Walnoot-pompoentaartje
Supersnel gemaakt, superlekker!
Dit heb je nodig:
- 200 gram walnoten + een handje walnoten voor de garnering
- twee kleine verse eieren
- een theelepel stevia sweet Xtra
- een eetlepel fiberfin of psyllium
- een kleine eetlepel kokosolie, op kamertemperatuur
Voor de topping:
- 125 gram gekookte pompoen ( alle soorten mogelijk, ik heb voor dit recept de flespompoen gebruikt)
- 250 gram boekweit vlokken of havermout ( droog)
- 175 ml water
Extra:
- kokosrasp
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Maal alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine tot een romige massa. Bekleed een lage ronde bakvorm ( 18-20 cm) met bakpapier en stort de massa in de vorm. Smeer mooi uit tot een platte bodem. Maal alle ingrediënten voor de topping in de keukenmachine tot een stevige massa. Stort op de bodem in de vorm en verdeel. Verdeel de walnoten over de topping en druk deze licht in het beslag. Bestrooi tenslotte royaal met kokosrasp. Bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds controleren. Laat goed afkoelen.