Pompoen chocolade brownies

Pompie-dom-pie-dom-pie…pompoeeennn! Wat kun je daar erg veel lekkers mee maken! Proef deze bijzondere brownies eens! Kun je geen boekweit vlokken vinden, kun je ook havermout gebruiken.

Dit heb je nodig:

  • 300 gram pompoen + 100 gram voor de garnering ( ongekookt, in stukjes, ik heb de hokiado gebruikt, maar je kunt ieder gewenste pompoensoort gebruiken)
  • 15 gram bakpoeder
  • twee eetlepels stevia sweet Xtra
  • drie eetlepels biologische magere cacaopoeder
  • 300 gram + 200 gram boekweitvlokken ( droog) of havermout
  • water om toe te voegen

sam_8482

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een brownievorm of vierkante ovenschaal met bakpapier. Maal 300 gram boekweitvlokken, 300 gram pompoen,een eetlepel stevia, de helft van het bakpoeder, en de cacao samen met 100 ml water in de keukenmachine tot een fijne massa. Blijft de massa wat te loskorrelig, voeg er dan kleine beetjes water extra aan toe. Stort in de bakvorm en verdeel. Voeg de rest van de ingrediënten behalve de 100 gram pompoen, in de keukenmachine en pureer samen met 100 ml water tot een fijne massa. Voeg ook hieraan wat extra water toe als de massa wat te droog en te vast blijft. Stort op de laag in de vorm en verdeel. Bestrooi tot slot de stukjes pompoen er overheen en druk licht in het beslag. Bak de cake in het midden van de oven gaar in ongeveer 35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat afkoelen en snij in mooie vierkante stukken.

sam_8481

2 Reacties op “Pompoen chocolade brownies

  1. Klinkt echt als een lekkere Brownie. Heeft het deel zonder cacao ook dezelfde structuur als een brownie? Ik lees in het recept dat je de laag met cacao eerst in de bakvorm stort, op de foto echter zie ik het andersom. Maakt dit nog iets uit voor het eindresultaat?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *