Maak zelf je chocolade vlokken op de gezonde manier! 100% veganistisch en suikervrij!

Wie houdt er niet van, van de heerlijke chocolade vlokken op de boterham, liefst met een dikke laag boter? Als kind waren mijn broers en ik dol op deze lekkernij op brood, we kregen het in het weekend. Mijn vader ging naar de plaatselijke warme bakker om warme broodjes te kopen, iedere zaterdagmorgen was het feest. Mijn moeder kocht altijd de goedkopere chocolade vlokken van het merk CHOBA, die van VENZ vonden we niet lekker 😁. Ik geloof, dat dit merk ( CHOBA ) nog steeds vlokken produceert.

Vlokken eet ik al jaren niet meer, omdat ze niet gezond zijn, en uit voornamelijk suiker , vet en cacaomassa bestaan. Dat is voor één keertje niet zo erg, maar dagelijks je boterham versieren met vlokken is geen gezonde gewoonte, ook niet voor je gebit. 😕
Maar ja……laten we eerlijk blijven, het is GI-GAN-TISCH lekker en het is dan ook lastig om te weerstaan. Ik heb leuk nieuws: je kunt zelf vlokken maken die een stuk gezonder zijn! 🤩

OOOOOHHH JAAAAH?   HOE DAN HOE DAN HOE DAN????????? 🤩😀

Het nieuws wordt nog leuker, als ik je vertel dat het kinderlijk eenvoudig is. En dat er maar DRIE ingrediënten nodig zijn. Verder heb je een grote bakplaat met een vel bakpapier bekleed nodig, en wat geduld. Het vraagt wat droog tijd. Ik leg in zeer duidelijke taal en in beeld uit, hoe je zelf een volle pot met heerlijke chocolade vlokken maakt:
1) je hebt ongeveer 250 ml gesmolten zuivere kokosolie nodig. Gebruik ZUIVERE olie, bijvoorbeeld ROYAL GREEN of  PUUR EN FIT. Dit is belangrijk om je chocolade vlokken gezonde voordelen te geven en geen bonkjes vet. Daarnaast heb je vier flinke eetlepels biologische magere cacaopoeder nodig, en 12-15 druppels zuivere stevia druppels
2) meng de ingrediënten door elkaar tot een chocolade vloeistof. Schenk dit uit over het bakpapier op de bakplaat en laat uitvloeien. Laat dit op een koele plek of in de koelkast hard worden. Op een koele plaats ( ongeveer 14 *C ) duurt dit een aantal uur, in de koelkast ongeveer een uurtje.
3) hard geworden verkrijg je een grote chocoladeplak. Dit kun je tot slot in kleine brokjes verkruimelen. Klaar zijn je chocolade vlokken! 😃

BEWAREN

Omdat kokosolie bij een temperatuur boven de 22-25 *C gaat smelten, is het meest verstandig om de vlokken op de bovenste plank in de koelkast te bewaren of zet de pot in de koelkastdeur. Zo blijven je vlokken goed. Naar gelang je ze gekoeld bewaart kunnen ze wat gaan verkleuren / wit worden, dit heeft verder geen invloed op de smaak en kwaliteit. Onthoud, dat de vlokken smelten op warme broodjes en brood. Ook lekker, maar het kan dus wel een zwembadje worden rondom je boterham 🤣
Je kunt de vlokken overal op / aan / in gebruiken! Lekker door toetjes, over desserts, over ijs, over yoghurt, in smoothies, over taart/ gebak/ cake, en dus lekker op de boterham, toast, cracker en wafel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *