanje en mijn man gaat eind januari naar Nederland en brengt hem dan voor mij mee. Dus ik moet nog wat geduld hebben.
   grt. Loes

 1. Top Monique,
  Laat zure mensen niet toe tot je ziel! Ga door zoals jij echt bent en dat is puur, enthousiast, origineel, inventief en zeer productief.
  Ik volg je graag.

 2. Mijn afgedankte blender is vanmorgen overleden, dus deze zou wel heel goed van pas komen. Ik heb veel bewondering voor je passie om dingen uit te pluizen en het aan de wereld te laten weten! Ga vooral door!
  liefs
  Franna

 3. Bedankt voor de heldere review Monique. Een super handige, misschien zelfs wel onmisbare, aanvulling voor in de keuken als ik het zo lees. Mijn blender en staafmixer zijn beide deze week gesneuveld. Dat maakt het maken van mijn gezonde baksels en soepjes een stuk lastiger.. De blender zou hier heel goed van pas kunnrn komen en veelvuldig gebruikt gaan worden. Fingers crossed! ✌????️

 4. Ooooooohhhhhhhhhhhh, wat droom ik van een blender die wel goed werkt. Die ik nu heb is zo ongelofelijk sloom. Altijd zoek ik online voor een nieuwe blender, maar manlief en de kinderen hopen eigenlijk dat mijn huidige blender heel snel overlijdt, zodat ze niet meer s’ochtends een glaasje met een groen sapje voor hun neus krijgen bij hun ontbijt. Ik zou zo graag hun gezichten willen zien , als ik zeg kijk eens wat mama gewonnen heeft, de doos openmakend en de kids vol verwachting kijkend en dan het afgrijzen dat ze de komende jaren nog heel veel groene sapjes op de ontbijttafel krijgen????????????????

 5. Oh wow! De vitamix is hier nu doorgebrand… althans als ik hm aanzet ruikt het naar vuur 🙁
  Vond het schoonmaken een ellende vanwege de randjes erin… en vaak moest je heel veel aanstampen,
  Goed dit te lezen!
  Zeker een aanrader als vervanger van de vitamix dan 🙂
  Zeker warme soepen… dat kan met de vitamix…maar… duurt erg lang vind k..en maak enorme herry. Leuk! Thxs

 6. Oooooh wat een mooie blender. En wat kan je er veel mee. Dit lijkt me gaaf zeg. Ik heb nu 1 voor 1 beker dus dat is 2 of 3 of 4 keer een smoothie maken etc. Grote hoeveelheden gaat nu niet lukken. Maar dit ziet er super uit.

 7. Wauw wat een powermachine! Mijn blender is er niks bij! Ben al een hele poos bezig om gezond te eten, maar deze blender zal het nog weer een stuk makkelijker maken! Een super prijs om te winnen ????

 8. Hey Monique,

  Je hebt het prachtig voor elkaar om zo’n korting te regelen.
  Ik heb er nog even over moeten nadenken (is toch niet niks ondanks de korting) maar ik heb er ook 1 besteld.
  Gebruik nu een Magimix en ben er heel tevreden mee.
  Zo’n power blender was altijd al een wens maar de prijs was veel te hoog voor mij.
  Dit is echt een fantastische mogelijkheid om zo’n krachtpatser te kunnen aanschaffen en ik wil je er dan ook hartelijk voor bedanken.

   • Hoi Monique,
    Gisteren avond de Montana blender ontvangen via PostNL (de bezorger had vertraging) en meteen uitgepakt om te zien hoe die er IRL uitziet.
    Ik ben onder de indruk.
    De voet/motorhuis van deze blender is een stuk groter en de kan lijkt iets kleiner maar is veel lichter dan de glazen kan van m’n Magimix.

    Er zat een klein zakje keltisch zeezout en een 10ml proef verpakking Greensweet Stevia bij en natuurlijk de originele handleiding en een recepten boekje van Montana.

    Maar dat recepten boek Groene Stevia van jou zat er niet bij.
    Krijg ik dat van jou opgestuurd?

    Nu net de eerste fruit smoothie gemaakt met aardbeien, ananas, banaan (allemaal uit de vriezer) en de volgende superfoods: Acai, Lucuma, Maca, Camu Camu, Gemberpoeder, Lijnzaad, Ciazaad.
    En verder nog Wei proteïne-eiwit, fijne bio havermout en karnemelk.

    Smaakte heerlijk, net zoals uit m’n Magimix trouwens, maar was iets romiger en veel sneller klaar 😉

    • Ik ga niet over de bestellingen. Neem even contact op met kitchen and more! 😉 Fijn dat je zoveel plezier hebt aan je blender!!!!!!!

 9. Welke korting.

  of is het afgelopen

  goed artikel overigens, een goede machine kijkt wel de moeite waard

 10. Dank je wel voor het uittesten! Helaas ben ik te laat voor de kortingsactie…
  Ik vroeg me alleen af: welke blender vind jij nu beter, de Montana HS Mark 1 of de Bianco Puro? En ik bedoel natuurlijk niet het prijsverschil, al maakt dat uit voor mijn keuze.

  • hou het in de gaten hier en op FB want we gaan deze actie opnieuw vioor 1 dag doen!

 11. Wat een heerlijk apparaat, Monique ????????????. Ik heb nu soep gemaakt, smoothie, ijs, groentenpuree en ga zo maar door. Het is even bij sommige even wennen en leren werken met/zoeken naar het juiste programma of instelling maar jeetje wat ben ik super enthausiast en tevreden met deze HS blender!! (Mijn man ontpopt zich trouwens ook als kok door de blender en komt zelf met allerlei recept ideeen aan etc. Super leuk! ????) Dus, wederom bedankt voor je review en al je inzet, Monique!! ????

 12. Het is idd een geweldig apparaat. Ik krijg van mijn vrouw elke ochtend een smoothie en daarbuiten wordt hij nog zeer regelmatig gebruikt.
  Maar nu na 2 jaar en 3 maanden is de kan lek. Opzich niet zo erg, hij wordt immers veel gebruikt. Ik kan alleen nergens vinden waar ik een nieuwe blenderkan kan kopen.
  Als iemand een idee heeft, hoor ik dat graag!

 13. ik ben even aan t overwegen om me idd zo’n type blender aan te schaffen,is het een nadeel dat de pot niet van glas is?

 14. Hi Monique,

  Ken je toevallig ook de Optimum 9200A? Zo ja hoe verhoudt deze tot de Montana Mark?

  Ben benieuwd.

  Mvg
  Michel

 15. Top Monique, als ik het goed begrijp behoud je met de blender al het goede wat in de vrucht/groente zit ook de vezels, heb je dan geen slow juicer meer nodig?
  ik weet niet goed wat het verschil is tussen een bleder en een slow juicer, maar als het met 1 apparaat kan zou heel fijn zijn ivm mijn kleine keuken
  Groetjes Paula

 16. Dag Monique, Ik had bijna de bestelling van de montana willen plaatsen. Maar ik zoek eigenlijk alleen een machine om groenten snel te snijden ivm reuma.
  Wat raad jij mij aan?
  Mvg Roos

  • toch deze! Hij kan alles echt razendsnel! Succes met beslissen!

 17. Dag Monique,

  gisteren mijn Montana blender ontvangen. zag er prachtig uit.
  er zat geen factuur en ook geen Montana recept boekje bij.
  krijg ik die alsnog?

  Mvg,
  Altea

  • er zit geen receptboekje bij. Alleen een handleiding. De factuur wordt of nagezonden of neem anders ff contact op met mieke. Succes!

 18. Deze blender leek me wel wat ingewikkeld, maar dat valt alles mee. Hij is geweldig, je hebt geen woord overdreven. Het schoonmaken van de kan, na gebruik met olijfolie moet ik toch met de hand doen, het lukt mij niet om de kan zichzelf te laten reinigen, maar het is de moeite niet. Ook ik vind het jammer dat er niet iets als een klein receptenboekje bij zit. Maar wat een top-blender! Er valt nog veel mee te ontdekken…

 19. Ik heb hem enkele jaren maar problemen met de blender kan,
  de messen draaien niet meer rond en ja ik maak hem natuurlijk elke keer schoon

 20. Is het mogelijk om soyadrank en haverdrank en rijstdrank met de montana te maken?

 21. Wat fijn zeg, lijkt me wel wat deze HS blender, bedankt voor alle info!
  Kom er toevallig binnenkort weer een leuke aanbieding hiermee?

  • we wachten nog! 13 september kun je overigens tijdens onze opening een demonstratie bijwonen Puur en fit Sydneystraat 152 te Rotterdam

   • Wat jammer.. ik ben benieuwd of er nog een actie komt de MontAna lijkt steeds moeilijker verkrijgbaar.

 22. Oh heel benieuwd want ik ben verslaafd aan de smoothies en de mijne van Philips crushed maar de brokken spinazie en soms de avocado heeft hij moeite mee. En dan blijf ik tig x doorroeren of spinaziesoep eerst iets in de magnetron maar doe ikiever niet.

 23. Hi Monique,
  Gisteren is hij binnengekomen 🙂
  Vanmorgen groentesmoothie geprobeerd, alleen….. die was dampend warm! Met de groenteknop…, dat lijkt me toch niet de bedoeling met een smoothie?

  Groetjes,
  Ilya

 24. Hi Monique,

  Dit klinkt top. Ik wil er eentje kado doen, maar met alle aanstaande kerstinkopen wacht ik graag even op een kortingsactie. Zit er nog een kortingsactie aan te komen, of je weet?

  Groetjes,
  Annette

 25. Ik vind het wel jammer dat de kan niet van glas is, dat is toch gezonder.

  • vertel mij eens….wat is daar zoveel gezonder aan? Daar ben ik reuze benieuwd naar.

 26. Hallo Monique,

  Kan deze blender ook kleine zaden fijnmaken bv. Chia, lijnzaad, sesamzaad etc.

 27. Hoi Monique
  hoe kom ik aan een receptenboekje van MontAna?
  Je uitleg boven is super, daar kom ik al een eind!

 28. Klopt het dat je met een hogesnelheidsblender de havermout niet meer hoeft te zeven als je havermelk maakt?

 29. Beste Monique,

  Kun je met deze blender ook rauwe rijst tot
  echt fijn meel malen(zoals uit de winkel ) ?
  Het malen via een koffiemolen geeft n.l een
  griesmeelachtige soort meel ! Ik wil gluten
  vrije rijstbrood mee maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *