Valentijn koekjes

Op Valentijnsdag laten we elkaar weten, hoe lief en belangrijk we elkaar vinden, en verwennen we elkaar met lieve cadeautjes. Deze Valentijn koekjes zullen jouw ” loved ones”  zeker in de smaak vallen! En niet alleen op Valentijnsdag maar het gehele jaar door! De koekjes zijn dankzij de lupinemeel koolhydraat-arm en suikervrij. Kun je geen lupinemeel vinden, kun je ook andere glutenvrije meelsoorten gebruiken zoals boekweitmeel, rijstemeel, en notenmelen.

SAM_0046

Dit heb je nodig:

  • 200 gram lupinemeel
  • vier eetlepels biologische erythrtol
  • een groot ei of indien veganistisch, een halve gepureerde banaan
  • 20 gram psyllium
  • twee eetlepels gojibessen, geweekt en uitgelekt ( optioneel)
  • 150 ml water

Optioneel:

  • erythritol  + wat water
  • Extra nodig: een hartvormige koekjes uitsteker

SAM_0044

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Roer alle ingrediënten met een lepel stevig door elkaar, tot het punt dat je het handmatig over kunt nemen van de lepel, kneed tot een stevige deegbal. Rol het deeg tussen twee laagjes plastic huishoudfolie uit tot een dikke plak van anderhalve centimeter. Steek met de koekjes uitsteker hartjes uit de plak en leg deze op de bakplaat. Bak de koekjes in het midden van de oven gaar in ongebeer 15 minuten, blijf tussentijds goed controleren. Wil je een knapperig suikerlaagje op je koekjes? Besprenkel de koekjes dan direct uit de oven met een beetje water en bestrooi ze met erythritol suiker. Laat verder afkoelen.

SAM_0043

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *