Raw en Vegan kerst gebakjes

Zo rond de drukke feestdagen willen we het liefst lekker makkelijk, snel en toch zeer geslaagd klaar zijn. Je moet tenslotte al zoveel regelen, inkopen en bereiden voor de twee ( vr) eetdagen. We besteden de meeste tijd en aandacht aan het hoofd diner, daarna komt het dessert. De ” bijzaken” zoals de lekkernijen over de dag heen gereserveerd, komt op de laatste plaats. Het grappige is dat we uiteindelijk DAAR OVER flink kunnen stressen op het eind. Of het wordt compleet vergeten in alle hectiek, of er wordt naar iets kant en klaars gegrepen omdat we geen zin en energie meer over hebben om ook nog eens uren in de keuken te gaan staan zweten op een lekkere kerst taart of cake.

Maar ja…..we willen wel graag wat lekkers bij de thee of koffie. Meukvrij met Monique to the rascue! šŸ˜‰ Want ik bedacht een wel heel erg lekker en vooral ” snel-klaar” gebakje! Het is bovendien geschikt voor IEDEREEN, of je nu Vegan-gasten krijgt, of mensen met een gluten-allergie, een lactose intolerantie, diabetes* ( er zijn rozijnen toegevoegd ) , of mensen die graag gezond eten. Want dat is de allergrootste grap: deze gebakjes zijn knetter-gezond. Ze zijn gemaakt van pure ren natuurlijke ingrediĆ«nten, bevatten relatief WEINIG ingrediĆ«nten en de gebruikte ingrediĆ«nten zijn relatief budgetvriendelijk. Sounds Great? Het wordt nog beter, want je hebt er helemaal geen oven voor nodig, en ze zijn echt idioot knetter-te-gek-lekker!

Kom maar op met dat recept!

Wat heb je nodig voor vier gebakjes ?

  • 425 gram 100% glutenvrij havermout ( tot meel vermalen in de blender)
  • twee flinke volle eetlepels greensweet-stevia sweet Xtra
  • vier eetlepels magere biologische cacaopoeder
  • 200 gram geweekte / uitgelekte biologische Sultana rozijnen
  • warm water

Voor de vulling / topping

…En zo maak je het in nog geen 10 minuten:

Roer alle ingrediƫnten voor het gebakje in een kom door elkaar terwijl je steeds kleine beetjes water toevoegt. Blijf goed kneden tot de gewenste dikte is bereikt. Verdeel de deegbal in vier stukken en boetseer en een vierkant gebakje van. Maak in het midden een gat.

Maak een vrij stevig glazuur door de cacaopoeder met de stevia te vermengen en hier steeds hele kleine beetjes water aan toe te voegen. Vul de gaten met het glazuur en bestrooi tot slot met wat kokosrasp en amandelschaafsel.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *