Mayonaise

Mayonaise wordt gemaakt met olie, zout en peper, mosterd en eidooiers. In mijn basiskookboek vind je traditionele recepten, waaronder ook een recept voor mayonaise zonder eieren. Dit recept is enorm simpel, snel en makkelijk, zodat je binnen 5 minuten een heerlijke homemade mayonaise op tafel kunt zetten! Ik gebruik kokosolie als olie. Alhoewel ik niet met ontgeurde kokosoliën werk, in het in dit recept wel aan te raden. Als je extra vierge kokosolie gebruikt, zul je ook een kokossmaak aan de mayonaise proeven. Met ontgeurde kokosolie is dit niet het geval. Kies wel voor een goede ontgeurde kokosolie, van een goed merk, en met de garantie dat deze mechanisch is vervaardigd. Meer informatie over kokosolie kun je hier lezen.

Dit heb je nodig:

  • twee eidooiers
  • twee eetlepels biologische dyon mosterd ( biowinkel)
  • 3/4 eetlepels zachte ontgeurde kokosolie
  • een snuf keltisch zeezout + een snuf zwarte peper
  • eventueel wat vers citroensap

Zo maak je het:

Mix met de staafmixer de dooiers en de mosterd en eventueel citroensap goed door elkaar. Roer vervolgens één voor één de zachte ( bijna vloeibare) eetlepels kokosolie door de massa en mix telkens stevig door tot er een mooie romige massa ontstaat. Voeg eventueel wat extra kokosolie toe tot er een mooie gladde romige mayonaise is ontstaan. Breng tenslotte op smaak met zout en peper. Bewaren in een goed afgesloten pot in de koelkast.

SAM_1840

 

 

4 Reacties op “Mayonaise

  1. Bedankt voor dit lekkere en snelle mayonaise recept. Ik heb het vandaag gemaakt en bij de Asperges gedaan. Een in stukjes gesneden ei erbij. Smaakte heerlijk!

  2. Ik snap het even niet. Je begint met eeen mayonaise zonder eieren en daarna moeten ervywre eidooiers in? Waar mis ik het? Ik mag geen eieren vandaar zeer geïnteresseerd.

  3. Sorry maar ik heb dit recept geprobeerd en de mayonaise werd niet lobbig

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *