Moringa venkel taart ( vegan)

Ik ben dol op moringa. Zowel vers als gedroogd. Het is onderdeel van mijn dagelijkse voeding. Ik eet het iedere dag, gedroogd blad pureer ik bijvoorbeeld door mijn bonenpuree, vers blad door de groenten. Moringa is niet zomaar erg gezond, het is knetter-gezond. Lees meer over moringa door hier te klikken. Lees ook mijn review over de verse bladeren, door hier te klikken.  Moringa is er ook in thee. Klik hier om er alles over te lezen. Wat velen niet weten, is dat je met moringa geweldig kunt bakken. De bladeren geven een baksel een zeer uitgesproken en unieke smaak.  Maak deze verrukkelijke taart maar eens! Het gedroogde blad kun je bestellen via www.moringasfinest.nl

Dit heb je nodig:

  • een kleine venkelknol, in stukjes gesneden
  • twee bananen
  • een vol kopje gedroogd moringablad
  • twee eetlepels stevia sweet Xtra
  • 75 gram blonde moerbeien
  • 75 gram gojibessen
  • 50 gram incabessen
  • 200 gram zonnebloempitten
  • 200 gram rijstmeel
  • 40 gram lijnzaad
  • 10 gram chiazaad
  • anderhalve eetlepel wijnsteenbakpoeder

Om te garneren:

  • vers gedroogd moringablad

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden, vet een hoge ronde springvorm ( 22 cm) in met kokosolie, bekleed met bakpapier. Maal alle ingrediënten in de keukenmachine tot een fijne massa. Stort in de vorm en verdeel. Bestrooi met wat vers gedroogd moringablad. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat goed afkoelen.

SAM_7026

 

 

SAM_7027

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *