Vegan chocolade puddingvla

Soms…dan heb je enorme zin in vla, maar ook in pudding……nou, dan maak je toch gewoon puddingvla????Dit verrukkelijke dessert ( of tussendoortje ) is niet alleen om je vingers bij af te likken zo lekker, het is ook nog eens 100% meukvrij! En dus veganistisch, suikervrij, lactosevrij, glutenvrij, vrij van vruchten en bevat geen bindmiddelen als maïzena, arrowroot, en Agar Agar. Het is namelijk gebonden met vezelrijk kokosmeel. Dit heeft als groot voordeel dat dit dessert volumineus is en zeer rijk aan voedingsvezels.

Ik heb mijn eigen gemaakte havermelk als basis gebruikt, KLIK HIER om te lezen hoe je dit in nog geen 5 minuutjes maakt. Je kunt uiteraard ook kant en klare dure meuk gebruiken, maar echte havermelk smaakt echt veel lekkerder. Het is geen extra moeite. Heb je de havermelk gemaakt, dan maak je in nog geen 5 minuutjes extra deze zalige chocolade puddingvla!

Dit heb je nodig :

( voor tenminste drie kommetjes )

  • 850 ml homemade havermelk of andere melkvervanger
  • 85 gram biologisch kokosmeel
  • vier eetlepels biologische erythritol
  • een theelepel vanille bourbon ( optioneel, wel lekkerder, of kies voor een goedkopere smaakmaker als ceylon kaneelpoeder )
  • twee koffiekopjes cacaonibs
  • vijf volle eetlepels magere biologische cacaopoeder

Om te garneren :

  • cacaonibs, geroosterde kokossnippers en fijn gehakte hazelnoten

Zo maak je het :

  1. doe de melk samen met de vanille bourbon of kaneelpoeder in een pan en breng al roerend aan de kook
  2. meng de rest van alle ingrediënten in een kom. Zodra de melk kookt, dit mengsel in één keer toevoegen en blijven roeren tot de massa dik genoeg is geworden, haal de pan van het vuur en blijft kort stevig door roeren
  3. Serveer uit over drie kommetjes en garneer af met cacaonibs, geroosterde kokossnippers en de gehakte hazelnoten.

 

 

3 Reacties op “Vegan chocolade puddingvla

  1. Gisteren gemaakt als de. De smaak is heerlijk, mijn man vond de korreligheid van het kokosmeel minder lekker. Maar voor mij ook heerlijk als ontbijt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *