Nori

Nori zijn in speciale bladen geperste zeewieren dan nauwelijks nog verdere bereiding behoeft en dus direct te gebruiken is. Als we het moeten hebben over één super superfood, dan praten we over zeewier. Het is best vreemd te noemen waarom het nog altijd niet zo bekend is, op deze norivellen na. De norivellen danken hun populariteit vooral aan het hippe trendy hapje sushi, waarvoor deze norivellen gebruikt worden. Maar er zijn nog erg veel andere zeewieren, waar ik jullie in volgende artikelen meer over ga vertellen.

Zeewier is super-gezond. Het heeft een zeer lange lijst aan wetenschappelijk bewezen gezondheidsvoordelen. Om er enkele te noemen: het heeft een zeer ontgiftende werking, het stimuleert de vetverbranding, het bevat veel jodium (belangrijk voor de schildklier!) en bevat het een scala aan belangrijke vitaminen, mineralen vezels en zink. Vooral de ontgiftende werking van zeewier is opmerkelijk te noemen. Stoffen uit zeewier zijn in staat om je lichaam te helpen zware metalen om te zetten in zouten. Ons lichaam is niet in staat zware metalen uit te scheiden, maar als ze zijn omgezet in zouten wel. Zo raken we giftige stoffen kwijt uit ons lichaam. Dit is ook vaak de reden waarom zeewieren vaak worden ingezet bij ontgiftingskuren.

Er zijn verschillende soorten, maar nori heeft de meeste populariteit. We kunnen tegenwoordig al zelfs nori-vellen kopen in de supermarkt. Maar zeewier is het beste verkrijgbaar in de bio winkel.  Zeewier heeft een zeer unieke smaak, het smaakt volgens velen “echt naar de zee”. De smaak is voor velen dan ook echt even wennen. Je kunt zeewieren ook perfect verwerken in allerlei gerechten. Wil je zeewier echt alleen voor je gezondheid gebruiken, zijn er ook supplementen verkrijgbaar. Deze vind je in de betere gezondheidswinkels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *