Review BOODY bamboe kleding……hoe draagt het?

Als je meukvrij leeft, dan ga je proberen dit op alle fronten te kunnen bewerkstelligen. Nu weten we denk ik allemaal wel dat dit knap lastig kan zijn in een wereld vol meuk-voedsel, plastic, en vervuild textiel. Ik heb hier zelf ook regelmatig wat strubbelingen mee. Zeker op gebied van kleding en textiel kopen. Ik zeg het eerlijk: ..  mij lukt het nauwelijks om een beetje LEUKE kleding te kopen die goed is voor de aarde en het milieu. Gelukkig zie je wel steeds meer “ bewuste” kleding opduiken, zelfs in de grotere kleding-ketens als H&M, SARA, en C&A. Maar een winkel als PRIMARK….😕 nee, die zijn niet bepaald wat je zegt bewust, milieuvriendelijk en duurzaam.

Nu sus ik mijn eigen geweten met het feit, dat ik geen grote kledingfreak en dus shopper ben. Ik doe jaren met mijn kleding, ook een beetje uit nood geboren. Ik heb nu weer een heerlijke betaalde baan, maar ik zat daarvoor jarenlang in een aanvullende uitkering-situatie, waar er gewoonweg geen financiële ruimte is voor luxe uitspattingen. Ik verdien nu leuk, maar nog steeds kan ik niet echt uitgeven. Mijn modus staat nog steeds op standje uitkering. Ik heb kledingstukken in mijn kast hangen die meer dan 18 jaar oud zijn. En die draag ik nog steeds. Wat dat betreft vind ik, dat ik best bewuster bezig ben, ik ga nooit wekelijks los in een Primark. Ook koop ik veel uit de kringloop. En breng ik veel daar naartoe. Ik probeer op deze manier mijn steentje bij te kunnen dragen op gebied van kleding.
Als ik kleding koop, dan doe ik daar wel heel wat jaren mee, omdat ik probeer tijdloze stukken aan te schaffen. Ik ben niet zo “ van-de-mode” maar wil mij wel graag leuk en sportief en netjes kleden. Ik kijk absoluut naar “ bewuste” kleding, maar ik zeg heel erg eerlijk, dat ik er meestal geen reet aan vind 🙁 alles zo saai, stoffig en BORING. Eentonige saaie kleuren, modelletjes uit het jaar nul……ik wordt daar niet erg vrolijk van. En ook kost het twee keer zoveel meer. Dan maar een paar goede tijdloze stukken, die ik met plezier draag, dan zo’n stoffig tuniekje .
Qua ondergoed / lingerie ben ik net zo. Ik droeg in mijn “ glorie jaren” de meest dure en prachtige lingerie sets ja, ook een paar Marlies Dekkertjes en Victoria Secrets. Deze heb ik nog steeds, en zijn dus zo’n 16 jaar oud. Mijn voorkeuren zijn met de jaren verschoven van beugel naar geen beugel. Om de één of andere reden vind ik beugels bloed-irritant geworden en voel ik mij fijner in een BH zonder. Ook op gebied van underwear ben ik geen hoogvlieger. Voor mij moet het vooral comfortabel zitten. Ik hou het tegenwoordig graag op boxershorts en sport BH’s. Zitten lekker en ik voel mij daar prettig bij.
Ook op gebied van underwear is het een ware strugle om een beetje duurzame, milieuvriendelijke en bewuste exemplaren te vinden. Er is daarin wel veel meer dan gewone kleding, en het ziet er ook best aardig uit in de meeste gevallen, maar het loopt nog geen storm. Daarom was ik onlangs verguld, toen Rosa ( van Puur en Fit) aan kwam “ wapperen” met een paar ge-wel-dige doosjes gevuld met …bamboe underwear. 🙂 Er was een vertegenwoordiger bij haar geweest die dit mee had gebracht. Rosa was, net als ik, meteen enthousiast. Ik mocht een aantal stukken testen!

WAT IS HET?

De stukken komen van het merk BOODY. Dit is een duurzaam Australisch kledingmerk, wat is bedacht door twee gezinnen. Tegenwoordig wordt het bedrijf door de kinderen van deze twee gezinnen gerund. Het merk richt zich voornamelijk op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Hun basis is biologische bamboe. Je kunt meer lezen over hun drijfveren op de officiële website ( KLIK HIER )
Alle basis grondstoffen die worden gebruikt zijn gecertificeerd. Ik heb deze certificeringen opgevraagd en bekeken, ze kloppen allemaal. En daar worden we blij van. Alles van Boody is o.a ECO-Cert gecertificeerd, OEKO-TEX en FSC voor de plantages en de verpakkingen. De verf / inkt die voor de verpakkingen zijn gebruikt zijn ecologisch.
Goed, bamboe dus. Waarom zouden we eigenlijk kleding van bamboe moeten kopen? Bamboe is om te beginnen zeer duurzaam. Dit komt o.a tot uiting in zowel het verbouwen en oogsten van bamboe als tijdens de productie van bamboekleding.  Bamboe heeft een natuurlijke groei waardoor zaken als pesticiden overbodig zijn. Bamboevezel heeft van nature anti-bacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Dit is niet alleen gunstig voor de natuurlijke weerstand tijdens de groei, maar ook gedragen op ons lichaam krijgen bacteriën die voor on-aangename geurtjes kunnen zorgen ( zoals transpireren ) geen kans om te overleven. Dit levert voor langere tijd frissere kleding op. Doordat er geen pesticiden en kunstmest nodig is, kan bamboe op een 100% natuurlijke wijze groeien, en is daardoor natuurlijk en duurzamer. Daarnaast is het 100% biologisch afbreekbaar en levert het per vierkante meter 10 x meer oogst op dan katoen. Het neemt 35% méér CO2 op dan andere planten en het is een zeer snel / welig groeiend gewas wat erg weinig nodig heeft. Het heeft weinig water nodig en weinig schaarste landbouwgrond. Bamboe kleding heeft nog meer zeer gunstige voordelen:
*  het heeft een zeer hoog absorberend vermogen, het absorbeert tot wel 3 x meer vocht ( o.a transpiratie ) dan kleding wat is gemaakt van katoen. Ideaal dus voor warme zomerse dagen. Maar ook houdt bamboe je in de wintermaanden warmer. De eigenschappen en de textuur van bamboevezels zorgen voor een  beschermende laag onder je kleding of op je lichaam. In de koudere maanden houdt het je lichaam tot wel drie graden warmer, terwijl het je in de zomermaanden zelfs beschermd tegen schadelijke UVB zonnestralen. Zo’n 98% van de UVB stralen worden door bamboe vezels gefilterd. 
* dankzij de natuurlijke anti-bacteriële en schimmelwerende werking zijn bamboe kledingstukken meest ideaal voor mensen met een overgevoelige en kwetsbare huid, mensen met huidproblemen / ziekten en aandoeningen en mensen die veel jeuk en irritaties ervaren bij het dragen van kleding. 
* bamboe voelt nét zo zijdezacht aan als zijde. 

VISCOSE

Niets anders dan goeds dus. Maar toch zijn er ook kanttekeningen te plaatsen. En dat is het productieproces. Dit kan “ good” of “ bad” verlopen. We zien tegenwoordig erg veel bamboekleding voorbij komen, en iedereen praat volop over de hierboven omschreven eigenschappen. Wat echter vrijwel altijd wordt verzwegen is het viscose-verhaal. Bamboe is een zogenoemd HARD plantensoort. Om daar zijdezachte bamboe van te maken, is er dus wat nodig om dit te kunnen verkrijgen. En juist DEZE producties zijn de boosdoeners in het hele mooie verdere verhaal, omdat dit in de meeste gevallen niet natuurlijk en dus niet milieuvriendelijk verloopt.
Het zogenoemde viscoseproces breekt de harde bamboe af met behulp van sterke vezels die worden toegevoegd. Dt gebeurt in een bad vol chemische stoffen. Deze oplossing wordt op een vrij hoge temperatuur door een zogenaamde “ speelt” geperst, of door een spinneret om cellofaan te maken en de viscose te spinnen waarbij de structuur d.m.v een zuur weer wordt hersteld.  De chemicaliën die in dit proces worden toegepast zijn zeer milieuonvriendelijk. Daarnaast kunnen deze vervelende stoffen mogelijke huid irritaties opleveren.
Gelukkig bestaan er fabrikanten die het anders doen, m.b.v vriendelijke chemicaliën, die wel milieuvriendelijk zijn. Helaas komt dit maar bitter weinig voor. Zo’n proces vraagt namelijk veel meer tijd en tijd is nu eenmaal geld. Ook kost deze productiemethode veel meer dan de chemische methode en dat is dan ook meteen de reden waarom fabrikanten niet kiezen voor milieuvriendelijke viscose-processen.
Om verzekerd te zijn dat je echt 100% natuurlijke bamboekleding koopt, kun je het beste contact opnemen met een desbetreffende fabrikant of zelf even op onderzoek gaan. De meesten zijn trots op hun milieuvriendelijke methode en zullen dit dan ook op hun website vermelden. Wat vooral belangrijk is, zijn certificeringen. Deze moeten door de consument ingezien mogen worden / aanwezig zijn.
Zo ook BOODY. ( KLIK HIER ) Zij zijn hier heel transparant over. Er zijn , zoals eerder gezegd, vele manieren waarop je bamboe kunt verwerken tot een stof: CHEMISCH en MECHANISCH. Je kunt het een beetje vergelijken met kokosolie, die ook ontgeurd kan worden op een mechanische en een chemische manier.  Wordt bamboe op de mechanische manier bewerkt, verkrijg je absoluut geen zachte, enigszins draagbare stof, daarom komt deze mechanische wijze nauwelijks tot niet voor bij bamboe kleding. De chemische manier lijkt in dit geval de enige manier te zijn. Maar, in geval van de chemische verwerking, zijn er dus wel veel opties. De meest belangrijkste verschillen zitten in het milieu-aspect. Bamboe producten die GEEN certificeringen dragen, worden vrijwel altijd op een zeer milieubelastende wijze geproduceerd. Daarnaast worden de werknemers blootgesteld aan deze chemicaliën, waardoor ze allerlei gezondheidsklachten kunnen ontwikkelen. Die certificeringen, die krijg je niet gratis bij een Big Mac, om het zo even te formuleren. Daar gaat heel wat aan vooraf. BOODY heeft alle nodige certificeringen. Waarom?
* het geoogste bamboe wat zij gebruiken is alleen afkomstig van ECOCERT gecertificeerde plantages. Het bamboe wat daar wordt verbouwd is het soort wat panda’s niet eten, en worden deze dus ook niet van hun voedsel beroofd, en wordt hun habitat niet aangetast. Bovendien worden de plantages niet bewerkt met pesticiden en worden ze niet geïrrigeerd. 
* de chemicaliën die noodzakelijk moeten worden gebruikt om bamboe textiel te kunnen maken, wordt geheel opgevangen waardoor er geen druppel terechtkomt in het milieu. Het gebruikte water  en verf wordt opgevangen en opnieuw gebruikt en ook worden werknemers niet blootgesteld aan de chemicaliën.Dit wordt het CLOSED LOOP SYSTEM genoemd , ook wel het circulair system. Dit valt onder een ISO norm ( ISO 14001 ) 
* nadat de materialen zijn voorzien van de juiste kleur, worden alle stoffen zeer goed schoon gewassen om 100% verzekerd te zijn, dat er geen enkel restje achterblijft in het eindresultaat. ( OEKO TEX certificering ). Ook de labels en de verpakking zijn vrij van vervelende , achtergebleven stofjes. De dozen die worden gebruikt voor de exploraties zijn gemaakt van gerecycled karton en voorzien van eco gecertificeerde verf. 
* de rechten van de mens / arbeider worden zeer streng bewaakt. Zo mogen er geen kinderen en jong volwassenen tot 18 jaar werkzaam zijn, ontvangen de medewerkers een eerlijk loon, en ontvangen ze een extra salaris als er overuren worden gedraaid. Alle fabrieken zijn voorzien van een WRAP certificaat ( ISO standaard )
Er zit dus echt heel veel verschil in bamboe kleding. Veel fabrikanten toeteren over super ” gezonde” kleding, maar zolang er geen certificeringen opgevraagd kunnen worden, zou je als consument daar absoluut vraagtekens bij kunnen zetten.

BASICS

Boody legt de focus voornamelijk op basic kledingstukken als ondergoed, hemdjes en leggings., Dit zijn kledingstukken die voor iedereen toch wel erg comfortabel moeten zitten, omdat ze direct op de huid worden gedragen en de meest kwetsbare en tere plekken bedekken als de schaamstreek en de borsten. We voelen daar juist iedere naad of knoop. Ook kan een slecht ademende stof de boel “ down under” flink irriteren. Maar je kunt ook terecht voor nachtkleding, sokken, sjaals en mutsen en relax-kleding. Er zijn diverse modellen en kleuren beschikbaar en ook is er een complete lijn voor mannen en baby’s en kinderen.
Ik ontving:
een zwarte legging maat S
– een zwarte top/ beha, met te verwijden vullingen, maat S
– een zwarte boxershort, maat S
– een zwarte hipster, maat S
– een zwarte slip, maat S
– een zwart hemdje, maat S
– een wit shirt, maat S
De producten komen in 100% biologisch afbreekbare doosjes. Op ieder doosje vind je een maten-tabel, wat het erg handig maakt om je eigen maat op te zoeken. Zelfs de heup breedte wordt weergeven.
Op ieder kledingstuk vind je een merkje, wat in de kleding is verwerkt. Dit geeft je de volledige garantie dat je een echtre “ Boody” in handen hebt. Alles is naadloos en stretchy. Wat echt ENORM prettig is.
Ik begon met de beha. Wat mij al meteen opviel was de heerlijke zachte stof. Ik draag normaal hemdjes van polyester en elastian, dit is echt wel even heel wat anders. De cups kun je zeer eenvoudig verwijderen, en dat deed ik meteen want ik heb echt een hekel aan die voorgevormde cups. Er zit aan de bovenkant een mooie weggewerkte opening waar je de cups uit kunt halen en weer terug kunt plaatsen.
De Beha sluit echt heel erg goed aan, en gelukkig zit het niet vervelend onder mijn armen, wat sommige hemdjes kunnen doen. Het draagt de hele dag ontzettend comfortabel. Ik voel niets zitten en ik kan mij vrij bewegen. De stof rekt en strekt echt heel goed met je lichaam mee. TOPPER wat mij betreft! Inmiddels draag ik hem al een tijdje en ik baal er gewoon van als hij weer de was in moet 😁
Dan het zwarte hemdje. Dat is eigenlijk hetzelfde verhaal, maar dan in een langere versie. Het hemdje sluit erg goed aan en je kunt het zonder beha dragen omdat de stof ook enige ondersteuning biedt. Ik draag deze hemd erg veel s’avnds als ik in mijn “ chill-modus” ga. Draagt zeer prettig en zit enorm comfy.
De legging. Die gaat iets stroef aan, maar dankzij de enorme rekbare stof en het stretch vermogen is het geen slagveld om hem aan je kont te krijgen. Eenmaal aan, sluit hij DIRECT aan op je lijf, wat echt bizar is te noemen. Zonder strakke toestanden , zonder je een opgerolde braadworst te voelen…..de legging werkt mega ademend. Ik heb er inmiddels vijf keer in gesport en alle keren werd ik alleen maar enthousiaster.
Je kunt de legging geheel op eigen wens laten aansluiten op de contouren van je lichaam. Het geeft tevens, vond ik, een stevigheid rond mijn billen en mijn buik. Corrigerend wil ik het niet noemen, maar het biedt absoluut enige stevigheid omdat de stof zo goed aansluit op je huid.
Het ondergoed is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en kleuren. Ik mocht een boxershort, een slip en een hipster uitproberen. De stof is net als de andere stukken zijdezacht en voelt daarom echt heel erg prettig en comfortabel aan. De pasvorm vind ik ook echt geweldig. Zeker betreft de boxershort. Daar heb ik in regel altijd wat irritaties van de pijpjes. Maar met deze Boody boxer merk ik totaal niets. Alle slips zijn naadloos waardoor niets door je kleding heen drukt. Je kunt dus gewoon je strakke kleding boven de slips dragen. Het zit ECHT heel erg prettig. De elasticiteit zorgt voor een goede pasvorm en dat je ondergoed op zijn plek blijft zitten. Super! Mijn grote favoriet is de boxer. Deze zit echt heerlijk comfy. Daar ga ik dus meteen meer van bestellen!
Het shirt…wauw, daar werd ik al meteen uit de verpakking getrokken verliefd op. Als je de stof van dit shirt door je handen laat glijden, weet je wat ik bedoel. Het is echt net zijde. De pasvorm is geweldig. Wel heb ik wat nadeeltjes kunnen vinden. De stof kreukt erg snel. In mijn kast netjes opgevouwen kwam het shirt er toch nog behoorlijk in de kreukels uit zetten. Ook zie je best alles er doorheen komen. Mijn borsten zie je behoorlijk . En dit tekent. Zeker als je hier en daar een putje en / of vetrolletje hebt, kan dir erg storend zijn. Verder een heerlijk dragend shirt, zeker voor thuis, of mee te sporten.

Hoe mooi blijft het in de was?

Alles leuk en aardig dus, maar…….hoe zien de stukken eruit na een paar keer wasmachine bezoek? Ook dat heb ik getest. Ik heb alle stukken vier keren gewassen. BOODY adviseert op de website, om een ecologisch milieuvriendelijk wasmiddel te gebruiken, en eventueel een ecologische wasverzachter. Dat komt mooi uit want ik gebruik al jaren niets anders 😉 Verder adviseren zij om de stukken op lage wastemperatuur te wassen, en niet in de droger te proppen maar aan de lucht te laten drogen. Ik was altijd op 30•C en heb geen droger dus ook dat treft 😉 . Je kunt de stukken wel in de droger gooien, maar gebruik dan het delicate programma en zet de temperatuur zo laag mogelijk.

Dit is mijn beha na vier keer wassen. Er is geen spat veranderd aan de nieuw-vorm, ook de stof is nog net zo zacht en elastisch. Hetzelfde verhaal met alle andere stukken. Alles blijft mooi en draagt net zo comfortabel.

Wat vind ik ervan, en waar kan ik het kopen / bestellen?

Ik ben meer dan super enthousiast. Ik draag de stukken dagelijks en ik vind het echt onwijs prettig zitten. Er wordt vaak gezegd dat als je eenmaal deze stukken hebt geprobeerd, dat je niets anders meer wilt en daar kan ik mij best een beetje bij aansluiten. Ik kan er echt van balen, als er weer wat gewassen moet worden. Als ik alles in een top zeven zou moeten zetten, dan zou het er zo uitzien:

 1. de legging. Die zit echt hemels en ik kan mij er heerlijk vrij in bewegen, ook tijdens het sporten.
 2. de beha. Zit heerlijk comfortabel, drukt en trekt nergens en geeft ideale ondersteuning
 3. het hemdje. ik draag deze als ik thuis ben / werk , zeer comfiortabel
 4. / 5 / 6 /7 : de slips en het shirt.  Allen zitten nét zo lekker en comfy.  Jammer dat je alles zo ziet door het shirt, anders was het voor mij de topper.

Ik heb uiteraard gezorgd, dat deze Boody kleding verkrijgbaar is bij www.puurenfit.nl ! We gaan de kleding zowel on line als in onze concept store verkopen. In onze concept store ( Innsbruckweg 55 te Rotterdam )  Je bent van harte welkom op werkdagen van 9.00 tot 17.00 . Wil je van tevoren liever een afspraak maken? Dat kan. Bel dan met de klantenservice : 010-2687133.

 

ON LINE EXCLUSIEF BIJ PUUR EN FIT!

Natuurlijk kun je deze zeer bijzondere BOODY producten bestellen bij puur & fit . Wij zijn door de distributeur zorgvuldig uitgekozen als exclusief on line-verkooppunt in Nederland, het was de eerste  webwinkel die BOODY in Nederland aanbood. KLIK HIER om naar het besteloverzicht te gaan.

Wil je de legging uit dit review bestellen? KLIK DAN HIER

Wil je de beha uit dit review bestellen? KLIK DAN HIER

Wil je het shirt uit dit review bestellen? KLIK DAN HIER

Wil je de boxershort uit dit review bestellen? KLIK DAN HIER

Wil je het hemdje uit dit review bestellen? KLIK DAN HIER

AANVULLING NOVEMBER 2022:

Er is een hoop onrust ontstaan rondom de bamboe textiel industrie, waaronder ook BOODY valt. Boody werd overspoeld met vragen, waaronder ook mijn vragen. Ze zijn met een statement gekomen, die ik graag met jullie wil delen :

“ ….de filosofie van BOODY is uniek en daar zijn wij erg trots op. Allereerst is BOODY geen FAST FASHION. Boody heeft een vaste collectie en kent dus geen seizoenswisselingen in het assortiment. Om verspilling te voorkomen wordt er alleen “ made to order “ geproduceerd. Daarnaast besteden wij enorm veel tijd aan ELK detail van het productieproces om ervoor te zorgen dat het zo milieuvriendelijk mogelijk is. Wij zijn er trots op dat de onbewerkte bamboe die we gebruiken om  Boody’s bamboe viscose garen te maken gecertificeerd is als biologisch geteeld door ECOCERT.
Onze stof wordt door de mens geproduceerd. Boody bamboegaren is geëtiketteerd als “ viscose “ of “ rayon” gemaakt door biologische geteelde bamboe te weken met een mengsel van natriumhydroxide en koolstofdisulfide.
Hoewel er oplosmiddelen worden gebruikt om de vezel af te breken wordt onze bamboe verwerkt in een gesloten systeem. Dit betekent dat alle water en chemicaliën die bij het proces betrokken zijn wordt gerecycled en verwijderd voordat het tot garen wordt gesponnen.  Het komt niet in het milieu terecht en ook worden de werknemers er niet aan blootgesteld. Onze fabriek heeft een geldig certificaat volgens ISO 140001. Dit is de internationale norm die de eisen voor een effectief milieubeheersnsteem ( EMS) specificeert. 
Na dit proces blijven er geen chemicaliën achter in de stof. Ons garen is OEKO-TEX 100 gecertificeerd en draagt de “ CONFIDENCE IN TEXTILES” certificering die verifieert dat de afgewerkte vezel is getest op resterende chemicaliën of toxines die schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid. 
Onze producten worden gemaakt in China, Vietnam of India. We hebben ook onze Boody-gedragscode voor leveranciers die voor iedereen zichtbaar is. Deze is ondertekend door al onze leveranciers en garandeert dat zij zich hieraan houden en hun processen hierop afstemmen. 
Het CLOSE LOOP PROCES zelf wordt op een veilige manier uitgevoerd . Alle werknemers die bij deze productiefase betrokken zijn krijgen een degelijke training. Wij inspecteren onze productiepartner jaarlijks en wij zijn tevreden over hun behandeling van de werknemers, de geavanceerde productlijnen en hun afstemming op hun algemene bedrijfsmodel op dat van ons.
Als u informatie zoekt over het duurzaamheidsaspect van bamboe, hebben wij een extern onderzoeksbureau ingeschakeld, ( GREEN STORY) om een getailleerde analyse te maken van de impact van onze producten op hun levenscyclus.  U kunt deze lezen DOOR HIER TE KLIKKEN .  U kunt HIER KLIKKEN om het rapport te lezen. 
Wij zijn het eerste ondergoed-merk in Australië en Nieuw Zeeland dat de B CORPbadge draagt. We behaalden een eerste score van 101,6 De gemiddelde B CORP score is 90 en 51 voor de eerste aanvragers. B CORP is een holistische certificering die garandeert dat onze sociale en milieuprestaties, verantwoording en transparantie in elk aspect van ons bedrijf aan de hoogste normen voldoen. Lees HIER meer over B CORP. 
Een belangrijke reden waarom wij graag producten maken op basis van bamboe is dat het een weldaad is voor je huid. Onze ethos is om zo ethisch en milieuvriendelijk mogelijk te zijn zowel voor u als voor onze planeet. We streven altijd naar innovatie en we zijn er trots op, dat we in 2021 onze LYOLYTE bamboe lyocell-lijn hebben gelanceerd. Terwijl Boody groeit en uitbreidt, willen we dat onze klanten zich zeker en comfortabel voelen in hun verbinding met ons ….
Veel dank, BOODY ….”

10 Reacties op “Review BOODY bamboe kleding……hoe draagt het?

 1. Je maakt ,dat ik het nog eens wil proberen. Jaren geleden kocht ik bamboe handdoeken,die slecht water opnamen. Nu zijn het nog steeds hondenkleedjes,dus wel sterk.

 2. Hoi Monique.

  Je schrijft: Op ieder doosje vind je een maten-tabel, wat het erg handig maakt om je eigen maat op te zoeken. Zelfs de heup breedte wordt weergeven.
  Het zou handig zijn als dat ook op de site geplaatst zou worden want bij het bestellen is het wel handig te weten welke maat je moet bestellen.
  Ik hang vaak overal tussenin en dan moet ik het weer gaan terug sturen. heel gedoe.

  • Ik heb interesse in een boxershort. Twee vragen; de matentabel; ik zie dat de boxershort tot xl gaat. Met welke kledingmaat is dit vergelijkbaar?
   Je hebt een prachtig figuur. Ik heb helaas hele brede heupen en bovenbenen door lipoedeem. Kan ik dan zo een boxershort dragen zonder knellen?

 3. Ik kan niet meer zonder, heb het ondergoed, het hemdje, de shirt met lange mouwen en de legging.
  Alleen de bh had voor mij niet genoeg pasvorm, ik kan me ook niet herinneren dat er een verwijderbare vulling in zat?
  Het is heerlijk warm, ik draag het shirt met lange mouw en de legging(onder mijn lange broek) als ik ga wandelen, heerlijk warm!! De shirt lange mouw is binnen soms zelfs te warm voor mij!!
  Mijn partner is ook heel tevreden over de slips, eindelijk na lang zoeken gevonden!!

 4. De legging en de hemden die ik kocht zijn aangenaam te dragen. Ik vind het alleen jammer dat de schouderbanden (hemden) niet verstelbaar zijn. Zal ze nu zelf moeten korter maken.

 5. Slips super aangenaam dragen. Bh met vulling omdat deze meer steun zou geven ben ik minder enthousiast over. Voor mij totaal geen steun en gaat na enige tijd onder mijn borsten zitten. Misschien niet ideaal vr cup D

 6. Beste Monique
  Je schrijft niets over de 17% nylon die in vrijwel alle producten zit van Boody. Nylon is een synthetische vezel gemaakt van aardolie. Er zijn ook bamboemerken die in plaats daarvan biokatoen toevoegen. Ook Elastan is een synthetische vezel maar vrijwel onvermijdelijk ivm comfort.

 7. ik heb de slips, ben er heel blij mee, ze zitten zo lekker. ik ga tzt. nog meer bestellen.
  groetjes Ella

 8. Het ondergoed vind ik prettig maar na enkele maanden is de rek eruit en wordt je onderbroek een zak. Ik was of met de hand of op lage temp in de machine en droog altijd op de lijn. Door de korte bruikbaarheids-tijd zijn deze onderbroeken erg duur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *