Vanille roomijs ( vegan + lactosevrij)
Zodra het warme weer zich aankondigt, hebben we er opeens enorme zin in: IJS! 😉 Tenminste, ik wel. Ik ben dol op ijs. Ik maak het graag zelf, zodat ik de complete regie kan houden over wat ik eet, want helaas zit er in consumptie ijs vreselijk veel meuk. Zelfs het meest simpelste waterijsje zit bomvol suiker. Dit is  compleet overbodig. Je maakt in een handomdraai zelf het meest gezondste ijs! Dit roomijs bijvoorbeeld!
Dit heb je nodig:
- 250 ml haverroom ( ik heb Oatly Cuisine haverroom gebruikt, verkrijgbaar in de biowinkel) of amandel/soja/rijsteroom
- 10 druppels stevia ( ik heb de karamelsmaak gebruikt)
- een banaan, gepureerd
- een flinke eetlepel johannes broodpitmeel
- een theelepel vanille bourbon
Zo maak je het:
Zet een kleine vierkante schaal klaar. Klop alle ingrediënten in de keukenmachine of met de handmixer goed door, ongeveer 5 minuten. De massa moet iets zijn ingedikt. Stort alles in de schaal, en zet in de vriezer. Roer alles na twee uur door. Herhaal deze stap drie keer. Laat vervolgens 24 uur invriezen.
Haal ongeveer 30 minuten van tevoren ( afhankelijk van de buitentemperatuur) het ijs uit de vriezer om kort te ontdooien. Je kunt het ijs ook een paar uur in de koelkast zetten zodat het langzaam ontdooit.
Maak het extra lekker met deze dessertsaus!Â
Wat is de functie van johannes broodpitmeel in dit recept?
verdikkingsmiddel
Ik ben allergisch voor johannesbroodpitmeel. Is daarvoor een alternarief?
je kunt kuzu, arrowroot of biologische tapoicameel proberen, of biologische maïzena. Maar ik kan je geen resultaat garanderen. SUCCES!