Mijn weg naar een nieuw duurzaam natuurlijk matras…….

Ik hou erg van slapen…..🥴😴😴😴😴 Ik hang erg aan mijn rust. Kom ik rust tekort, dan wordt ik daar meestal meteen op afgestraft. Ik zorg er daarom voor, dat in mijn etmaal er veel rust perioden in zitten, zodat ik op mijn best en meest productief kan zijn in mijn wakkere tijd.

Vorig jaar heb ik na jarenlang op een boxspring te hebben geslapen, een nieuw bed gekocht met lattenbodem. Dat was de eerste twee weken niet alleen wennen, maar ook last hebben van mijn rug en bekken. Ik ben hier op geattendeerd geweest toen ik mijn nieuwe bed kocht dus ik wist , dat dit mij te wachten stond. Maar ik had zodanig last, dat ik toch even een paar momenten had dat ik mijn boxspring terug wenste en spijt had van mijn nieuwe bed. Gelukkig kwam dat he-le-maal goed. En ben ik nu super-dan-supertevreden met mijn heerlijke bed. Wat ik nog wel moest, was een nieuw matras, maar omdat het bed aardig wat kostte heb ik dat even op de lange baan geschoven…….zoiets van “ dat komt wel, zodra ik weer financieel ruimte heb “
Die lange baan is inmiddels op zijn eind. Ik begon afgelopen weken opeens te merken, dat mijn matras zijn beste tijd gehad lijkt te hebben. Zo’n realisatiepunt komt schijnbaar wat betreft matrassen als je daadwerkelijk last ergens van begint te krijgen. We slapen jaren en jaren en jaren op hetzelfde matras, en denken er uiteraard verder niet bij na. Ik ook niet echt, alhoewel ik mij soms wel eens heb afgevraagd, hoe lang een matras eigenlijk meegaat. Ik bedacht mij, dat het toch gemiddeld zo’n 8/9 uur of meer is per etmaal, dat we erop liggen. Maar het bleef tot deze gedachten. Tot afgelopen weken dus, toen ik last begon te krijgen van mijn bekken en heup-omgeving.
Dit is voor mij extra belangrijk, om niet te negeren, omdat ik met platen en schroeven in mijn linkerheup rondwandel. Ik heb in 2005 een ernstig ongeluk gehad waarbij ik o.a mijn linker heup finaal door brak. Een lange operatie volgde waarbij alles weer aan elkaar werd gezet. Ik heb er in mijn dagelijks leven een fijne en comfortabele manier in gevonden om ermee te leven. Ik kan niet ALLES meer, maar ben dankbaar en gezegend wat ik nog WEL kan. Er zijn beperkingen, zo kan ik beter niet meer op skates of skilatten gaan staan. Dat soort gevaarlijke dingen zijn voor mij verleden tijd. En er is altijd wel pijn. Als ik te lang achtereen zit bijvoorbeeld. Daarom ga ik meest staand en lopend door het leven 🥹 wat voor mijn lichaam en fitheid absoluut geen straf is. Alle nadeel heeft zo zijn voordeel, zullen we maar denken. Ik hou er in elk geval geen pannenkoek-kont aan over 🤣
Ik moet wel goed opletten op dingen als plotselinge pijnen. En die ervaar ik nu regelmatig als ik in bed lig. En bedacht mij toen ook opeens, dat het wel eens aan mijn matras kan liggen. En ben er meteen eens in gaan duiken. Want hoe oud is mijn matras eigenlijk ? En….zijn er anno 2023 duurzamere alternatieven?

HOE OUD IS JOUW MATRAS ??

Ik ben om te beginnen eens terug gaan rekenen en ik kwam uit op 2007….. 🙄😵‍💫🥴 ( oepsie..) dat ik het matras kocht. Dat is dus zo’n 16 jaar geleden. Op zich is mijn spring-matras nog in perfecte staat. Hij stinkt niet, heeft geen vervelende vlekken of is verkleurd. Dit komt, omdat ik altijd erg goed voor het matras heb gezorgd, in de zin van goed onderhouden en er verstandig mee omgaan. In 2007 waren zaken als toppers lang niet zo bekend en populair en ook ik heb dus nog nooit eerder een topper gehad. Ik heb mijn matras altijd beschermd met een beschermhoes. Daarnaast heb ik mijn matras zeer regelmatig omgekeerd, of een dagje rechtop gezet bij het open raam, dit heeft op zeker de duurzaamheid verlengd. Maar goed…..toch is het nu op zijn eind aan het lopen, de rek is er een beetje uit. Er blijven “ kuilen” zitten in het matras, en ook is de veerkracht zeer verminderd. Vorig jaar merkte ik dat laatste al een beetje, maar ja….het bed was duur. En dus zette ik dat op die bekende lange baan. Ik vrees dat het nu echt tijd is geworden voor een nieuwe. Ik ben daarom op zoek gegaan naar duurzame alternatieven, want ja, nu dat ik 16 jaar verder én wijzer ben geworden, wil ik graag alles zo milieuvriendelijk, duurzaam en natuurlijk mogelijk.
Ik ben ook eens gaan googlen naar hoelang een matras gemiddeld meegaat. De info die ik vond gaven duurtijden op tussen de 5-10 jaar. Allemaal met verhalen, dat het afhankelijk is van hoe jij met je matras omgaat, in welk klimaat het matras zich bevindt en uiteraard of jij er alleen op ligt of met zijn tweetjes, en hoe zwaar jij of jullie wegen. Dat zijn nogal wat punten en daarom is het ook best lastig om na te gaan wanneer jouw matras aan een nieuwe toe is. Maar meestal gebeurt dit vanzelf, zoals nu bij mij, dat je bijvoorbeeld opeens lig-klachten krijgt. Verouderde matrassen kunnen bovendien nogal “ vol” zitten met bijvoorbeeld lichaamsvocht, stof, lichaamsvetten, en huid” consumptie” als schilfers, nagels, haren enzovoort. Afhankelijk van welk soort matras kunnen dit soort dingen de duurzaamheid van een matras ook maken of breken. Kortom, er is nogal wat om rekening mee te houden.
Ik kan concluderen, dat mijn matras in elk geval zijn beste tijd heeft gehad. En ik ben dan op zoek gegaan. Alle “ Emma” achtige matrassen vielen bij mij uiteraard direct meteen af. Alhoewel het op social media een olievlek is geworden ( influencers maken volop reclame ) ben ik niet op zoek naar synthetische meuk. En dus werd mijn zoektocht ietsje ingewikkelder, tenminste, dat dacht ik aanvankelijk. Maar de markt in duurzamer, natuurlijke alternatieven lijkt best te zijn gegroeid. A good thing, maar…..er zitten een heleboel “ maren” aan vast gestikt. Zo is niet ieder natuurlatex matras echt gemaakt van 100% natuurlatex, en dat is toch best lastig voor een consument om dat te achterhalen. Want alle verhalen op de websites die ik bezocht, waren sprookjesachtig maar na mijn diepere graafwerk gebakken lucht.
Ik had het “ project matras” even los gelaten, er kwamen opeens vrij veel andere dingen tussen, en dat matras….ach….ja….🥺🫣….en voordat ik het wist, was het weer wat naar de vergeethoek gebezemd. Tot afgelopen week. Want toen ontving ik, zomaar alsof het zo moest zijn, een mail van Seppe van www.tuur.shop . Voor mij geen onbekende want begin 2022 kocht ik daar een 100% natuurlatex kussen, omdat ik HELSE pijnen had aan nek en schouders. Dit lag aan mijn kussen, die eh…..ook al een “ aantal jaartjes” oud was. Ik was zo enthousiast dat ik er een review over schreef, KLIK HIER 
Samen met TUUR mocht ik toen een leuke korting geven op het kussen, en velen hebben daar gebruik van gemaakt een zijn net als ik tot de dag van vandaag er super happy mee. Ik vraag mij nu achteraf af, waarom ik niet even door dacht om ook even naar de website van TUUR te gaan, maar ja…Anyway, Seppe mailde mij dat zij erg graag weer een leuke vrijblijvende samenwerking wilden aangaan, omdat mijn publiek hen zeer aanstond. Niet omdat ze het kussen massaal kochten, maar ook juist omdat men DE WAARDE er daadwerkelijk ook in ziet. Het schijnt voor de ECHTE NATUUR LATEX LEVERANCIERS gigantisch moeilijk om het onderscheid te kunnen aanduiden. Het Belgische bedrijf probeert daarom wat het kan om openingen te vinden om deze weg naar de consument te vinden. Ik werd er meteen blij van, dat snappen jullie en ben meteen gaan kijken naar de matrassen van TUUR.

DE MATRASSEN VAN TUUR

Ik begin met het geven van de link NAAR MIJN REVIEW van het TUUR kussen.Daar kun je het hele verhaal achter dit bedrijf lezen, wat zij doen, en waar zij voor staan. Het is handig om dat even door te lezen voordat je hier verder gaat lezen, zodat je weet over welk bedrijf ik het heb, maar ook met wat voor materialen zij werken wat betreft de matrassen.
Goed, de matrassen dus. Tuur heeft drie verschillende. Zij hebben een ORIGINAL PLUS matras, een ORIGINAL matras, en een SPRING matras. En ze hebben toppers  voor iedere maat. De original-varianten zijn best bijzonder. Naast dat het is opgebouwd uit 100% natuurlatex, is het tevens versterkt met paardenhaar en hennep. Als je 100% strikt veganistisch leeft zijn deze matrassen wellicht niet geschikt voor jou, maar als je daar verder geen issue mee hebt ( like me ) dan zijn deze matrassen zeer uitzonderlijk. De matrassen hebben een optimale luchtdoorstroom en vochtregulatie, wat in alle seizoenen zorgt voor een optimaal slaapcomfort. De matrassen zijn ontwikkeld in samenwerking met fysiotherapeuten en ergotherapeuten, zodat de matrassen ieder lichaamsdeel wat ondersteuning nodig heeft, deze optimaal bieden. De matrassen en toppers zijn onderverdeeld in zeven zones met massageknoppen. Deze zijn geheel afgestemd op elk specifiek deel van ons lichaam , waardoor bijvoorbeeld spier / schouder en rugklachten worden gereduceerd tot geheel verdwenen.
Het tijk bestraat uit vier materialen. De buitenste laag is gemaakt van 100% biologisch katoen en 100% natuurlijke viscose, wat is geweven in Portugal. Dit geeft een zeer ademende stof die naast duurzaam ook heerlijk zacht aanvoelt. Hieronder zit een dikke laag van Franse wol en TUSSAH WILD SILK. Deze laag geeft een zeer comfortabel gevoel en ondersteunt de ademende eigenschappen van het katoen en de kern. Wol is een ademend materiaal, het geeft verkoeling in de zomer, maar warmte in de winter.
Het tijk is “ GREENFIRST” behandeld. Dit is een natuurlijke behandeling tegen huisstofmijten, het gebeurt volledig zonder chemicaliën, maar op basis van 100% pure biologische etherische olie-extracten van lavendel, eucalyptus en citroen. Behoorlijk bijzonder dus!
Ga je om welke reden ook toch liever voor een SPRING-MATRAS, dan ben je bij TUUR ook aan het juiste adres, want zij hebben de twee beste werelden bijeen gebracht, door pocketvering en natuurlatex samen te brengen.
Wat ik persoonlijk erg belangrijk vind is de duurzaamheid. Niet alleen voor de matrassen zelf, maar ook alles daar omheen. TUUR werkt vanuit een eigen fabriek in België waar er heel veel nog handmatig wordt vervaardigd, en al meer dan 50 jaar. Dit levert een zeer korte productieketen op, waar ik echt ontzettend enthousiast over ben, omdat matrassen in regel nooit al te duurzaam worden geproduceerd, ook de natuurlijke alternatieven niet. Daar blinkt TUUR zeker in uit, en geeft het bij mij absoluut een streepje voor. Hieronder lees je overzichtelijk, hoe TUUR zich inzet voor mens, dier en milieu :
Als je mijn REVIEW hebt gelezen, dan weet je ook dat TUUR veel teruggeeft aan de wereld. Zo leggen zij niet alleen de focus op duurzaamheid, maar ook op arbeidsomstandigheden , zij onderhouden enkel zeer duurzame relaties met hun arbeiders. Daarnaast zijn zij lid van de “ 1% for the planet” waar 1% van hun opbrengsten naartoe gaat. Iets waar ik echt heel blij van kan worden.
Nog iets waar TUUR om wordt geroemd en geprezen is hun extreem goede klantenservice. Ik weet zelf hoe belangrijk dit is. TUUR staat bekend om hun zeer klantvriendelijke houding. Daar heb ik overigens zelf ook al kennis mee mogen maken toen ik mijn kussen kocht. Het bleek net even iets te laag voor mij, en toen ik TUUR daarover mailde, werd er meteen een oplossing gezocht, die kwam in een extra laag natuurlatex die mij gratis werd nagezonden. Mijn kussen werd zo mijn droom-kussen. Ik was daar destijds echt zeer over te spreken en als ik alle recensies online lees, dan ben ik niet de enige. Wat ik ook graag wil aanstrepen is de ZEER SNELLE LEVERINGEN. Ooit bij Emma een matras besteld ? Dan weet je het slagveld wat “ op tijd / op afgesproken tijden” bezorgen heet. 🫤 Check de recensies eens online…….je valt van je stoel. TUUR heeft dit probleem niet, omdat zij ZELF producties doen, en jij dus je matras direct vanuit hun fabriek geleverd krijgt. Dit kan mogelijk al zelfs binnen 24 uur zijn! Een Emma matras moet van god-betert-waar vandaan komen, en heeft daardoor niet alleen langere levertijden, ,maar ook een extra impact op het milieu. TUUR levert rechtstreeks. TUUR heeft een afvloeiing voor je oude matras. Stel dat je deze niet kwijt kunt of geen mogelijkheden hebt om deze zelf naar een milieustraat af te voeren, dan heeft TUUR een service, om je oude matras mee te nemen voor €24,95. Tuur zorgt er dan voor dat je oude matras wordt gerecycled.

HET MATRAS…..

Goed, ik was eruit! Het ging een TUUR matras worden. Maar ja……WELKE? 🫤 Moest ik opnieuw voor een spring gaan, of toch de original Plus, die mij meest aansprak? Ik ben bij Seppe advies gaan vragen en samen werden we het eens dat ik voor de ORIGINAL PLUS moest gaan, gezien mijn persoonlijke wensen. En dus bestelde ik het matras en de topper erbij, ik kreeg een zeer grote korting. Wat uiteraard helemaal geweldig is.
Ik vond het best spannend. Klinkt raar, maar voor mij en mijn heup zijn dit soort dingen best even spannend. Ik kreeg dezelfde dag van mijn bestelling al meteen een bericht dat ik een bezorg afspraak in kon plannen. TUUR regelt dit allemaal. Je kunt inderdaad echt alles al de volgende dag laten bezorgen, je kunt dit geheel zelf bepalen. Ik koos voor de volgende dag.  En kon niet wachten. Gelukkig hoefde dat ook niet, want ik kreeg nette notificaties via SMS en mail, dat de bezorgers eraan kwamen, ik kon ze volgen. Wat een verschil met een “ Emma” service! Toen alles binnen kwam, werd dit door drie mensen voor mij boven gebracht ( en ze hadden het zwaar want het woog echt behoorlijk veel! ) uitgepakt en op mijn bed gelegd, ik hoefde verder niets te doen, verpakkingsmaterialen werden ook meteen weer meegenomen voor recycling. Mijn bed is letterlijk en figuurlijk op het bed toe bezorgd. Mijn oude matras ging mee. Alles geregeld!
En daar lag het dan…… Mijn eerste indruk…..ik was aanvankelijk nog een beetje “ huiverig” hoe de dikte / hoogte zou zijn, en of het erg veel uitmaakte met mijn oudere matrasmaten, maar daar hoefde ik mij niet druk over te maken. Ik hou erg van hoge matrassen die een beetje dik zijn en “ body” hebben. Daar voldoet het matras zeker aan. Het matras wordt vacuüm gezogen bezorgd, verwacht dus geen mega grote doos, want ook hieraan is gedacht. Uit het vacuüm moet het matras daarom tenminste zes uur “ uitkomen” voordat je het gaat gebruiken. Daarna kun je het opmaken en….proef liggen! Het matras ziet er echt geweldig uit. Het heeft bovendien erg handige grepen aan de zijden, waardoor je het matras zeer eenvoudig op kunt pakken om te keren of rechtop te zetten.
De topper is er eentje die we best bijzonder kunnen noemen. Het is ook onderverdeeld in ZEVEN ZONES. Het unieke is dat je zelf kunt bepalen hoe de ondersteuning is. De topper heeft namelijk twee zijdes, ja, logisch zul je nu denken, maar lees even door. Want de zijden hebben verschillende ondersteunende eigenschappen. Eén zijde heeft massageknoppen die zijn afgestemd op elk specifiek deel van het lichaam, dit geeft bij iedere beweging die je maakt directe ondersteuning waar dat nodig is. Deze zijde is voor mij dus meest ideaal. Wens je dit allemaal niet, dan kun je de topper omkeren naar de vlakke zijde wat een vlakke structuur geeft. Wat jij dus zelf wenst en meest prettig vind. De topper heeft een hoofd en nekzone, een schouderzone, een taille zone en een heupzone, deze laatste is voor mij zeer interessant. De kern heeft een SG waarde van 65 kilogram/m3 en is 7,5 cm dik. De topper moet overigens ook zes uur even uit vacuüm komen eer je erop kunt liggen. Maar dan……
Ik heb geloof ik nog nooit zo uitgekeken om mijn bed in te duiken, nadat ik het uiteraard had opgemaakt met mijn BOOMBA beddengoed. Het resultaat was een plaatje! De hoeslakens passen nu ook veel beter omdat de topper alles verhoogt. Dat vind ik echt een pluspuntje. Ik hou niet van loszittende lakens, en daar had ik soms wel last van met het oude matras. Toen het eindelijk zover was, dat ik “ mocht “ ( na zes uur wachten ) vloog ik erin…en ooooh mijn god. 😍😍…al meteen, ja echt, METEEN voelde ik minder tot geen druk meer rondom mijn heup omgeving en het liggen? Alsof je in WOLKEN ligt! Dit is niet next level, dit is INSANE NEXT LEVEL!!!! Ik viel dan ook echt in no-time als een blok in slaap, na heel wat nachten pijn en slapeloze nachten. Ik werd echt uitgerust wakker, en had gewoon moeite om mijn bed uit te stappen. Ik wilde niet! Zo lekker lag het, terwijl ik met mijn oude matras niet kon wachten om uit bed te gaan, vanwege de pijn. Hoe kan ik het anders omschrijven dan dat ik niet  zomaar even onder de indruk ben, maar werkelijk van mijn stoel ben geblazen door deze zeer bizarre ervaring. Ik weet nu pas hoe onwijs BELANGRIJK een echt goed matras is. En wil dan ook van de daken schreeuwen, dat iedereen daar echt eens wat meer aandacht aan zou moeten geven. Mijn pijn is, serieus, en jullie weten mijn critici, WEG. Je voelt de topper ( massage knoppen) niet, maar wel hun werk doen, hoe krijg je dat toch voor elkaar ? Ik vind het knap gedaan. Aanvankelijk dacht ik nog wel, dat ik die knoppen ging voelen, want erg veel vet zit er niet op mijn botten 😁 maar je voelt daar helemaal niets van. Echt NIETS, het voelt als wolken. Dus ook als je niet zoveel weegt, kun je heerlijk slapen zonder hobbels.  Ook dacht ik aanvankelijk dat de vering stukken minder zou zijn, zeker omdat ik zestien jaar lang op een spring-matras heb geslapen. Ik had mij voorbereid op wennen. Maar dat blijkt totaal niet nodig, want de vering in het matras is INSANE. Mijn god, ik klink nu vast als een langspeelplaat, maar geloof mij, ik ben in heaven. Als je met pijn moet leven, zijn dit soort dingen die alles kunnen verlichten een geschenk uit de hemel en kun je echt heel erg dankbaar zijn. Dat ben ik. Ik heb er inmiddels al wat nachten op zitten en ik kan jullie niet uitleggen hoe gelukkig en dankbaar je bent als je lekker zonder pijn of druk kunt slapen. Ik ben een dankbaar en gezegend mens!

ZIJN ER NADELEN?

Alleen maar voordelen dus. Zijn er dan echt geen nadelen? Ik heb mijn best gedaan, maar…nee….van A tot Z klopt dit gewoon. Van het moment dat je bestelt tot de levering. Alles is gewoon top. Ik kan er echt niets anders van maken. Ik heb kritisch gekeken, zoals naar afwerkingen, de materialen, de geur…..maar niets, maar dan ook echt niets negatiefs. Je ziet echt dat het om vakwerk gaat, en dat er veel aandacht is besteed aan de productie. Het enige minpuntje zou dan gaan naar de drie bezorgers, die ik nogal slordig en zeer onverzorgd vond. Ze stonken ook naar sigaretten en ze hadden gigantische haast. Het zijn post NL ingehuurde bezorgers. Ik kan alleen dat als minpunt geven, maar zelfs dat vind ik nu ook weer niet erg, want ze deden hun werk. En daar staat TUUR zelf uiteraard van buiten. Verder ? Ik kan blijven zoeken, maar ik kan echt niets vinden. Alleen maar voordelen. Wat ik ook tot slot nog wil aantippen is de uitzonderlijk goede klantenservice van TUUR. Google maar eens, je leest bijna alleen maar zeer lovende recensies over de service. En dat kan ik beamen. Je bent bij hun dus echt in goede handen. En dat is ook belangrijk vind ik, bij dit soort pittige aankopen en waar het om gaat. De garantie is geweldig, de service en de klantvriendelijkheid, dat zit bij TUUR meer dan goed wat mij in elk geval een prettig gevoel geeft. Er zijn vele mogelijkheden, van Messenger tot mail, van chat tot telefonisch. Ze zijn altijd te bereiken en geven maximaal binnen één werkdag antwoord.

WAAROM EEN DUURZAAM MATRAS ?

Als je een beetje actief bent op social media, dan kan het je niet ontgaan. De gigantische promotie/ campagnes van EMMA matrassen. Zoals je eerder kon lezen heb ik mij ook eerder laten verleiden door dit soort promoties ( ja, zelfs IK, dus voel je niet alleen hierin! ) en kocht daar ooit een kussen, de ellende wat ik daarvan kreeg LEES JE HIER terug. Dat was voor mij meteen een goede les, maar ook meteen een duurzame les, om voortaan ook echt letterlijk voor duurzaam te willen gaan. Waarom is dit dan zo belangrijk ? Wel, om het voorbeeld van Emma aan te houden, om een aantal factoren :
– de producties van conventionele matrassen is zeer schadelijk en belastend voor het milieu
– de materialen die worden gebruikt kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid
– de kwaliteit laat vaak te wensen over
– de massale verkopen leveren ontzettend veel klachten op 
– omdat de kwaliteit en kwaliteitsduur vaak te wensen overlaat. 
Emma stunt op dit moment van schrijven ( januari 2023 ) gigantisch met wintersale-kortingen tot zelfs 70% , wat natuurlijk zeer aantrekkelijk is. Ze gebruiken erg veel bekende en goed scorende influencers om hun waar te verslijten, wat hen ogenschijnlijk ook goed afgaat. Ook zeggen vele consumenten sites dat EMMA bijzonder hoog scoort op lange levensduur, maar het opvallende is, dat juist over deze zogenoemde levensduur erg veel wordt geklaagd online. Al zeer kort nam gebruik lijken vele matrassen niet waar te maken wat het belooft. De meest voorkomende klachten die ik las waren :
– de ( chemische ) stank wat erg lang in de matrassen blijven hangen, zodanig dat men er misselijk van werd. De lucht is afkomstig van chemische lijm wat wordt gebruikt. 
– de matrassen zijn veel te zacht, waardoor er sprake is van doorliggen. 
– het matras is gigantisch warm, omdat er waarschijnlijk te weinig isolatie mogelijkheden zijn aangebracht
In 2017 werd er overigens een terugroep actie gehouden bij EMMA, omdat bleek dat in de matrassen verontreinigde grondstoffen zaten. ( BASF )  Tussen 25 augustus en 29 september 2017 is er TDI (grondstof voor het maken van schuimen) geleverd met een te hoge concentratie van de stof Dichlorbenzol. Deze reukloze stof is irriterend voor de huid, ogen en luchtwegen. Zowel Emma als het merk Dunlopillo zijn destijds meteen een terug-roep actie begonnen om de schuimen terug te kunnen geven aan BASF. De matrassen van Emma worden gemaakt in Duitsland, en over geheel Europa verkocht. Dit maakt de klantenservice ook een stuk lastiger, en dat lees je ook online veel terug. Emma matrassen bestaan uit drie schuimlagen, en dus ook drie chemische lijmlagen, wat de ventilatie een stuk verslechtert en meteen een antwoord geeft waarom de matrassen zo warm zijn. Om de matrassen zitten zeer eenvoudige 100% polyester ( plastic ja …) matrastijk. Kortom: er worden gigantisch veel chemische stoffen gebruikt, die naast slecht voor het milieu ook mogelijk nadelige gevolgen kunnen hebben voor onze algehele gezondheid.
Dan heb je ook nog eens te maken met een zeer massale bedrijfsvoering. Google voor de grap eens “ recensies Emma matrassen “ en je zult schrikken van de tsunami aan klachten. Het gaat vooral om een zeer slechte service, een zeer slechte klantenservice die ook nog eens slecht te bereiken is. Daar kan ik ook een vinkje achter zetten want ik ervoer destijds precies deze problemen. Het zijn ook bijzonder veel klachten over leveringen, net als bij mij. Ze beloven in sommige gevallen 3-4 dagen, maar dit loopt meestal uit op 3-4 WEKEN als je dan nog geluk hebt je bestelling te ontvangen. Dit komt door de massale verkopen. En dat daar totaal geen zorg en aandacht aan kan worden gegeven, omdat het productiewerk betreft.
Naast deze onzekere ellende wat betreft service, kun je je vooral afvragen waarom je op een chemisch stuk schuim wilt liggen. Natuurlijk zijn er heel veel fabrikanten, die in allerlei varianten te werk gaan. Maar linksom of rechtsom blijven het chemische gevaarten die op jouw bed terechtkomen. Daar heb ik zeker afgelopen weken goed over nagedacht tijdens mijn research / zoektocht naar een matras. Want ik kwam echt gigantisch veel meuk tegen, daarin is EMMA helaas geen uitzondering. Het incident in 2017 is uiteraard een incident en niet iets wat standaard het geval is, maar het zegt wel meer als voldoende, waarom je beter voor 100% natuurlijk kunt kiezen. Beter voor jou, beter voor je omgeving, en beter voor mens / dier en milieu.
Wat ook vaak als bijkomend voordeel komt, is dat de meeste fabrikanten die ECHT NATUURLIJK leveren, kleinere ondernemingen zijn, bijvoorbeeld familiebedrijven die zelf rechtstreeks vanuit een eigen fabriek werken. Daar kan er veel meer aandacht en zorg worden gegeven aan wat er uiteindelijk naar de klant gaat. TUUR is hier het toonbeeld van. En de reden, waarom ik voor hen koos.

WAAR KAN IK TUUR VINDEN?

Kijk eens rond op de website van tuur : KLIK HIER

VIND JE HET LASTIG ? WIN ADVIES IN BIJ TUUR!!

Ik kan mij goed voorstellen, dat je bij zo’n toch grote en belangrijke aankoop graag een goede keuze wilt maken. Omdat iedereen weer anders is, en andere behoeften en wensen heeft, is het belangrijk, dat je goed advies inwint. Dit kun je bij TUUR uiteraard inwinnen. Ze staan voor je klaar. Chroom dus niet om te vragen, want dit is wel echt belangrijk. Als je twijfelt over bijvoorbeeld welk matras, net dan contact op met TUUR. Dit kan op vele manieren. KLIK HIER om naar hun contact te gaan. Je kunt ook live chatten, wat enorm fijn is als je graag snelle antwoorden wilt.
Tot slot wil ik nog een paar spontane reacties met jullie delen over net zo tevreden kopers als ik betreft het kussen in mijn netwerk :

4 Reacties op “Mijn weg naar een nieuw duurzaam natuurlijk matras…….

    • op de topper helaas niet de extra 5%…..maar neem gewoon eens contact op, wie weet ! Succes en hou mij op de hoogte!

  1. 😅 zojuist, na het bekende wikke/wegen/suf recensies lezen&een bezoekje aan beddenwinkel een Tuur box met plus matras compleet met besteld.
    Zonder jouw bedden- probleem nooit bij een Tuur uit gekomen, maar deze gaf wel de doorslag 😄
    Nou wachten op de mail met leveringsinfo ☺️

  2. Heel hartelijk dank voor je onderzoek en het delen ervan! Hartstikke leuk en waardevol!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *