Review NextBrush bamboe tandenborstel

Naast tandpasta is een goede tandenborstel ook ontzettend belangrijk voor een goede mondverzorging. Een slechte tandenborstel kan zelfs schade aanrichten voor tanden en tandvlees. Het kan vooral het tandvlees flink beschadigen. Ik poets zowel handmatig als elektrisch. Ik poets sinds  de zomer van 2017 met de “ humble brush” die ik destijds per toeval ontdekte in mijn biowinkel. Sindsdien poets ik met geen andere borstels. Ja…..voordat ik deze milieuvriendelijke tandenborstel vond, poetste ik mijn tanden ook gewoon met een plastic borstel. You live, you learn. Onlangs kreeg ik een ander merk milieuvriendelijke tandenborstel toegestuurd. , ik werd nieuwsgierig. Zijn er verschillen met de inmiddels vrij bekende humble brush? En poetst ie net zo fijn? En HOE milieuvriendelijk zijn deze tandenborstels van NextBrush? Een review.

IMG_3165

WAT IS HET?

NextBrush is een Nederlandse fabrikant, gevestigd in Krommenie ( Noord Holland) Dit maakt het voor ons ( Nederlanders) al meteen een stukje milieuvriendelijker dan de humble brush, die vanuit Zweden moeten komen.  Het bedrif is in 2012 opgericht door Patrick Kuijper, die destijds nog op de HAVO zat.  Inmiddels heeft NextBrush drie vennoten met ieder een andere specialiteit. Alle vennoten zijn nog onder de 25 jaar. NextBrush is dus een jong bedrijf.  Zij  willen zoveel mogelijk producten op de markt brengen die beter zijn voor het milieu zonder dat de consument daar kwaliteit of beleving op inlevert.
Ook deze tandenborstel is gemaakt van bamboe, het zogenoemde Meso bamboe. Dit is een bamboesoort wat panda’s niet lusten en dus niet eten. We beroven de panda’s dus niet van hun voedsel. Meso bamboe is een bamboesoort wat ontzettend welig en snel groeit. Soms wel 20 centimeter per dag. Omdat het zo ontzettend welig groeit, is het één van de meest duurzame bewerkbare materialen ter wereld. Bamboe heeft een anti-bacteriële eigenschap en een natuurlijke anti-slip eigenschap. De tandenborstels van NextBrush  hebben geen nadelen tegenover conventionele hand-tandenborstels. De ecologische bamboe gaat nét zo lang mee als de plastic meuk, die de plastic soep in de wereld alleen maar verergert.
Volgens de fabrikant bespaart de bamboe tandenborstel bergen plastic. Het is voor 98% biologisch afbreekbaar. NextBrush gelooft, dat we met zijn allen een groot verschil kunnen maken, Mooi streven wat ik alleen maar kan toejuichen.
IMG_3167
De borstelkop ( wit) is gemaakt van Nylon, net als de humble tandenborstels. De haren zijn gemaakt van nylon-6. Dit is vrij van bisphenol A, ook wel BPA. Er is hiervoor gekozen, omdat deze nylon op ten duur biologisch afbreekbaar is , en er helaas nog geen plantaardige vervanger is voor de borstelkop wat een langere levensduur heeft van gemiddeld drie maanden. De tandenborstel werkt gewoon exact hetzelfde als een plastic tandenborstel. Ook deze moet je elke drie maanden vervangen, en de borstel na gebruik goed afspoelen. De NextBrush wordt bewerkt via een natuurlijk proces, waardoor de nerf van het bamboe gesloten is voor bacteriën. Alle hoekjes en randjes zijn afgerond, dus er zitten geen splinters aan de tandenborstel. De tandenborstel voldoet aan de eisen van een tandarts.
Er zijn verschillende hardheden verkrijgbaar: soft, medium, en hard. Deze hardheid sluit volledig aan op de hardheid van traditionele tandenborstels. Ik mocht de medium testen. Deze gebruik ik normaal altijd. 
IMG_3164

HET EERSTE GEBRUIK

De tandenborstel komt in een leuk kartonnen doosje. Op het doosje kunnen we lezen over de plastic soep en dat plastic tandenborstels sinds 1930 met maar liefst 1,5 miljoen kilo per jaar aan bijdragen. Alleen hierom al zou ik deze borstel kopen. De tandenborstel ziet er leuk uit.
IMG_3182
De borstelkop komt alleen in wit. Dat is een beetje jammer ( de humble brush komt in vele kleurtjes) maar het is uiteraard geen ramp. De borstel lijkt iets breder dan de humble, maar ligt daarom juist veel lekkerder in mijn hand. Hij voelt iets zwaarder aan dan de humble. Wat ik persoonlijk fijner vind, omdat je zo veel meer greep houdt op de borstel tijdens het poetsen. 
 IMG_3183
Het poetsen ging erg fijn. De kop komt goed op alle plekken en mijn tandvlees wordt goed gestimuleerd. De haren irriteren mijn tandvlees niet. Ik moet zeggen dat ik deze borstel fijner vind, dan de humble. Hij ligt in mijn hand echt veel beter, waardoor ik betere poetsbewegingen kan maken. 
 IMG_3186
Het resultaat: een heerlijk schoon aanvoelend gebit! 
 

VOOR / NADELEN?

Ik kan alleen maar voordelen ontdekken:
 
* milieuvriendelijk
* werkt precies hetzelfde als een traditionele plastic borstel
* vriendelijk geprijsd, waardoor het ook toegankelijker is voor mensen met een smallere beurs
* mooi om te zien
* dichter bij huis geproduceerd, levert ook weer winst op voor het milieu
* erg prettige poetsbeleving

 WAT VIND IK ERVAN?

Superfijne borstel. En als ik heel eerlijk moet zijn, vind ik hem nét even ietsje fijner dan de humble. Hij ligt bij mij echt wat beter en fijner in mijn hand, en poetst erg prettig. Ik ben enthousiast! 

 

WAT KOST IE EN WAAR KAN IK HEM KOPEN?

De NextBrush is voornamelijk via internet te bestellen. Er zijn verder zo’n 100 verkooppunten door heel Nederland. De verkoopprijs ligt op 3,49.  

  

 Notificatie: ik kreeg deze tandenborstel gratis toegestuurd voor dit review. Er zijn geen commerciële doeleinden mee gemoeid, noch enige vorm van inkomsten, ook niet via kortingsacties. Het review is onafhankelijk geschreven. 
 

9 Reacties op “Review NextBrush bamboe tandenborstel

  1. De beide tandenborstels heb ik vorig jaar gekocht alleen ben ik er achter gekomen dat als ik hout op mijn tanden en tandvlees voel een soort schrikreactie krijg, net als bij de stokjes van ijsjes… helaas, voor mij geen optie.
    Bovendien vind ik de handvatten veel te dik. Ik gebruik de tandenborstels nu maar voor o.a. het schoonmaken van voegen in de douche….

  2. The NextBrush is een mooie tandenborstel van bamboe. Dutch Design en duurzaam gemaakt in China. Bij de NextBrush kun je als enige kiezen uit soft, medium en hard. De borstelharen zijn gemaakt van Nylon.

    China vs Zweden? NextBrush wordt niet in Krommenie gemaakt hoor 🙂

  3. De bamboe komt denk ik wel uit China en niet uit Zweden, toch? Prima tandenborstel overigens!

  4. Niet voor kinderen! Ik heb onlangs wondjes in mijn mond door splinters van deze bamboo tandenborstels (maakt niet uit van welk merk)!

    • Niet een keer een misser ofzo? Zowel wij als onze zoon poetsen met bamboe (kinder)borstel, nooit geen issues met wondjes gehad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *