Monique’s pompoensoep

Moge het algemeen bekend zijn zo onderhand, dat ik verslaafd ben aan pompoen šŸ˜‰ Ik kan geen dag zonder! En maak er dan ook de heerlijkste dingen mee. Zoals deze soep! Heerlijk voor lunch, als onderdeel van de warme maaltijd of lekker tussendoor! Ik heb gebruik gemaakt van zelfgemaakte boullionpoeder.Dit maak ik van diverse gesneden groenten die ik uren laat drogen in mijn droogoven. Na het drogen maal ik het fijn tot een poeder. Je kunt dit ook in de oven maken. Op internet vind je talloze recepten om zelf boullionpoeder te maken. Uiteraard kun je ook gewoon biologische boullionpoeder kopen, maar let wel erg goed op de ingrediĆ«nten. In veel poeders zitten additieven en smaakversterkers.

sam_8174

Dit heb je nodig:

( voor twee volle kommen)

  • 400 gram pompoen, in stukjes gesneden
  • een oranje paprika, in stukjes
  • een uit, in kleine stukjes
  • een snufje keltisch zeezout
  • twee eetlepels ras el hanout kruiden
  • een eetlepel kerrie masala
  • een eetlepel bieslook
  • een eetlepel lavaswortel
  • twee flinke eetlepels boullionpoeder
  • 700 ml water

Zo maak je het:

Doe alle ingrediƫnten in een pan, en breng aan de kook. Zodra het kookt, het vuur ietsje lager zetten, en onder regelmatig doorroeren ongeveer 12 minuten laten doorkoken. Als de pompoen zacht is geworden, alles met een staafmixer glad pureren. Proef of de soep goed op smaak is, voeg er anders nog wat extra kruiden en/of keltisch zeezout aan toe.

sam_8175

4 Reacties op “Monique’s pompoensoep

  1. Hai Monique, de soep ziet er heerlijk uit, maar ik heb een vraag.
    Als je de groenten gewoon meekookt en met de staafmixer geheel fijn maakt heb je dan niet meer smaak en veel minder energie gebruikt , of heb je een zonnedroger ?

    • hai!
      Dat is denk ik afhankelijk van de hoeveelheden groenten je gebruikt, het is om het even! Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *