Even voorstellen: de drie TOP TEAMS shampoo + conditioners van AFRICAN ORGANICS!

Mijn haar…..

Het is nogal een ding, al mijn hele leven. Als kind was er geen wortel mee te schieten. Het was dun, vlas, hel-blond en springerig. Elastiekjes, speldjes, haarsprays….niets won het van mijn haar. Speldjes vlogen na het inschuiven al meteen uit, elastiekjes gaven de strijd om mijn haartjes bijeen te houden al snel op. Mijn haar had een eigen wil. En dat is anno 2020 , op mijn 50 ste levensjaar, niet echt veranderd. Wel heeft het een bepaalde rust gekregen. Het is lang niet meer zo wispelturig als vroeger, en ik kan gelukkig nu wel gewoon knotjes dragen. Maar soms wil het nog wel eens wat oude streken uithalen, en kan ik er totaal niets mee beginnen.

Op mijn 50 ste mag ik mij wat betreft mijn haar een zeer gezegend mens voelen. Ik heb nog geen enkele grijze haar ontdekt, het is lang, glanzend en gezond verklaard door mijn vaste kapster die al bijna 20 jaar mijn haar onderhoudt. Wel kan het wat naar droogheid in de punten neigen, als ik het niet goed verzorg. En uiteraard ontkom ik ook niet aan de-tand-des-tijds. Ik begin op mijn hoofd duidelijk wat dunner haar te krijgen. Goddank nu n og zeer beperkt, zodat mijn hoofdhuid er nog niet erg doorheen begint te schijnen. Maar uiteraard zal de tijd mijn haar ook niet onaangetast laten.
Verder mag ik dus absoluut NIET MOPPEREN. Ik heb eindelijk de juiste verzorgingsproducten gevonden die mijn haar echt op de meest ultieme manier verzorgen. En dat betekent in mijn geval een shampoo + conditioner, een serum, ( KLIK HIER)  en om te stylen een meukvrije styling-gel. Ik gebruik verder niets en ik laat het haar ook verder met rust. Geen styltangen, föhn, haarsprays, touperen, krullers, zelfs geen kam of borstel, ik kam mijn haren gewoon met mijn vingers. Alles zo natuurlijk mogelijk houden. Mijn haar vind dit echt heel prettig en geeft mij erg veel terug in de vorm van een mooie, glanzende en gezonde bos met haren.

VOEDING IS ONTZETTEND BELANGRIJK!

Alhoewel zo’n 30 procent van buitenaf wordt beïnvloedt , neemt onze voeding 70 procent voor hun rekening. Voeding is niet alleen essentieel voor ons welzijn en fitheid, het speelt tevens een zeer grote rol bij de groei van o.a onze haren. Voldoende vitaminen en mineralen zorgen voor een goede balans. Voedseltekorten zorgen voor flink wat kinkjes in de kabel. Belangrijke vitaminen en mineralen voor een goede en optimale haargroei en haargezondheid zijn:
– IJZER
Een component van hemoglobine, de stof die zuurstof door ons lichaam transporteert. Een tekort kan broos haar en haarverlies veroorzaken. Eetstoornispatiënten ( anorexia Nervosa ) heeft bijvoorbeeld als één van de grootste symptomen haarverlies / uitval en broos en dun wordend haar. Ijzer vinden we voornamelijk in vlees, maar ook in zeewier, pompoenpitten, bonen ( peulvruchten) en groene bladgroenten. KLIK HIER voor meer informatie.
– BIOTINE ( vitamine B8
Levert een bijdrage aan de de productie van keratine, een belangrijke schakel voor een gezonde haarconditie. Het komt veel voor in soja, amandelen, hazelnoten, pinda’s, eieren en melk.
– FOLIUMZUUR ( vitamine B11)
Essentieel voor o.a de groei van weefsels en de celontwikkeling en dus ook essentieel voor het haar / haargroei. Zorgt tevens voor een betere bloedcirculatie waardoor er een beter bereik is van de voedingsstoffen naar de hoofdhuid. Rijk aan foliumzuur: spruiten, groene bladgroenten, broccoli, citrusvruchten en lever.
– SELENIUM
Een mineraal dat een zeer belangrijke functie heeft bij het behoud van gezond haar. Het ondersteunt het lichaam bij het verwerken van proteïnen, waar ons haar voor het grootste deel uit bestaat. Selenium komt in vrij veel voedingsmiddelen voor, maar meestal in geringe hoeveelheden. Het komt o.a voor in vis, schelpdieren, en paranoten.
– ZINK
Net als selenium een belangrijke speler om ons haar gezond en fit te houden. Het zorgt o.a voor een goede opbouw van eiwitten ( alle lichaamsweefsels ) en het is betrokken bij de vorming van keratine. Het wordt beschouwd als één van de beste en meest belangrijkste stoffen voor onze haargroei. Het heeft erg veel invloed. Zo kan een lagere zinkwaarde de kans op meer DHT in het lichaam vetgroten en een tekort kan leiden tot meer haren in de telogene ( rust) fase. Zink zit o.a in zonnebloempitten, vlees, oesters, en peulvruchten.
Naast al deze belangrijke vitaminen en mineralen zijn er nog meer waar we gerust wat meer aandacht aan mogen schenken als het komt op een gezonde bos haar. Zo is retinol ( vitamine A) een goede antioxidant wat de hoofdhuid gezond houdt. Maar…gebruik ook weer niet teveel, dit kan juist haaruitval stimuleren. Slik dus niet zomaar lukraak supplementen.
Vitamine C is ook belangrijk voor gezond haar. Zo is het o.a belangrijk voor het behoud en de opbouw van collageen in de huid en rondom de haarfollikel. Daarnaast is er vitamine C nodig om het ijzer goed / beter op te kunnen nemen.
Vitamine E stimuleert de bloedtoevoer in de hoofdhuid, zodat de haarfollikels de juiste en voldoende bouwstoffen binnen kunnen harken en de haargroei zo te optimaliseren.
Vrijwel ALLE B-VITAMINEN zijn grote spelers voor een gezonde haargroei. Ze spellen een essentiele rol in de in de stofwisseling in onze cellen.
Anders gezegd is het gewoonweg ook in dit geval super-belangrijk goed, gezond, volwaardig en uitgebalanceerd te eten en drinken. Een simpel tekort kan al voor aardig wat problemen zorgen. Ook de ontstekingswaarden in het bloed kunnen triggers vormen voor heel wat hoofdhuid problemen. Heb je dus last, laat dit zeker eens controleren.

PLOTS DONKERE HAARKLEUR?

Onlangs ontdekte ik iets heel opmerkelijks. Mijn lichtere ( bijna blonde) haar is opeens, zo lijkt het, een stuk donkerder van kleur geworden. Dit vond ik zeer verrassend, en ik ben er ontzettend blij mee. De kleur is werkelijk schitterend. Er zijn regelmatig mensen die mij vragen welke haarverf ik gebruik, omdat de kleur zo fantastisch mooi dekt 😁 Ik antwoord dan maar dat het “ moeder-natuur-verf” heet en nergens verkrijgbaar is.
Natuurlijk zette ik mijn vraagtekens erbij, en ik ben eens gaan zoeken naar mogelijke verklaringen. Dat blijkt zo eenvoudig nog niet. Want het blijkt een puzzel te zijn waar al eeuwen over wordt nagedacht. Over het waarom we op ten duur grijs worden, daar zijn de meeste wetenschappers wel uit. We weten bijvoorbeeld, dat de haarkleuren van de mens wordt gecreëerd door de aanwezigheid van MELANINE. Dit is een organisch pigment, wat wordt ontwikkeld door de melanocyten in de follikels van de huid en hoofdhuid. Als deze follikels stoppen met het produceren van Melanie, worden we grijs.
Nu zijn er mensen ( waaronder ik waarschijnlijk ..) die ervaren dat zij bijvoorbeeld van grijs haar opeens weer lichter of donker haar krijgen. Er is vrij veel onderzoek naar gedaan, en wat deze voornamelijk hebben aangetoond is dat dit in de meeste gevallen op een natuurlijke wijze zich kan ontwikkelen door voeding, hormonale veranderingen , en ook medicatie. Ook kan veel verven van de haren uiteindelijk een donkerde uitgroei opleveren.
Ik vond tevens een heel erg interessant artikel, wat ook aardig wat duidelijkheid verschaft over haarkleur en erfelijkheid. ( INFO NU , KLIK HIER ) 
Ik denk zelf, dat het bij mij de voeding is. Ik eet iedere dag wel zoete aardappelen, pompoen, en vele, VELE andere kleurrijke ( paarse, groenre) groenten. Ik denk, dat mijn voeding er zeker voor zorgt dat mijn haar opeens tinten donkerder zijn geworden. Maar ook hormonen. Ik ben in de overgang-fase belandt wat zeker van invloed kan zijn.
Hoe dan ook…..ik ben er onwijs blij mee. Ik vind het een prachtige kleur. 🥰
Ik postte onlangs op social media mijn foto en mijn verhaal dat ik erg blij ben met mijn haar. Velen trokken opeens een rare conclusie en koppelden mijn plotselinge haar-verkleuring naar mijn shampoo + conditioner, waar ik ook vol enthousiasme over vertelde. Dit is uiteraard complete onzin. Shampoo en conditioner verft / verkleurt je haar niet, het wast en verzorgt het haar.  Er ontstond een storm aan vragen over welke shampoo + conditioner ik dan wel niet gebruik. Laat ik bij deze nogmaals zeer duidelijk zijn, dat shampoo + conditioner niets met mijn plotselinge verkleuringen te maken heeft. Maar ik geef graag mijn “ top-team” door, zodat anderen er ook profijt van kunnen trekken. Ik heb mijn “ team” ( = de shampoo + conditioner) pas ontdekt, via mijn natuurlijke shampoo + conditioner test. Het team belandde daar dan ook op de eerste plaats. Het gaat om het nog vrij onbekende merk AFRICAN ORGANICS. Omdat er zo onwijs veel vraag naar is ontstaan, heb ik besloten om er een blog over te schrijven, want er zijn DRIE varianten. Ik gebruik zelf de BAOBAB, omdat deze voor mij THE BOMB is en een superfijne werking heeft op mijn dunne, droge en beschadigde haren. Maar er zijn nog twee varianten. En die heb ik, speciaal voor iedereen , getest. Ik wil met klem benadrukken, dat de WERKINGEN sterk kunnen verschillen. Zoek het team, wat voor jouw haar dus het beste werkt. Er zijn DRIE “ teams”
– Het BAOBAB TEAM. Dit is mijn favoriet, en is geschikt voor beschadigd haar. 
– Het MARULA TEAM. Dit is een team voor het hele gezin, voor normaal haar. 
– Het MONGONGO TEAM. Dit is een team wat bijzonder geschikt is voor geverfd en gepermanent haar. 

WAT IS AFRICAN ORGANICS?

Africa Organics is een door ECOCERT geaccrediteerd 100% natuurlijke lijn voor huid en haarverzorging. De basis van de producten liggen in de pure en natuurlijke biologische grondstoffen uit Afrika. Het merk draagt vele belangrijke keurmerken als Phytotrade Africa, en PETA. Phytotrade is een Fair trade initiatief wat gemeenschappelijke projecten promoot in sub-Sahara Afrika.
De gehele Afrika Organics lijn is vrij van schadelijke “ nasty’s” als parabenen, petrochemische stoffen, sulfaten, siliconen, dierlijke grondstoffen, geëthoxyteerde of PEG grondstoffen, proyleenglycol, en vele andere grondstoffen die “ nasty” zijn volgens de ECOCERT standaard.
Africa Organics is vrij baanbrekend, om een 100% natuurlijke origine van de grondstoffen te ontwikkelen voor alle producten, inclusief haarverzorging. Dit maakt de shampoo’s + conditioners vrij uniek op de markt.
Verder werkt het merk zeer nauw samen met het eerder genoemde Phytotrade Afrika. Zij minitoren de duurzaamheid van de wilde oogst en zorgen ervoor dat de oogsters een eerlijke prijs krijgen. Dit betekent, dat als je een product koopt van Afrika Organics, jij iemand op het platteland van Afrika ondersteunt. I LOVE IT! 🥰
Daarnaast is het opmerkelijk goedkoper dan andere natuurlijke shampoo’s + conditioners. De gemiddelde verkoopprijzen liggen op € 13 per fles, wat zeker i.v.m andere natuurlijke alternatieven opmerkelijk goedkoper is. Mede hierom ben ik ook voor dit merk gevallen. Natuurlijke shampoo’s + conditioners zijn helaas enorm prijzig, en dan is deze redelijke verkoopprijs een welkome verademing.

TEAM 1 : BAOBAB

Mijn ab-so-lute favoriet. Het klinkt een beetje zoet-sappig, maar ik ben oprecht gelukkig met deze ontdekking. Ik kreeg deze voor mijn natuurlijke shampoo + conditioner test thuis, terwijl ik niet eerder van African Organics had gehoord, ik stapte er dus echt blind in. En dat is mij meteen supergoed bevallen, mijn haar reagerende al bij de eerste kennismaking zeer enthousiast. Het is volumineus, het glanst en voelt stevig aan.
De geur……daar ben ik verliefd op . Er zit pure sinaasappelschil-extract in verwerkt, wat zeer sterk naar boven komt als je je haar wast. Ook de conditioner heeft deze geweldige geur. Na het wassen en verzorgen ruikt je haar echt verrukkelijk ! 🥰 Ik was mijn haar twee x per week met alleen dit team. Mijn haar is denk ik nog nooit zo heppie-de-peppie geweest. En ik ben ook echt heel erg blij!
Dit team is bijzonder geschikt voor:
– dun haar
– droog haar
– beschadigd haar ( föhn, styling, krultang, verf, permanent)
– vlassig haar
– futloos haar
– dof haar
Je kunt de shampoo + conditioner in principe iedere dag gebruiken, maar dit is, tenzij je o.a in een snackbar / viswinkel / notenbar werkt , echt niet nodig. 1 x per week is ruim voldoende. Heb je vrij lang haar wat extra verzorging nodig heeft, dan is 2 x per week aan te raden.

TEAM 2: MARULA

Deze shampoo + conditioner is bedoeld voor normaal haar, en is zeer geschikt voor het hele gezin.  Het is op basis van marula olie ontwikkeld. Marula olie wordt gewonnen uit de marula boom. Deze bomen, ook wel olifantenbomen genoemd omdat olifanten de vruchten van deze boom verrukkelijk vinden, groeien in het Zuiden en Midden van Afrika en op Madagascar. De officiële naam van deze boom is de Sclerocarya birrea “. In de zomermaanden verschijn en de marula vruchten aan de boom, deze vruchten zijn snoepjes voor de olifanten. In Januari tot Maart, de heetste periode in Afrika, zijn de marula vruchten rijp en sappig. De vruchten zijn geel, en eivormig. Ze behoren tot de familie van de mango , de cashewnoten, de sumak, en de pistache. Marula vruchten smaken citrus-achtig, mild zoet en hebben een romige textuur. Sommigen vinden de vruchten een noot-achtige smaak hebben.
Een grappig detail: olifanten houden dus zoals eerder geschreven enorm van de marula vrucht. Tijdens het rijpingsproces aan de bomen stoten olifanten hard tegen de bomen aan zodat de vruchten uit de bomen vallen, en zij deze makkelijker kunnen eten. Aan het eind van de zomertijd gaan de neergekomen vruchten op de grond die niet zijn opgegeten rotten, wat zorgt voor een omzetting in de vrucht naar….alcohol…..😁….De olifanten eten deze alcohol-houdende vruchten ook nog gewoon op, en ja, je raadt het al….ze waggelen stomdronken weer weg van de bomen, niet wetend waar ze hun logge poten neerzetten….🤪🤪 Marula olie heeft , net als andere pure oliën verzachtende rn hydraterende eigenschappen. Maar het blinkt uit in nog veel meer, waardoor de olie uniek en bijzonder genoemd mag worden. Onderzoek heeft o.a uitgewezen, dat marula olie zo’n 17% meer antioxidanten bevat dan mijn eerder genoemde Argan olie, een olie die juist bekend staat om zijn vele anti-oxidanten. Er is dus een olie die vele malen méér antioxidanten bevat. Daarnaast is aangetoond dat marula ook extreem rijk is aan vitamine C ( zo’n 185 mg per 100 gram )  een vitamine die zeer belangrijk is voor onze huid.  Het is zeer rijk aan omega vetzuren, waaronder de omega 9 er flink bovenuit schiet. Hierdoor is de olie n staat om in de diepere lagen van de huid , de hoofdhuid en haren te trekken, en wordt het zeer snel opgenomen in de huid. Het omega 9 aandeel in marula olie ligt ongeveer op zo’n 80% wat bizar veel is te noemen. Daarnaast bevat het nog hoge aantallen andere belangrijke omega vetzuren als omega 6 ( zo’n 9% ) en is het rijk aan vitamine E ( 13 mg per 100 gram )
Marula olie heeft dankzij de hoge omega 9 anti-bacteriële en ontstekingsremmende werkingen wat zeker voor de mensen in Afrika zelf zeer gunstig is. Het wordt daarom daar ook een wonderolie genoemd. Het zeer hoge gehalte aan palmitinezuur zorgt voor een beschermende laag op de huid.
De reden waarom ik marula olie zo uitgebreid belicht is om het feit dat dit team niet geschikt is voor mensen met heel dun haar. Het kan het haar mogelijk iets verzwaren ( wat niet altijd het geval is) waardoor het haar mogelijk wat slapper en futloos kan worden. Ik spreek wel over super-dun haar. Verder is dit team juist erg gunstig voor gevoelige hoofd-huidjes. Heb je een snel geïrriteerde hoofdhuid, dan is dit team uitermate geschikt.
De geur is neutraal, het overheerst niet. Het heeft een fijne milde, iets kruidige geur. Zeer prettig, zodat het bijvoorbeeld ook niet overheersend is voor kinderen. Dit team is bijzonder geschikt voor:
droog haar
– het gehele gezin
– voor een geïrriteerde hoofdhuid
– dof haar
– hoofdhuid problemen als schilfers en korstjes 
– jeukerige hoofdhuid
Voor mijn haar is dit team overduidelijk geen match. Het is absoluut niet verkeerd, maar ik merkte, dat het mijn haar wat minder volume gaf. Het geeft verder wel een prima glans. En het ruikt lekker. Ik vond vooral de conditioner zeer fijn, dir trok goed in mijn hoofdhuid. Een zeer fijn team voor iedere dag!

TEAM 3: MONGOGO

Dit team is speciaal ontwikkeld voor geverfd en chemisch behandeld haar. Het is ontwikkeld op basis van mongogo noten.  WATTEH….?  🥺 Deze noten groeien aan de bongogo-boom, een zeer uitbreidende boom die wel 15-20 meter hoog kan worden. De boom, die meest in Zuid Afrika is te vinden, heeft naast de productie van noten nog vele andere nuttige attributen, zoals duurzaam hout. De noten worden ook wel manketti noten genoemd, maar meest wordt mongogo fruit gebruikt om de noot te benoemen. Van de noten wordt voornamelijk olie gewonnen die wereldwijd wordt gedistribueerd. Mongogo olie staat bekend om de zeer gunstige werking op ons haar. Het bevat een extreem hoog gehalte aan vitamine E en onverzadigde vetzuren. Het heeft een  zeer versterkende werking op huid en haar en nagels. Zeker voor chemisch bewerkt / beschadigd haar een gunstig team! Het is in het bijzonder geschikt voor:
– chemisch behandeld haar ( verf, permanent)
– droog haar
– beschadigd haar
– dof en poreus haar
– gespleten haarpunten
– irritatie van de hoofdhuid
De geur is net als de twee andere teams, heerlijk. Wat ik ook graag nog wil vermelden is de zeer prettige doppen aan de shampoo’s + conditioners. Deze hebben een klik-dop wat ten eerste zeer zuinig en spaarzaam werkt, maar ook meest hygiënisch. De flessen zelf zijn uiteraard milieuvriendelijk en vrij van vervelende stoffen. Dit team lijkt mijn haar veel meer te bevallen dan de Marula. Het komt erg dichtbij de resultaten van het Baobab team. Het geeft mijn haar erg veel glans en volume. Ik mis eerlijk gezegd wel het heerlijke sinaasappel-geurtje, maar dat is persoonlijk 😁 Eigenlijk ben ik net zo enthousiast over dit team, als het Baobab team, maar die heeft bij mij nog wel het streepje voor. Maar verder? Waanzinnig team!

EIND CONCLUSIE:

Het zijn alle drie top-teams, die ieder zo zijn specifieke eigenschappen bezit. Voor mijn haar is het Baobab team THE BOMB, gevolgde door team Mongogo. Team Marula is minder geschikt voor mijn haar. Deze shampoo + conditioner is denk ik superfijn voor mensen die normaal haar hebben zonder enige specifieke knelpunten. Maar ook erg goed te gebruiken voor mensen met hoofdhuid klachten. Ik heb veel positieve geluiden gehoord van mannen die dit Marula team juist zeer geweldig vinden. Kortom: kies het team die jou het meeste aanspreekt, en aansluit op jouw haar.

WAAR TE BESTELLEN?

De shampoo’s + conditioners van AFRICAN ORGANICS zijn mondjesmaat bestelbaar via internet. Gelukkig heeft mijn favoriete webwinkel www.puurenfit.nl op mijn dringende verzoek ( ik kan nogal aanhoudend blijven zeuren 😄 ) onlangs de drie teams in hun assortiment opgenomen.  KLIK HIER om naar het besteloverzicht te gaan. Een tube kost € 13.00.
TEAM BAOBAB BESTELLEN?
KLIK HIER voor de shampoo
KLIK HIER voor de conditioner
TEAM MARULA BESTELLEN?
KLIK HIER voor de shampoo
KLIK HIER voor de conditioner
TEAM MONGOGO BESTELLEN?
KLIK HIER voor de shampoo
KLIK HIER voor de conditioner

TOT SLOT ENKELE HANDIGE TIPS:

 • Veel mensen laten conditioners zeer kort in het haar trekken. Zeker met lang haar is het juist erg belangrijk, om een conditioner goed in het haar te laten trekken. Na de wasbeurt laat ik de conditioner 15-18 minuten in mijn haar trekken. Zorg ook, dat de conditioner goed over het haar is verdeeld en smeer indien nodig ( droge haarpunten, gespleten haar/ haarpunten) wat extra condiotiner in. Rol het haar in een punt naar elkaar en leg het als ware op je hoofd. Op deze manier trekt de conditioner goed in.
 • Spoel alles grondig uit. Zowel shampoo als conditioner.
 • Spoel en was de haren met LAUWWARM WATER. Lekker heet lijkt wellicht hygiënischer , maar het is funest voor je haar en hoofdhuid.
 • laat je haar liefst aan de lucht drogen.
 • kam / borstel je haar zo veel mogelijk met je vingers, en zo min mogelijk met een kam of borstel.
 • Heb je snel klittend haar? Haal dan tijdens het inbrengen van de conditioner met je vingers door het haar een verwijder eventuele klitten. Probeer niet teveel te trekken, maar verwijder de klitten met enige voorzichtigheid.
 • gebruik ALTIJD een conditioner na een wasbeurt. Dit is echt meest fijn voor de conditie van je haar.
 • In ” kopertje ” maar toch…..mijd styl-appaaten. Hoe mooi een fabrikant of kapper het ook probeert te verantwoorden, al deze apparaten zijn moordend voor je haar en je hoofdhuid.
 • Gebruik de juiste styling. KLIK HIER 
 • Heeft je haar net even wat meer nodig? Gebruik dan een serum. KLIK HIER 

 

3 Reacties op “Even voorstellen: de drie TOP TEAMS shampoo + conditioners van AFRICAN ORGANICS!

 1. Klinkt goed. Ik twijfel tussen de marula en de boabab. De boabab kan gebruikt worden ala een 2 in 1 voor normaal haar, dus dan denk ik dat het een verzwarende shampoo is of valt dat mee? Ik heb namelijk krullend haar en ben bang dat mijn krullen er dan uitzakken.

 2. Ook ik heb (sterk) krullend haar en de Baobab shampoo geeft geen problemen, integendeel. Ben er erg blij mee! Omdat mijn haar ’s zomers erg droog kan zijn, gebruik ik ook de conditioner erbij. Daar gebruik ik dan maar weinig van, want het haar wordt er wel zachter door, maar de krul gaat er bij mij niet mee uit en al helemaal niet als je het aan de lucht laat drogen. Ik ben er erg tevreden over.

 3. Ik had geen idee dat haarkleur verandering na verloop van tijd echt een ding was. Ik ben rosig blond geboren. Altijd blond geweest. In mijn tiener tot half Twenties wel geverfd tot ik geen kunstmatig gehannes meer wou. En nu kan ik oprecht zeggen dat ik content ben met mijn haarkleur want ik ben niet meer blond van mezelf. Ik heb werkelijk geen idee hoe ik het wel moet noemen. In de tussentijd heeft mijn leefstijl wel een complete omschakeling gemaakt incl ziekte, hormoon issues en voedingsstof tekorten. Geen idee waar het euvel vandaan komt, maar na het lezen van jouw ervaring vind ik het eigenlijk wel grappig. Ik zal eens vragen in mijn omgeving welke haarkleur ik nou heb 🤭

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *