Pastinaak/geitenkaas pizza
Zeer bijzondere en verrassende combinatie, pastinaak en geitenkaas! Probeer het zelf maar! De pizza is zeer eenvoudig en simpel gehouden. Uitertaard kun je aan de topping nog van alles extra toevoegen!
Dit heb je nodig:
- 500 gram pastinaak, gewassen en schoon geschrapt, in stukken gesneden
- 200 gram geitenkaas
- twee flinke eetlepels kerrie masala
Voor de topping:
- 150 gram tomatenpuree
- een flinke hand gewassen/gedroogde bladspinazie
- een ui, in ringen
- vers gedroogde bieslook
Zo maak je het:
Bekleed de baklift met een stukje bakpapier. Maal in de keukenmachine de pastinaak, kerrie en geitenkaas tot een homogene stevige massa. Stort in de baklift en druk aan tot een stevige bodem.
Besmeer de bodem met de tomatenpuree, beleg met de spinazie en uiringen en bieslook. Zet de temperatuur op 180 graden en de tijd op 20 minuten. Blijf tussentijds steeds even goed controleren. Laat de pizza enige tijd goed afkoelen zodat de bodem harder en steviger wordt.
Bedankt voor dit leuke, verrassende en gezonde recept! Aanrader!