Haal ALLES uit je MontAna hoge snelheidsblender!

Inmiddels hebben velen, dankzij de geweldige kortingsacties die ik heb kunnen regelen, de “ knapper-T” in huis, A.K.A de hoge snelheidsblender van MontAna, Het is inmiddels mijn extra rechterhand geworden in mijn keuken. Werkelijk alles is mogelijk. Pureren, mixen, blenden, hakken, snijden, opwarmen, fijn malen…..in de MontAna is alles een peulenschil. Tenminste, als je hem op de juiste manieren gebruikt. En daar lijken velen toch een klein beetje moeite mee te hebben. Ook wordt mij continu gevraagd of ik leuke recepten weet. Het is jammer, want door verkeerd gebruik of gebrek aan inspiratie haal je niet het uiterste uit je blender. Omdat ik vrij veel vragen kreeg, heb ik besloten een uitgebreid artikel te gaan schrijven om het beste uit je knapper-t te halen, want knap, dat is hij! 😉 Daarnaast geef ik wat lekkere recepten, en geef ik je tal van tips en ideetjes! 

Nogmaals wil ik DUIDELIJK stellen, dat er GEEN SPRAKE IS van sponsoring of andere commerciële doeleinden. Ook wordt ik niet betaald. Mijn enthousiasme is oprecht en transparant. Ik heb een waanzinnig fijne relatie met MONTANA, al jaren. Dit geheel op vrijblijvende basis. Ik verzorg o.a voor Montana receptenboeken ( dit wel betaald ) en ben graag aanwezig bij sommige beurzen  ( NIET betaald ) waar ik graag alle knappe kunsten wil laten zien met zowel de knapper-T als de airfryer van MontAna. Ik wil mij graag inzetten om deze meukvrije apparaten bij de consument te brengen. De airfryer heeft dankzij mij ook een enorme populariteit gekregen en daar ben ik best een beetje trots op. 🙂 Als ik zie hoeveel plezier iedereen heeft van de apparaten, dan is mijn missie geslaagd.

HOE WERKT IE PRECIES?

Velen hebben moeite met de gebruiksaanwijzing. Alhoewel het een beetje voor-de-hand liggend werkt, is het met de programma’s voor velen toch nog even wat gepuzzel. Ik ga daarom stap voor stap uitleggen hoe hij werkt. 

SAMSUNG CSC

Het bedieningspaneel is opgedeeld in twee delen. Het onderste gedeelte is gereserveerd voor alle programma’s, het bovenste gedeelte voor de bediening ( snelheden, tijdinstellingen) Met deze tijdsinstellingen kun je handmatig je tijden en snelheden instellen.

Het bedieningsgedeelte bestaat uit:

1) een knop om het apparaat automatisch te bedienen

2) een knop om hem direct op de hoogste snelheid te zetten

3) een “ puls” knop om het apparaat kleine stootjes op hoogste snelheid te geven

4) de aan/uit schakelaar

5) tijdsinstelling voor seconden omhoog/erbij

6) tijdsinstelling voor seconden eraf

7) snelheid opvoeren tijdens het draaien

8) snelheid verminderen tijdens het draaien

Zodra je de kan op de blender plaatst, geeft de blender een piepsignaal, en is hij geactiveerd. Haal je de kan er weer af, wordt de activatie verbroken. Zodra je de kan er weer op zet, wordt alles weer geactiveerd en zal ook het bedieningspaneel weer oplichten, en is hij opnieuw klaar voor gebruik. Dit is een veiligheids-systeem, zodat de blender bijvoorbeeld niet overhit kan raken. Als de kan op de blender is geplaatst, kun je de activatie ook verbreken door op de aan/uit knop ( 4) te drukken. 

SAM_3002

Met de automatische knop kun je zeer snel wat blenderen. Je stelt bijvoorbeeld 30 seconden in, en drukt vervolgens op automatisch ( 1) en op start ( 4) waardoor de machine direct begint. Met de “ high” knop ( 2) kun je terwijl de machine draait de snelheid tot het hoogste niveau opvoeren. Stel dat je een soepje aan het maken bent met het soep-programma, maar je wilt de snelheid wat opvoeren, dan kun je op “ pulse” drukken. Ik gebruik de PULSE ( 2) erg veel om mijn havermout in nog geen 30 seconden tot meel te vermalen. Ik hou de pulse knop dan ingedrukt. 

Op deze manier kun je ook allerlei andere dingen, zoals noten, granen, zaden en pitten in zeer korte tijd fijn vermalen. Zodra je de knop loslaat stopt het draaien, je kunt op deze manier dus ook korte extra stootjes geven als de massa teveel onder de messen blijft plakken. Laat de PULSE knop dan steeds even los. 

Aan de rechterkant vinden we de knoppen om handmatig tijden en snelheden in te stellen. Dit werkt erg simpel, door de tijd omhoog te voeren ( 5) of omlaag ( 6) en de snelheden omhoog ( 7) en omlaag (8)

In het midden kun je op de display aflezen wat je invoert. 

SAMSUNG CSC

DE PROGRAMMA’S

De blender is voorzien van zes geweldige programma’s. Dit bespaart jou het handmatige instellen. Er zijn programma’s voor:

1) een groentesmoothie te maken. Door het voorprogramma geheel af te draaien zullen de grovere stukken volledige worden opgenomen. 

2) een smoothie te maken. In nog geen paar minuten heb je een heerlijke, gladde, romige smoothie

3) een heerlijke l( soja of amandelmelk) latte te maken. Simpelweg de ingrediënten in de kan doen en het programma activeren, en je hebt binnen enkele minuten een dampende latte of melk. Dankzij het programma wordt de massa tijdens het draaien verwarmd. Je kunt allerlei andere warme dranken met dit programma maken.

4) een hete soep te maken. Ook hier verwarmt het apparaat alles terwijl hij draait. Binnen 5/6 minuten heb je een dampende soep, waar je je lippen aan kunt branden,( is mij al eens gebeurd!) dus pas op!

5) een lekkere saus te maken. Binnen nog geen minuut kun je al een lekkere meukvrije mayonaise maken!

6) om noten te “ kraken”. Geen pit is te hard, zelfs avocadopitten zijn “ peanuts” voor de blender! 

DE PROGRAMMA’S GEBRUIKEN

Het kan voor de eerste keer even wat gepuzzel zijn, omdat je eerst een programma moet instellen en ook op de aan-knop moet drukken. De programma’s beginnen dus niet direct met draaien, ook dit is om veiligheidsredenen gedaan. De programma’s zijn geheel ingesteld waardoor je ze het beste geheel kunt laten uitdraaien. Soms is een soep echter al na vier minuten zeer heet ( de damp komt uit de kan) en volledig gepureerd. Dit kan bijvoorbeeld als je ingrediënten gebruikt die zeer snel zijn te vermalen ( gekookte groenten) Je kunt dan uiteraard het programma gewoon al stoppen door op de uitknop ( 4) te drukken. 

Het kan ook andersom. Ik gebruik bijvoorbeeld vaak rauwe gesneden groenten zoals broccolistronk, wortel, selderij, koolraap, rauwe biet enz. Daar heeft de blender het wat moeilijker mee, en het kan voorkomen dat als de stukken te grof zijn, dat de messen en de snelheden niet bij alles kan komen waardoor er stukken overblijven. In dit geval moet je je knapperd een beetje helpen, met de STAMPER

SAM_3008

Deze stamper kun je ALLEEN GEBRUIKEN MET DE DEKSEL OP DE KAN. Dit is ontzettend belangrijk, want gebruik je hem zonder deksel, kan de machine de stamper raken met alle gevolgen van dien. In het deksel zit een opening, waar je de stamper in kunt steken. Dit is net boven de messen afgesteld waardoor de stamper de messen niet raakt.  BELANGRIJK: kijk goed in de doos als je je blender uitpakt, velen zien deze stamper over het hoofd en gooien hem weg! 

SAM_0038-1200x800

De stamper zorgt ervoor dat je met ronddraaiende bewegingen de ,massa van de zijkanten, bodem en midden losmaakt waardoor de messen de massa wel kunnen bereiken en de massa wordt vermalen. 

Soms bevat groente en fruit veel sap, soms erg weinig. Dit heeft invloed op de massa in je blender. Zo kan het voorkomen dat je grove groente-stukken wat extra water nodig hebben om de massa te kunnen vermalen. Haal het maatdopje in het midden van de deksel eraf en vul deze met water, voeg al draaiende het water toe, en kijk of het genoeg is om de massa te vermalen. 

Heb je teveel water toegevoegd? Bijvoorbeeld soep, is deze te waterig geworden? Voeg dan vier eetlepels havermout of havermoutmeel toe en geef het opnieuw een minuut draaitijd. Dit verdikt je soepje direct. 

SAM_3005

KAN VAN BPA VRIJ TRITAN

Jaren geleden werden veel hoge snelheidsblenders  gemaakt met een kan van glas. Dit bleek voor veel machines geen succes omdat de kan kon gaan kantelen. Daarnaast was er extra hoog risico op breukschade, barsten en mogelijke versplintering door stoten of verkeerd gebruik. Er is mede daarom gekozen voor een andere kan.  De kannen zijn inmiddels vervangen met BPA vrij Tritan materiaal. Je kunt alles over dit materiaal lezen, door hier te klikken.Via deze pagina kun je ook de wetenschappelijke en onderbouwde feiten downloaden via een PDF.  Dit materiaal is 100% gegarandeerd BPA vrij, en is geschikt voor voedsel. Nog een groot voordeel van een kunststof kan is dat hij erg licht in de hand ligt, waardoor mensen met pols/ arm/hand-klachten deze kan ook veel gemakkelijker kunnen bedienen. Hij is daarnaast ontzettend makkelijk om schoon te maken. Qua voedselveiligheid, hygiëne, gezondheid is deze kan gelijk aan een kan van glas. Er zitten geen schadelijke stoffen in het materiaal verwerkt. ( anders had ie er bij mij niet in gekomen 😉 )

 

 

SCHOONMAKEN

De MontAna is niet alleen een heerlijke hulp in je keuken, ook vraagt hij geen half uur tijd om hem schoon te maken. Als je de blender hebt gebruikt, kun je de kan vullen met een beetje water en hem enkele seconden via de pulse functie ( 3) laten draaien. De kan wordt zo omgespoeld. Als je vette dingen hebt gebruikt, zoals olie, noten of roomboter, voeg dan aan het water een klein beetje afwasmiddel toe, dit weekt het vet los. Spoel daarna om onder de kraan. 

De kast kun je afnemen met een schone, vochtige doek, Het “ matje” op het apparaat kun je verwijderen om te reinigen maar je kunt dit ook gewoon afnemen met een doekje. Het display kun je ook met een schone klam-vochtige doek afnemen. 

Ik raad iedereen altijd aan, om de stekker na gebruik uit het stopcontact te halen, Dit is niet alleen voordeliger in stroomgebruik ( sluipstroom kost ons vaak meer dan ons gewoonlijke stroomverbruik!) maar ook voor het apparaat zelf is dit gunstiger wat de duurzaamheid verlengt. 

Nog een zeer belangrijk detail om langer van je blender te kunnen genieten is dat je je knapper-T op een gladde, rechte ondergrond zet. Zet de machine niet scheef of op een voorwerp ( doeken bv) . Dit haalt de stabiliteit van je machine weg waardoor hij ook minder goed kan functioneren. Hou de ruimte onder je blender schoon en vrij van andere materialen. Zet je blender ook niet tegen een muur of sluit hem niet in. Hij produceert veel warme lucht wat hij netjes kwijt moet kunnen. Zet hem bijvoorbeeld niet in een kast, of onder een keukenkast. Hou de ruimte om, naast en onder je blender vrij 

SAM_3007

WAT KUN JE ERMEE NAAST DE PROGRAMMA’S?

Je blender is een echte alleskunner. Naast de programma;s kun je er dan ook nog veel meer uithalen, zeker in de meukvrije keuken! Een aantal tips:

1) MAAK JE EIGEN MEEL

Als je meukvrij leeft, eet je meestal ook glutenvrij. Het kan soms best een dure aangelegenheid wezen om glutenvrije meelsoorten in te kopen. Deze zijn kant en klaar voor ons vermalen en verpakt waar wij extra diep voor in onze buidels moeten tasten. Met je knapperd maak je dit in nog geen minuut voortaan zelf! Dit scheelt je op lange termijn bakken vol geld. Ongezouten/ongeroosterde noten zijn bijvoorbeeld tegenwoordig al goedkoper in te kopen in supermarkten. Door deze noten te vermalen tot meel krijg je de lekkerste meelsoorten die je ook nog eens flink wat geld gaan schelen. En wat dacht je van ( 100% glutenvrij) havermout? Zie hier, hoe in nog geen minuut je een volle kan meel hebt voor nog geen euro. Je kunt van alles meel maken, denk aan:

– noten, granen, zaden en pitten

– boekweit korrels

– Quinoa

– gedroogde banaanstukjes

– gedroogde lupine 

– nibs maken van rauwe cacaobonen

– grof keltisch zeezout fijn vermalen tot sel de fleur zout

2) IJSMACHINE!

In de zomermaanden gebruik ik mijn knapperd veel om lekker ijs te maken. Alles wat je daarvoor nodig hebt is bevroren vers fruit. Daaraan kun je uiteraard nog van alles toevoegen zoals plantaardige melk of yoghurt, stevia enz. Je blender heeft totaal geen moeite met het crashen van ijs. Je kunt dis ook ijsklontjes tot schaafsel verpulveren in enkele seconden. Who needs a icemachine? 

 

3) VEGANISTISCHE HAVERROOM MAKEN

Wist je, dat je in je blender ook zeer snel een heerlijke vervanger voor room kunt maken? Lees hier hoe je dit doet! De room vervangt bijvoorbeeld banketbakkersroom of kan worden gebruikt als vulling in taart!

4) SNELLE SOEP

Trek in een verwarmend soepje maar geen zin om te hakken en te snijden? Snij hooguit een grote ui in stukjes, voeg in de kan, samen met 150 ml water, twee eetlepel lekkere kruiden ( bijvoorbeeld ras el hanout of kerrie masala) een snufje keltisch zeezout, en zet je blender op soepstand. Binnen 4/5 minuten zit jij aan een dampend versterkend soepje ! 

5) RESTJES EN KLIEKJES

We gooien met zijn allen nog steeds teveel weg. Met je blender kun je dit probleem ook oplossen! Want je kunt van al je restjes en kliekjes de lekkerste dingen maken, denk aan soep, of puree. Hieraan kun je bijvoorbeeld lekkere kruiden en specerijen toevoegen. Heb je oud brood? Maak er een lekkere broodpudding van door het brood in stukjes te snijden, in de kan te voegen samen met plantaardige melk, stevia, kaneel en vanille. In de oven op 185 graden goudbruin bakken en je hebt een heerlijke broodpudding!Restjes groente over? Gooi ze in de kan en zet de soepstand aan. Binnen 5 minuten een heerlijk soepje! 

 

MEEST GESTELDE VRAGEN

HOEVEEL WATT  HEEFT DE BLENDER?

In mijn review vind je alle specificaties van de blender, KLIK HIER 

KAN DE BLENDER OOK IJSKLONTJES EN BEVROREN FRUIT AAN?

Met gemak. Door de enorme kracht kan hij zelfs avocado pitten zonder blikken of blozen tot poeder vermalen.

IK MAAK GRAAG MEEL VAN GRANEN, NOTEN EN PITTEN. HEB JE DAAR GEEN SPECIALE MEEL-KAN VOOR NODIG ZOALS IK DEZE BIJ ANDERE NERKEN OOK AANGEBODEN ZIE?

Nee, dat asecht niet nodig. Ik persoonlijk vind dat pure marketing. Ik heb zelf ooit eens zo’n meel-kan geprobeerd, het verschilt letterlijk en figuurlijk totaal niets van de ” gewone” kan. Deze kan net zo goed alles rot meel vermaken.

IK KOM NIET VEEL VERDER DAN SMOOTHIES BETREFT MIJN INSPIRATIE. HEB JE TIPS?

Ik heb speciaal voor deze hoge snelheidsblender vn MontAna een receptenboek geschreven, waarin je heel veel recepten voor dagelijks gebruik kunt vinden. Van smoothies tot toetjes, van koekjes tot brood. Daarnaast vind je in het voorwoord veel nuttige tips. Je kunt dit receptenboek bestellen door HIER te klikken. Het boek kost € 17,95

IK WIL GRAAG EEN NIEUWE / EXTRA KAN BESTELLEN. VERKOOPT PUUR EN FIT DEZE OOK LOS?

Jazeker. Wij kunnen een kan voor je bestellen, maar je kunt ook rechtstreeks een kan bestellen via [email protected]

KAN IK OOK BESLAG VOOR BIJVOORBEELD PANNENKOEKEN EN CAKE MAKEN IN DE BLENDER?

Zeker! De blender mengt alles wat je maar wenst , hou er echter wel rekening mee dat een blender géén keukenmachine is, net als een keukenmachine geen blender is. Het beslag komt verfijnder uit een blender, omdat de massa van onderen uit wordt vermengd terwijl een keukenmachine deze in de rondte slingert.

KAN DE BLENDER ECHT HETE SOEP MAKEN?

Dat klopt! Dankzij het speciale soep-programma kun je in nog geen minuten een loei-hete soep maken van allerlei ” restjes” groente. Terwijl de blender alles maalt verwarmt hij de massa. Dit zorgt ervoor dat de massa wordt verhit, tegen een kookpunt. Binnen 5 minuten kun je bijvoorbeeld al een lekkere pompoensoep genieten door enkel ongekookte pompoen met wat water in de blender te gooien. Je kunt dus veel groenten ONGEKOOKT en RAUW in de blender gooien maar er zijn een aantal groentesoorten ( met name bittere ) die je beter vooraf even kort kunt koken om zo de ergste bitterheid eraf te halen. Groenten die je beter even kunt koken zijn o.a :

 • spruiten
 • witlof
 • andijvie
 • koolsoorten
 • artisjok
 • asperges

gebruik liefst zoete groenten als pompoen, zoete aardappel, wortel, biet, ui, knoflook , prei en aardappel. En wees niet karig met lekkere kruiden en specerijen! Je kunt ook kookroom toevoegen of kokosmelk. Dit geeft een heerlijke romige soep.

 

KAN IK OOK WATER SNEL OPWARMEN?

Ja, dat kan. als je bijvoorbeeld snel een kop hete thee wenst kun je het water in de blenderkan doen en het soep-programma gebruiken. Binnen 2 minuten heb je kokend water.

Ik hoop, dat ik je op deze manier inspiratie heb gegeven om het uiterste uit je blender te halen. Want het zou zonde wezen, als je hem niet optimaal zou gebruiken!!!!

MEER INSPIRATIE?

Maak de lekkerste soepen in je MontAna Hoge snelheidsblender!

Review MontAnaMARK 1 hoge snelheidsblender

 

24 Reacties op “Haal ALLES uit je MontAna hoge snelheidsblender!

 1. Dank voor de uitleg Monique. Dat mis ik eerlijk gezegd wel bij dit apparaat. Een uitgebreide uitleg van de machine.
  Ik heb hem nog niet gebruikt om amandelmelk te maken maar zo te lezen kan ik dat dan beter op de automatische stand doen. Want de sojamelk stand maakt de melk warm?? Wat gek?
  Groet
  Marianne

  • klopt het is ook niet bedoeld om melk MEE te maken, het is bedoeld voor warme dranken. Je kunt de functie echter gewoon gebruiken. Warme groet!

 2. Bedankt voor de duidelijke uitleg. Ik wacht nog op de knapperd, hij is al wel verzonden , maar moet een langere rrus doen naar zuid Spanje waar ik woon. Ik kijk er naar uit om al te beginnen te experimenteren.
  Grt,
  Loes

 3. Dag Monique.

  Ik heb altijd begrepen dat door machinaal malen- en voorál bij High Speed er een aantal veranderingen in de samenstelling van het voedsel plaatsvindt. Is dat dus ook hier niet het geval….?

 4. Hallo Monique,
  Sinds afgelopen donderdag de knapperd in huis.
  Ook ik ben blij met je uitgebreide uitleg en ideeën, mis eigenlijk een receptenboekje.
  maar daar hebben we jou gelukkig voor.
  Een smoothie gemaakt met de smoothieknop, wat een super lekkere en romige drankje, een echt feestje. Nu verder van alles uitproberen.
  Dankjewel dat je deze aanbieding mogelijk hebt gemaakt en je inzet op welke manier dan ook!
  Harte groet, Helga

 5. Hallo Monique.

  Ik las dat je met blenders als bijvoorbeeld de Vitamix, de Blendtec en de Optimum, ook deeg kunt kneden. Daarvoor wordt volgens mij alleen een aantal keren de pulsknop gebruikt. Voorbeelden vind je op YouTube.
  Zou de Montana Mark 1 dat ook aankunnen?
  Ik krijg hem na dit weekend in huis en ik wil hem liever niet meteen over zijn toeren jagen 🙂

  Groet, Jeanette

 6. Oh wow, zo’n knapperd staat op mijn wishlist. Heerlijk en handig bij mijn kha leefstijl. Word ik blij van maar mijn eigenste knapperd ook. Ga hier eens meer over lezen, lijkt me een fantastische hulp in de keuken????

 7. Hey Monique, vraagje: maak jij wel eens hummus of dadelpasta of iets dergelijks m.b.v. de blender? Bij mij blijft de boel dan erg plakken onderin. De blender pakt de massa niet op, als je begrijpt wat ik bedoel. Heb jij nog tips? Groet, Simone

  • Hai, ja dat doe ik regelmatig ( geen dadenpasta want dat is suiker) Als het wat te vast blijft zitten onder de messen, haal dit dan even los en druk de blender de plse om het stookes te geven. Succes!

   • OK, thx, zo heb ik het ook gedaan inderdaad. Ik moet gewoon nog even oefenen denk ik ;). Dadels gebruik ik als basis voor repen met bijv. walnoten en dan moet je ze eerst fijn krijgen met wat water.

 8. Beste Monique,

  Wat voor apparaat kan je nu het beste kopen indien je budget wat lager is en je wil het sap aan bleekselderij ontrekken omdat op te drinken. Nu kan ik wel blenden met een betaalbaar apparaat maar het sap van de bleekselderij schijnt pas werking te hebben indien de pulp verwijderd is. Tot nu toe heb ik het zo opgedronken maar dan heeft het dus geen werking.

 9. Voor een ieder nog even een tip; denk niet na een jaar ik ga toch de kan in de vaatwasser doen🙈🙈🙈🙈🙈
  Mijn KnapperT nu dus niet meer alive; kan niet wachten op zondag dat ik deze opnieuw kan bestellen.

  • Ik heb vorige maand ook een nieuwe kan ontvangen, echter het gat dat in het nieuwe rubberen deksel zit, waar het plastic deksel ingaat, is kleiner. Er werd bij mij geen plastic inzet deksel bij geleverd. Dit gemeld aan de leverancier. En i.o. met hem gebruik nu op de nieuwe kan het oude rubberen deksel, wat voor mij geen probleek is. Ben benieuwd of dit bij uw kan en deksel ook zo is.

 10. Lieve Monique,

  Hartstikke bedankt voor al die uitleggen met veel info!
  Ik ben reuze blij met MontAna, maar kruidennagels fijn malen lukte helaas niet, beschadigd binnenkant van de blender, helder glas is dat niet meer wat ik erg jammer vind, zal niet meer goed komt denk ik.

  Groet,
  Maria

 11. Monique!

  Ik merk dat ik met mijn blender regelmatig vastzittende dikke pap onderin de kan heb na bv noten malen.

  Dat vind ik zo zonde.

  Hoe haal jij dat uit de Montana?

  Is daar een truukje voor?

  Alvast bedankt!

  Liefs,
  Sanne

 12. Heb mijn montAna nu meer dan 3 jaar een geweldig apparaat. Ik heb een witte, vind die zwarte wel veel mooier zeker omdat ik nu ook een zwarte MontAna AF heb. Maar mijn zwart/witte duo zijn niet meer weg te denken in mijn keuken. En fan van de recepten en tips van Monique en producten van Puur en Fit.

 13. Beste Monique,

  Na lang sparen heb ik eindelijk mijn felbegeerde mark 1 blender van montana, alleen heb ik hem nu al gemold🥲 een lepeltje mee laten blenden, heel die kan kapot en groene smoothie aan het plafond, ik sta te janken 😭
  Weet jij waar ik hopelijk een nieuwe kan kan bestellen? Volgens mij optijd de stekker er uit getrokken en motor nog intact. Wat een eikel ben ik. Ik hoop dat je me kunt helpen!
  Vast veel dank
  Liefs Margot

  • jeetje!!! YIEKS! Wat een drama! En wat een PECH! Ik heb best goed nieuws voor je, want…..deze week hopen we DE VERNIEUWDE Montana Mark te kunnen aanbieden! Heeft een flinke upgrade gekregen, en als alles gaat zoals het is gepland dan gaan we er aanstaande zondag een actie mee doen, maar dat is afhankelijk of ze er dan al zijn. Hou het dus in de gaten!

 14. Hallo Monique, kan je ook notenpasta en pindakaas maken met deze blender?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *