Review GREEN PEOPLE Quinoa & avocado serum voor het haar

Ongeveer  17 jaar geleden heb ik ooit  mijn haar laten permanenten bij een onbekende kapper. Mijn eigen kapper was op vakantie en ik was mijn haar zo zat, dat ik wanhopig naar een vage kapper ben gefietst, om mijn haar daar onder handen te laten nemen. Dat was de grootste haar-fout die ik kon maken, bleek achteraf, want mijn haar was meteen helemaal naar de knoppen. Wat later bleek, was dat deze kapper de permanentvloeistof ( die ook veel te agressief was voor mijn vlas-haar) veel te lang had laten zitten en daardoor was mijn haar compleet verwoest. Gevolg: een bos strohaar, waar geen land meer mee was te bezeilen. Om het allemaal nog erger te maken had mijn vaste kapper meteen maar besloten ermee te stoppen. Dus daar stond ik dan. Ik ben toen op zoek gegaan naar een nieuwe kapper en die vond ik. Bibberend heb ik daar toen mijn haar laten zien, en zij vingen mij erg goed op. Er werd een plan van aanpak gemaakt om mijn haar weer gezond te krijgen, en dat betekende: alles eraf. Ik heb maanden met een kort koppie rond moeten lopen en met speciale producten moeten werken die een godsvermogen kostte maar hey….alles om mijn haar weer gezond te krijgen, dacht ik. Ik ben mijn kapper ( die nog steeds mijn kapper is) nog altijd erg dankbaar. Ze hebben mijn haar weer gezond gekregen en hebben mij de juiste adviezen gegeven. Het was een “ persoonlijk drama” die ik niet vergeet, en ik zal dan ook nooit meer zo’n domme stap zetten in een vage kapperstent. 

Schermafbeelding 2018-07-25 om 01.55.25

Mijn haar…dat is net als mijn huid apart, en dan druk ik mij nog zacht uit. Deze schoolfoto hierboven toont hoe mijn haar al vanaf het op mijn hoofd begon te groeien een “ bijzonder” iets is, wat geheel zijn eigen weg gaat. Als kind hoopte mijn moeder dat ik zo’n schattig meisje zou zijn, met lieve vlechtjes en staartjes in het haar, nou, daar dacht mijn haar anders over. Vlechtjes sprongen spontaan uit elkaar zodra ze waren gevlochten, en staartjes ? Het elastiekje gaf het vaak al meteen op, om mijn haar bij elkaar te houden. Leuke schuifspeldjes? Die dingen knapten gewoon open op mijn hoofd, omdat mijn haar overal wegsprong of ze gleden er gewoon spontaan uit. Nee…..dat leuke prinsesje met lieve vlechtjes in haar haartjes, dat zat er voor mij niet in. 😉
IMG_4622

DE JUISTE VERZORGING

Goede verzorging, de juiste producten…het was toen al erg belangrijk , maar ook nu. Nu dat ik ouder wordt, merk ik dat mijn haar hier en daar ook dunner wordt. Dat is vrees ik een erfelijk dingetje, want mijn vader was ook heel snel kaal, en ook mijn twee broers hebben dezelfde inhammen. 😉 Goddank is het bij mij niet zo erg, maar toch merk ik dat de tand-des-tijds ook bij mij is ingeslagen. En dat verzorging belangrijker is geworden dan ooit tevoren. Mijn haar is vlassig en dun. En zo steil als de erasmusbrug. En het is waar wat ze zeggen. Als je van nature een bos krullen bezit, wil je graag steil haar, heb je steil haar, wil je een bos krullen. Mijn droom was jarenlang een bos “ Katja Schuurman-krullen”, maar dat liet ik uiteindelijk maar los. Toch heb ik inmiddels een gezonde volle bos met haar waar ik ongelofelijk blij en gelukkig mee ben. Zeker als je de achtergrond weet, en hoe het eruit kan zien. Een baal stro is er niets bij.
Door de juiste verzorgingsproducten te gebruiken, blijft mijn haar in top conditie, maar uiteraard komt het meeste ook van binnenuit. Mijn collega Juglen Zwaan heeft hier ooit al eens een prachtig artikel over geschreven, klik hier om naar dat artikel te gaan. 
Uiteraard wens ik ook dat mijn haarverzorging 100% meukvrij is. Ik heb inmiddels mijn shampoo en conditioner al gevonden ( klik hier voor meer informatie ) maar inmiddels ook een extra verzorgingsproduct wat mijn haar echt een steuntje in de rug geeft. Ik heb het over het Quinoa & Avocado serum van  GREEN PEOPLE. Ik vind dit zo’n bijzonder en uniek product, dat ik heb besloten om het te gaan reviewen.

WAT IS HET?

Dit serum is echt heel bijzonder. De meeste serums zijn namelijk vooral bedoeld om het haar extra verzorging te geven. En wordt vaak als na-behandeling gebruikt. Ook mijn kapper gebruikt deze na behandelingen. Het serum wordt dan na het wassen in gemasseerd en dit moet dan 15 minuten intrekken. Dit wordt dan weer zorgvuldig uitgespoeld.  Sommige serums hoef je niet uit te spoelen, die leggen als ware een beschermlaagje op je haar, om je haar bijvoorbeeld te beschermen tegen de hitte van een föhn of krultang.  Zo’n serum breng je aan op droog of op handdoekdroog haar. Veel mensen verwarren serums met haar oliën. Daar zit inderdaad erg weinig verschil in, maar een olie kneed je IN het haar en een serum legt een laagje op het haar.
Terug naar dit serum. Het is namelijk een soort “ alles-in-één” serum. Het stylt je haar ook direct , het werkt dus tevens als een soort styling gel. Het verzwaart je haar niet, ondanks alle verzorgende bestanddelen. Daardoor wordt je haar niet knoert-hard, maar juist mooi zacht. Het zorgt ook nog eens voor veel meer volume. Of je haar nu van nature gekruld is of via een permanent, dit serum geeft je haar erg veel volume.
Maar dat is nog niet alles. Dankzij de pure, biologische effectief werkende ingrediënten is dit serum ook erg geschikt voor mensen die last hebben van hun hoofdhuid. Denk aan droge plekken / schilfers, en roos. Het geeft verlichting bij jeuk. Het is allemaal te danken aan de unieke samenstelling. Dit serum bevat bijvoorbeeld Quinoa, avocado olie ( wat rijk is aan antioxidanten) gemberwortel en citroen.Het heeft daarom ook een heerlijk lichte frisse geur.
Net als de andere producten van GREEN PEOPLE bevat dit serum geen meuk, en is het geschikt voor veganisten. Het bestaat voor 96% uit biologische ingrediënten.
Dit serum is ook erg geschikt voor droog tot kurkdroog haar. Wat in de punten knijpen en je haar voelt zijdezacht aan.
IMG_4626
Op dit moment van schrijven puffen we in Nederland onder een hittegolf ( Juli 2018 ) Het is extreem droog en we hebben een enorme droogte. Dit heeft gevolgen voor de natuur, maar ook voor de mens, omdat de huid ( ook een orgaan) en het haar ook zwaar gebukt gaan onder de extreme droogte, Ik ben daarom dubbel zo blij met mijn tube serum. Ik smeer het iedere morgen na mijn douchebeurt in mijn handdoekdroge haar. En als het is opgedroogd, indien nodig, smeer ik nog wat in mijn punten. Dit verschilt per dag. Soms vraagt mijn haar om nog een smeerbeurt, het ligt aan de droogte van een dag. In deze hittegolf, waar we temperaturen hebben van 34-36• C vraagt je haar om meer voeding, en smeer ik momenteel 3 x per dag. Dit is voldoende. Normaal gebruik ik het serum ( normaal = onder normale buitentemperaturen en geen droogte) 1 x per dag, na het douchen. Je hebt maar een “ erwtje per keer nodig. Gebruik niet teveel, want dat is gewoonweg zonde. Je haar geeft vanzelf aan hoeveel het nodig heeft. Lang haar heeft wat meer nodig dan kort haar.
IMG_4623
Je kunt het dus zowel op droog haar als handdoekdroog haar gebruiken. Het is maar net wat jij zelf het prettigste vind. Ik gebruik het zelf het liefst op handoekdroog haar. Ik wrijf een beetje serum in mijn handen “ los” en knijp het in mijn haar. Overdag kun je je punten nog wat extra’s geven als dat nodig kis, door wat in de punten te knijpen.
IMG_4654
Mijn haar zit niet alleen fantastisch, het krult goed, en is niet springerig. Het ruikt lekker en voelt superlicht aan. Dit lijkt wel op een reclamecommercial maar ik ben echt super enthousiast! Het doet ECHT wat het belooft. Het geeft geen supersterke styling, want daar is het gewoonweg “ te natuurlijk” voor. Echt sterke “ hold” vind je vaak alleen in synthetische gels / stylingproducten. Dit serum is vrij van SLS/SLES, parabenen, methylisothiazolinone, methylchloroisothiazolinone, phthalates, alcohol (ethyl alcohol, ethanol) en andere rare kleur / geur stofjes. Ik ben er ECHT ECHT ECHT zo ontzettend blij mee! Zeker nu met deze extreme droogte merk ik hoe erg mijn haar het waardeert!

WAAR KAN IK BESTELLEN?

Het serum is overal vrij goed bestelbaar. O.a via www.puurenfit.nl. KLIK HIER om te bestellen. Een tube van 100 ml kost € 12,95.

Notificatie: ik ontving het serum gratis. Ik heb zelf besloten om het te gaan reviewen. Er zijn géén commerciële doeleinden mee gemoeid. Ook ontvang ik geen enkele inkomsten , ook niet via kortingsacties. 
IMG_4666

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *