Wortelmix snack

” IEEUUWW!  Dat lust ik niet!” Krijg jij dit ook regelmatig te horen als je je kids worteltjes voorschotelt? Dit los je zeer eenvoudig op, door ze lekker te maken! En dat doe je echt ontzettend snel, simpel en eenvoudig.

IMG_3170

Tegenwoordig vinden we ook in supermarkten wortelmixen. Dit was tot voor kort enkel verkrijgbaar in de biowinkel.  Deze wortelmixen bestaan uit verschillende kleuren wortels ( meestal oranje, geel en paars) Dit stimuleert een kind al meteen veel meer om de wortels eens te proberen. Maar je maakt ze extra lekker, door ze in de oven te bakken met lekkere kruiden en specerijen. Niet alleen kinderen vinden dit een heerlijk hartig hapje voor tussendoor, ook volwassenen smullen ervan. De snack is bovendien knetter-gezond, want er wordt geen olie aan toegevoegd. Omdat de wortels van nature al vochtig genoeg zijn, zullen de kruiden en specerijen vanzelf goed in de wortels trekken. Dit maakt deze snack ook tot een slank tussendoortje, met hooguit 45 kcal per 100 gram! Boordevol gezonde vitaminen en mineralen, bétacaroteen en vezels.

Dit heb je nodig:

  • ( liefst biologische) wortelmix in plakjes gesneden
  • twee eetlepels kerrie masala
  • twee eetlepels gedroogde bieslook
  • twee eetlepels MO’S FINEST CHEEZY MIX

IMG_3172

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de bieslook door de kerrie. Verdeel de plakjes/stukjes wortel over de bakplaat en bestrooi royaal met de kruiden. Bak de wortels in het midden van de oven gaar in ongeveer 40-45 minuten, blijf tussentijds controleren.

IMG_3169

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *