Pecan pizza met yakon
Ik ben niet al te dol op noten, maar ik heb wel een grote favoriet: de pecan noot. Die kan ik wel de hele dag door eten. Ze straan dan ook dagelijks bij mij op het menu, ik gooi iedere dag een handje pecan noten door mijn puree of eet het uit het vuistje. Ik vind het werkelijk verrukkelijk. Deze pizza bedacht ik toen ik zin had in iets met pecan. Waarom geen pizza? En dus was dit pecan pizza recept geboren! Inmiddels een grote favoriet van mij geworden!
Dit heb je nodig:
- 200 gram pecannoten
- 200 gram zonnebloempitten
- 20 gram psylliumvezels
- 2 eieren
- 50 ml water
Voor de topping:
- een yakon knol, schoon gewassen en dun geschild, in plakjes gesneden
- een rode punt paprika, in stukjes gesneden
- een wortel, schoon geschrapt in stukjes gesneden
- een halve prei in stukjes gesneden
- wat verse blaadjes bleekselderij, fijn geknipt
- twee eetlepels Monique’s Meukvrije 07 alleskunner kruidenmix of andere kruiden naar keuze
- 125 gram tomatenpuree
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maal alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine tot een stevige bal. Druk de bal plat op de bakplaat en vorm er een ronde bodem van met een kleine opstaande rand.Besmeer de bodem met de tomatenpuree. Meng alle ingrediënten voor de topping in een kom en verdeel over de bodem, druk licht in de bodem. Bak de pizza in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds controleren.
monique welke psylium gebruik je in al de recepten
Psyllium / Vlozaad
Rijk aan vezels
Groot zwelvermogen
Zwart Vlozaad
Rijk aan vezels
Extra kleine zaadjes
Psylliumhusk gemalen
Rijk aan vezels
Extra fijn gemalen
Psylliumhusk / Vlozaadvezels
Rijk aan vezels
Groot zwelvermogen
De psyllium husk 😉