Vegan speculoos cookie pasta
OH OH OH! Wat is DIT lekker! En ook nog eens knetter-gezond! Heerlijk voor op brood, toast, rijstwafel, cracker, als vulling in taart/ gebak/ cake, als garnering in toetjes en desserts of….gewoon uitlepelen uit de pot! 😉 Want je kunt er echt niet vanaf blijven! Je bent gewaarschuwd!
Dit heb je nodig:
- 300 gram zonnebloempitten
- twee flinke eetlepels speculaaskruiden
- een eetlepel ceylon kaneelpoeder
- drie eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
- een mespuntje nootmuskaat
- een mespuntje anijspoeder
- een mespuntje koriander
- een mespuntje kardemon
- 125ml olijfolie of gesmolten kokosolie
- beetje warm water
Zo maak je het:
Maal alles in de ( liefst hoge snelheids) blender tot een stevige, smeuïge massa. Stort in een goed afsluitbare glazen pot ( bijvoorbeeld weckpot) en bewaar op een droge, donkere, koele plaats. De pasta is ongeveer twee weken houdbaar.